ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οταν ο διάλογος δεν βολεύει, τόσο το χειρότερο γι΄ αυτόν

οταν-ο-διάλογος-δεν-βολεύει-τόσο-το-χει-452602

Του Δημήτρη Κουτσιφέλη,

υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην αρχή, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι όποτε θέλει ο Α.Τσίπρας, θα συζητήσουν ενώπιος ενωπίω και ενώπιον του ελληνικού λαού. Αυτό συνέβη αν δεν με απατά η μνήμη μου τον Φεβρουάριο του 2019. Λίγες μέρες μετά, όταν ο Α. Τσίπρας υπέβαλλε επίσημη πρόταση για την διενέργεια debate, η ΝΔ τα μάσησε και τελικά ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τώρα κάνει debateστη Βουλή, αλλά όταν προκηρυχθούν οι εκλογές είναι διαθέσιμος για καθημερινά debate. Oι εκλογές προκηρύχθηκαν, αλλά μετά ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θέλει debate με τον Τσίπρα αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Μετά διάλεξε τους δημοσιογράφους που θα ρωτούσαν τον ίδιο και συγκεκριμένα την Σια Κοσιώνη (νύφη του) και την Μάρα Ζαχαρέα (σύζυγο υποψήφιου βουλευτή του). Μετά δεν δέχτηκε να υπάρχουν ελεύθερες ερωτήσεις, αλλά μονόλογος.Τελικά, συνεπικουρούμενος από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ ακύρωσε το debate.

Δεν στέκομαι στο θέμα από την σκοπιά της (πραγματικής) αδυναμίας του Κ. Μητσοτάκη να προσέλθει σε ελεύθερη συζήτηση, αλλά στο γεγονός ότι προσερχόμαστε ως λαός στις εκλογές με δημοκρατικό έλλειμμα. Αυτό της παρουσίασης σε ζωντανή αντιπαράθεση των θέσεων των κομμάτων που ζητούν την ψήφο μας. Δημοκρατικό έλλειμμα, για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η ΝΔ, με την συμβολή την κρίσιμη στιγμή των ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ.

Δημοκρατικό έλλειμμα, το οποίο εμποδίζει τον πολίτη να κρίνει αυτοβούλως και ελεύθερα, με πλήρη γνώση των θέσεων των κομμάτων. Δημοκρατικό έλλειμμα, στο κενό του οποίου εισβάλλουν τα fakenews και η συσκότιση της φαιάς προπαγάνδας. Δημοκρατικό έλλειμμα, το οποίο μετατρέπει την ψηφοφορία στην κάλπη των εθνικών εκλογών σε ψηφοφορία tele- reality.

Αυτή την εκλογική διαδικασία επιθυμεί η ΝΔ. Χωρίς ενημέρωση των πολιτών.

Για αυτό ενώ έχουν περάσει 9 μέρες από τις αποκαλύψεις για το dealπου έχει ήδη συνάψει με ασφαλιστικές εταιρείες για την επικουρική σύνταξη, εκχωρώντας τις εισφορές των εργαζόμενων στους ιδιώτες, δεν λέει κουβέντα.

Για αυτό, σφυρίζει αδιάφορα για τις επιστολές που από το 2005, βεβαίωναν τον Μπους, την ΕΕ και άλλους παράγοντες, ότι δέχονται το Μακεδονία για το εσωτερικό και το Μακεδονία – Σκόπια για το εξωτερικό, χωρίς την κατάργηση του αλυτρωτισμού από το σύνταγμα της γείτονος.

Για αυτό ο Κ. Μητσοτάκης, όπου πάει λέει αυτό που φαντάζεται ότι θέλει να ακούσει ο ακροατής. Θα αγοράζουμε υπηρεσίες στην υγεία τη μια μέρα. Ισχυρή δημόσια υγεία την άλλη μέρα, πχ.

Είναι γνωστό και επιβεβαιωμένο πολλές φορές στη χώρα μας, ότι η έλλειψη δημοκρατίας οδηγεί σε τραγωδίες. Πολύ περισσότερο που αυτή την φορά την έλλειψη Δημοκρατίας την επιβάλλουν ΜΜΕ, επιχειρηματικά συμφέροντα και εξωθεσμικά κέντρα και που στη συνέχεια επιδίδονται στη συσκότιση των γεγονότων.

Αυτή η ζοφερή κατάσταση, μας συνοδεύει στην κάλπη της 7ης Ιούλη. Και η εκλογή αυτή, είναι μοναδική ευκαιρία, τώρα που με θυσίες ανακτήσαμε την εθνική μας κυριαρχία, με την έξοδο από τα μνημόνια, να συνεχίσουμε το δρόμο του δημοκρατικού αύριο, της ανάπτυξης για όλους, της δημιουργίας θέσεων εργασίας, των στέρεων κοινωνικών υποδομών, του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών. Και αυτός ο δρόμος που συνεχίζει μπροστά, έχει μια προϋπόθεση. Την ψήφο για τη ζωή μας. Την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου