ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γιατί ο Βόλος πρέπει να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής

γιατί-ο-βόλος-πρέπει-να-στηρίξει-το-κίν-462687

Του Νίκου Χαυτούρα,

Νευροχειρουργού, Υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας ΚΙΝΑΛ

Η τετραετία που πέρασε είναι αδιαμφισβήτητα η πιο άνυδρη τετραετία για την Μαγνησία σε ό,τι αφορά τα Δημόσια Έργα και τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Κυβέρνησης. Δεν ξεκίνησε απολύτως τίποτα και δεν προχώρησε, σε ότι έργο ήταν σε εξέλιξη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, απολύτως τίποτα. Όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνητικοί Βουλευτές και παράγοντες να εξωραΐσουν την πραγματικότητα, γνωρίζουν και οι ίδιοι, ότι προσπαθούν να κάνουν το μαύρο άσπρο και οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεγελαστούν.

Υπάρχει βέβαια πάντα το επιχείρημα της κρίσης και του περιορισμού των δαπανών λόγω του μνημονίου, αλλά πολύ εύκολα μπορεί να απαντήσει κανείς ότι το μνημόνιο αφορούσε μόνο την Μαγνησία; Γιατί σε άλλες περιοχές της χώρας προχώρησαν Δημόσια Έργα και κατασκευάστηκαν περιφερειακοί δρόμοι και στην Μαγνησία δεν έπεσε ούτε ένα μέτρο καινούργια άσφαλτος; Προφανέστατα εδώ καταδεικνύεται η πολιτική επιλογή, που για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν η Μαγνησία και οι κάτοικοι αυτού του τόπου.

Ταυτόχρονα ανάμεσα σε όλες τις άλλες αιτίες οφείλει κανείς να παρατηρήσει και την ελαφρότητα του πολιτικού βάρους των κυβερνητικών παραγόντων που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν ούτε την μετεγκατάσταση της μονάδας των Πεζοναυτών, που αποτελεί το νούμερο ένα κίνδυνο ερημοποίησης ολοκλήρου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου.

Από την άλλη πλευρά, απέναντι στην πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μια αποδεδειγμένη, μέσα από τα χρόνια, ιδιαίτερα των Κυβερνήσεων Καραμανλή, πολιτική φτώχεια μεγάλων παρεμβάσεων στο νομό και από την πλευρά της ΝΔ. Το κόμμα που πρεσβεύει το άνοιγμα των αγορών ούτε κατάφερε να ξεμπλοκάρει μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις στο τόπο μας, ούτε να τρέξει συνέργειες Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, αλλά ούτε και να οργανώσει ένα Δημόσιο Σύστημα αποτελεσματικό και σύγχρονο που να στηρίζει τους πολίτες και την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Οι μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε έργα και υποδομές στην Μαγνησία έγιναν επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απλά περιοριστικέ σε φρούδες υποσχέσεις και η ΝΔ δεν κατάφερε ούτε καν να διαχειριστεί ορθολογικά τα έργα και τις μεγάλες ανάγκες της Μαγνησίας ούτε στον Δημόσιο ούτε στον Ιδιωτικό τομέα.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Περιφερειακός, το Νοσοκομείο του Βόλου μιλάνε από μόνα τους για το ποιος τα σχεδίασε, τα έκανε πράξη, με έναν ΣΥΡΙΖΑ και μια ΝΔ που δεν κατάφεραν να σκεφτούν καν κάτι νέο αλλά και ούτε να διαχειριστούν όσα βρήκαν έτοιμα και λειτουργικά.

Για τους αυταπόδεικτους αυτούς λόγους η επιλογή των πολιτών στις εκλογές της 7ης Ιουλίου μπορεί και πρέπει να είναι μια έδρα και πάλι στο Κίνημα Αλλαγής και στο ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία.

Με το χρόνο και μέσα από την τριβή με την Ιστορία ο πολιτικός μας χώρος απέδειξε ότι έμαθε από τα λάθη του, άρχισε σιγά σιγά να διορθώνει τα κακώς κείμενα στο εσωτερικό του και είναι το μόνο που έκανε έργα πνοής, αλλά και το μόνο που μπορεί να διαχειριστεί και να εμπνεύσει για νέες μεγάλες παρεμβάσεις στον τόπο μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου