ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πρώτα η ζωή σου!

πρώτα-η-ζωή-σου-450797

Του Δημήτρη Κουτσιφέλη,

]υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η προεκλογική περίοδος, φτάνει στο τέλος της. Λίγες ώρες απομένουν ακόμα για την κίνηση των κομμάτων και στη συνέχεια είναι ο χρόνος του πολίτη. Ο χρόνος στον οποίο ο πολίτης, σκέφτεται και συνάγει τα αναγκαία συμπεράσματα για την τοποθέτησή του. Είναι ίσως μοναδική προεκλογική περίοδος, που ο πολίτης καλείται να κρίνει με αυτά που δεν ειπώθηκαν. Και συγκεκριμένα:

Η ΝΔ, ακριβώς επειδή αποφεύγει την σύγκριση και έχει κρυφή ατζέντα, τορπίλισε τον διάλογο των πολιτικών αρχηγών, με αποτέλεσμα να κατευθυνόμαστε στις κάλπες, με απουσία δημοκρατικής συζήτησης. Η στάση αυτή της ΝΔ, πλήττει την καρδιά της Δημοκρατίας, τον ζωντανό διάλογο ενώπιον του τελικού κριτή, του Λαού. Η ΝΔ εκτός του ότι με τη στάση της υποτιμά τους πολίτες από τους οποίους ζητά να ψηφίσουν όπως στα τηλεπαιχνίδια, στοχεύει στην απόκρυψη του προγράμματός της.

Παρά την σιγή ιχθύος που επιβλήθηκε από την Πειραιώς, στους υποψήφιους της ΝΔ, στο τελευταίο δεκαήμερο της προεκλογικής περιόδου, αποκαλύφθηκαν δυο στόχοι της.

  • Ο πρώτος αφορά στο ασφαλιστικό, όπου ήδη έχει προσυμφωνήσει την υποχρεωτική εκχώρηση της επικουρικής ασφάλισης, σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Έτσι επί 25 χρόνια θα μεταφερθούν στα ταμεία των ασφαλιστικών 75 δις ευρώ, χωρίς αυτές αυτή την χρονική περίοδο να υποχρεώνονται σε καταβολή σύνταξης, αφού αφορά τους νέους ασφαλισμένους. Για να διογκωθεί ακόμα περισσότερο το χρήμα που θα καρπώνονται οι ασφαλιστικές, από το 2021 υποχρεωτικά μπαίνουν στην επικουρική οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι αγρότες, με ασφάλιστρα στο7% του εισοδήματός τους. Δηλαδή για αυτές τις κατηγορίες των εργαζόμενων, θα μειωθεί εκ νέου το εισόδημα.
  • Ο δεύτερος αφορά στην επιστροφή στα μνημόνια. Το σχέδιο το αποκάλυψε ο Μ. Παπαδημητρίου, ο οποίος παράλληλα δήλωσε, ότι κακώς ο Τσίπρας διάλεξε την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Το σχέδιο έχει ως εξής. Τα 37 δις που βρίσκονται στο ταμείο του κράτους και είναι οι κόποι και οι θυσίες των πολιτών και που σκοπό έχουν την θωράκιση της χώρας σε όποια οικονομική κρίση, θα χαριστούν στις Τράπεζες. Θα χαριστούν για να περιοριστούν τα κόκκινα δάνεια των μεγάλων δανειοληπτών (που δανείστηκαν, έκαναν καταθέσεις στην Ελβετία και βάρεσαν κανόνι) και δεν θα ανακουφιστούν φυσικά οι χιλιάδες ανήμποροι -ελέω της κρίσης- να πληρώσουν δανειολήπτες. Κι αν χρειαστούν χρήματα για τις υποχρεώσεις της πολιτείας? Α, εύκολη η λύση. Επιστροφή στο ΔΝΤ και στα μνημόνια μέσω της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Αυτές τις αλήθειες προσπάθησε να αποφύγει να θέσει ενώπιον του λαού η ΝΔ, καθώς η συζήτηση για αυτές θα φανέρωνε με απτό τρόπο, την πραγματική εικόνα της η οποία αφορά αποκλειστικά στα μεγάλα συμφέροντα κι όχι στους πολλούς.

Ωστόσο, οι πολίτες έστω και απ τα μισόλογα καταλαβαίνουν. Κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρήκε το ταμείο άδειο και τα ασφαλιστικά ταμεία χρεοκοπημένα, κατάφερε με τον ιδρώτα των πολιτών, να γεμίσει το ταμείο και τα ασφαλιστικά ταμεία να είναι πλεονασματικά και υγιή.

Κατανοούν ότι, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πολεμήθηκε όσο καμιά κυβέρνηση μέχρι σήμερα, κατάφερε να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, κατάφερε να μειώσει την ανεργία, κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία όρθια, κατάφερε όλοι οι πολίτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία, κατάφερε να χρηματοδοτήσει την εκπαίδευση, κατάφερε να προσλάβει καθηγητές και γιατρούς, κατάφερε, κατάφερε, κατάφερε.

Και αυτό το γεγονός ότι η πατρίδα μας μπορεί, να πάει μπροστά ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, επιχειρούν να το αποκρύψουν, ακριβώς αυτοί που, πάντα μαγείρευαν τα λογιστικά βιβλία, πάντα λειτουργούσαν με ελλείμματα, πάντα κατέφευγαν σε δανεισμούς σφίγγοντας τη θηλιά της εξάρτησης στο λαιμό των πολιτών.

Θέλουν να αποκρύψουν ότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ, να έχει δεσπόζουσα θέση στην περιοχή μας, αξιοζήλευτη θέση στο διεθνές στερέωμα, με ανεξάρτητη δική της πολιτική με γνώμονα την προστασία της ακεραιότητας, την ειρήνη και την δίκαιη για όλους ανάπτυξη.

Και είναι βέβαιο. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, με κριτήριο την ζωή της και την ζωή των παιδιών της, θα φτάσει στην κάλπη, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο χέρι. Δίνοντας ακόμα μια φορά ηχηρή απάντηση σε αυτούς, που αφού κατέστρεψαν την κοινωνία από το 2010-2014, μόλις η κοινωνία αισθάνθηκε ότι μπορεί πάλι να χαμογελάσει, επιχειρούν και δεν κρατιούνται να ξαναβάλουν το χέρι τους στην τσέπη των πολλών που μάτωσαν και να της κλέψουν το χαμόγελο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου