ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση της Επιτροπής Πολιτών Βόλου προς Κώστα Λούλη

απάντηση-της-επιτροπής-πολιτών-βόλου-468369

Με αφορμή άρθρο του γνωστού επιχειρηματία για το θέμα της καύσης σκουπιδιών

Από την Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή άρθρο του κ. Κώστα Λούλη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ:

«Τι να πει κανείς και τι να σχολιάσει για τα όσα αποκαλύπτει στο ανεκδιήγητο άρθρο του στο σημερινό ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κώστας Λούλης; Πρόκειται, προφανώς, για μια προσπάθεια να «τα μαζέψει» μετά το ατόπημά του να δηλώσει γραπτώς στην Επιτροπή Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης απορριμμάτων ότι «Είναι απαράδεκτη η καύση σκουπιδιών» και μετά την οργή της δημοτικής αρχής που διεμήνυσε με ανακοίνωσή της ότι ο «Βόλος έχει Δήμαρχο». Ίσως, όμως, να πρόκειται και για μια προσπάθεια να εξωραΐσει την καύση σκουπιδιών στα μάτια κάποιων ψηφοφόρων.

Άδικα θεωρήσαμε, λοιπόν, ότι η παρουσία του νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου στη διαμαρτυρία της Επιτροπής αποτελούσε πολιτική πράξη με πολλούς αποδέκτες, που θα μπορούσε να έχει συνέχεια και συνέπεια, απέναντι στο λαό που τον εξέλεξε και που από τον ίδιο κίνδυνο απειλείται η υγεία του. Τελικά, ο κ. Λούλης, αναφερόταν στην καύση σκουπιδιών στο Βουκουρέστι, ενθυμούμενος παιδικές αναμνήσεις, ενώ για την ΑΓΕΤ δεν είχε ιδέα! Όπως, μάλιστα, ομολόγησε, για την καύση από την τοπική τσιμεντοβιομηχανία πληροφορήθηκε για πρώτη φορά από μέλος της Επιτροπής κατά τη διενέργεια του δημοψηφίσματος! Ενδιαφέρον στοιχείο για έναν πολιτικό άντρα που εκείνη την ημέρα ζητούσε την ψήφο του λαού για το δήμο στον οποίο η καύση σκουπιδιών αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα των δημοτών!

Η Επιτροπή Αγώνα καταδικάζει τη διπροσωπία, την υποκρισία, το ψεύδος και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τον γνωστό μεγαλοβιομήχανο της περιοχής μας και πρώτο σε ψήφους με τη δημοτική παράταξη Μπέου κ. Λούλη και του επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς περί γραφικών! Να ποιος είναι ο σεβασμός του για τους πολίτες του Βόλου! Αλλά τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν πολιτικό με το δικό του βιογραφικό και ταγμένο σε έναν κομματικό χώρο που τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της καύσης απορριμμάτων, με όποιο κόστος για τη δημόσια υγεία;

Κύριε Λούλη,

ωραία η λέξη «Οικοφονία» που επινοήσατε, αλλά είναι δυστυχώς αυτό που κάνετε εσείς και η παράταξή σας, μια καταστροφική για το περιβάλλον πολιτική, όταν η ζωή κινδυνεύει να εξαφανιστεί από το CO2 από κάθε είδους καύση. Οικοφονιάδες είστε όλοι εσείς που τάσσεστε υπέρ της καύσης σκουπιδιών σε έναν Βόλο, όπου ο καρκίνος και τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα είναι 4 και 5 φορές πάνω από το μέσο πανελλήνιο όρο και το αρσενικό στο έδαφος γύρω από την ΑΓΕΤ-Lafarge αγγίζει τα 775ppm, όταν το όριο σε πολιτισμένες χώρες είναι 5 ppm. Και την «καραμέλα» της Βιέννης (όπου υπάρχει ένας σύγχρονος αποτεφρωτήρας, που οποιαδήποτε σύγκριση με το παμπάλαιο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ-Lafarge είναι εγκληματική), μάθετε ότι την καταρρίπτουν πολλές επιδημιολογικές μελέτες, οι oποίες αναφέρονται στην αύξηση καρκίνων, αυτοάνοσων και άλλων σοβαρών νοσημάτων σε όσους ζουν κοντά σε τέτοιους αποτεφρωτήρες σκουπιδιών.

Μην προσπαθείτε, λοιπόν, να αποπροσανατολίσετε τους χιλιάδες πολιτών που σας ψήφισαν. Πείτε ξεκάθαρα ότι είστε ΥΠΕΡ της καύσης, κ. Λούλη, όπως είναι ο αρχηγός της δημοτικής σας παράταξης και ο αρχηγός του κόμματός σας. Και ότι υιοθετείτε πλήρως την επιχειρηματολογία του κ. Φάμελλου και γνωρίζετε καλά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Επιτροπής εδώ κι ενάμιση χρόνο να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τις ολέθριες για την υγεία και την τοπική οικονομία επιπτώσεις από την καύση σκουπιδιών. Είναι συγκεκριμένος ο ρόλος σας και δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί, όπως όλα σε αυτή τη βρώμικη από τα σκουπίδια υπόθεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου