ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΜεΡΑ 25: Η φωνή σου στη Βουλή

μερα-25-η-φωνή-σου-στη-βουλή-455493

Η ΝΔ καιροφυλλακτεί να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και να ωφεληθεί εκ νέου από το κράτος-λάφυρο, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες για χώρες που μαστίζονται από κρίση, πολιτικές που προκαλούν υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, έλλειμμα δημοκρατίας και άνοδο του φασισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δεν υπόσχεται παρά συνέχιση της εξυπηρέτησης των μνημονιακών δεσμεύσεων που υπάκουα επέβαλε στην χώρα, ώστε να διατηρήσει τα προνόμια της κομματικής του νομενκλατούρας

Του Γιάννη Βλάχου,

υποψ. Βουλευτή Μαγνησίας – ΜεΡΑ25

Δεν υπάρχει προηγούμενο χώρας που ο βίος της να έχει προνομοθετηθεί για δεκαετίες. Είναι παράλογο- λες και ο κ. Τσίπρας υπέγραψε συμβόλαιο με τον Θεό, είναι ανήθικο- λες και οι Ελληνες πολίτες είναι άβουλα λάφυρα.

Η «έξοδος» απ΄τα Μνημόνια είναι απλώς η είσοδος στην «Ενισχυμένη Εποπτεία» (στην «Ενισχυμένη Ανάκριση», όπως λένε στο Γκουαντάναμο). Τη δεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοσε ο κ. Τσίπρας (κι επανέφερε έτσι τη Δεξιά) θα ακολουθήσει και ο κ. Μητσοτάκης- το Προτεκτοράτο είναι μονόδρομος φθηνής εργασίας των ανθρώπων και λεηλασίας του πλούτου της χώρας.

Υπάρχει λύση; Βεβαίως ! Την ξέρουν όλοι και δεν την εφαρμόζει κανείς. Εμείς, το ΜεΡΑ25, θα αγωνιστούμε για αυτήν τη λύση, δηλαδή για την επαναδιαπραγμάτευση των αιμοσταγών (όπως τα έλεγε ο κ. Τσίπρας) υπερπλεονασμάτων και για την αποπληρωμή του Χρέους με ρήτρα ανάπτυξης- όπως έγινε και με τη Γερμανία το 1953.

Αν δεν λυθούν αυτά τα δύο προβλήματα ό,τι άλλο και να κάνουμε θα είμαστε σαν τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του.

Η πολιτική κατά της άκριτης υπακοής στους «θεσμούς» είναι επείγουσα. Η κρίση βαθαίνει και άλλη, νέα κρίση μπορεί να πέσει πάνω μας. Η χώρα είναι αδύναμη και οι κυβερνήσεις των ανδρείκελων αντιμετωπίζουν τους Έλληνες σαν ανδράποδα.

Όλοι τα γνωρίζουμε αυτά- το ερώτημα είναι τι κάνουμε! Σε αυτό το ερώτημα ο καθένας και όλοι οφείλουμε να απαντήσουμε. Στη βάση της λογικής, της ηθικής και του ρεαλισμού.

Η ΝΔ καιροφυλλακτεί να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και να ωφεληθεί εκ νέου από το κράτος-λάφυρο, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες για χώρες που μαστίζονται από κρίση, πολιτικές που προκαλούν υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου, καταστροφή του κοινωνικού κράτους, φτώχεια, έλλειμμα δημοκρατίας και άνοδο του φασισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη, δεν υπόσχεται παρά συνέχιση της εξυπηρέτησης των μνημονιακών δεσμεύσεων που υπάκουα επέβαλε στην χώρα, ώστε να διατηρήσει τα προνόμια της κομματικής του νομενκλατούρας.

Το ΜεΡΑ 25 έχει επεξεργασθεί ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας και της κοινωνίας με συγκεκριμένες τομές που θα εφαρμόσει ακόμη και χωρίς την έγκριση των δανειστών, ως αναγκαίες και λογικά επιβεβλημένες. Με την είσοδο του ΜεΡΑ25 στην Βουλή ανακόπτεται η πορεία της ΝΔ προς την αυτοδυναμία και ανοίγεται ο δρόμος για μια πολιτική με άξονες την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Η επόμενη ημέρα απαιτεί καθαρό λόγο με δυνατή φωνή. Το ΜεΡΑ25 θα είναι η δική σου φωνή στο Κοινοβούλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου