ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες του Δήμου Νοτίου Πηλίου

συγχαρητήρια-στους-εκλεγέντες-του-δή-477229

Του Γιάννη Βαούτη, πρώην δημάρχου Αφετών

Αγαπητέ δήμαρχε και αγαπητοί αρχηγοί των άλλων συνδυασμών. Αγαπητοί δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Παρακαλώ δεχτείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη διοίκηση του Δήμου και των Κοινοτήτων. Όπως οι ψηφοφόροι των χωριών μας σας τίμησαν με την ψήφο τους, έτσι κι εσείς θα πρέπει, όλοι οι εκλεγέντες με τη σειρά σας να τους τιμήσετε για την εμπιστοσύνη που σας έδειξαν. Ίσως αρκετοί από σας να έχετε υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να έχετε«γευθεί»και τα καλά της και τα πικρά της. Με αφορμή το συγχαρητήριο αυτό σημείωμά μου, θέλω να απευθυνθώ σε όλους σας, αναφορικά στο μελλοντικό σας έργο. Δεν υποτιμώ κανέναν από τους εκλεγέντες και ούτε ξεχωρίζω «κερδισμένους» και «χαμένους». Εξάλλου, όσοι έχετε εκλεγεί, τιμηθήκατε από τους ψηφοφόρους των χωριών μας γιατί το αξίζατε και αναντίρρητα έχουμε δεχθεί όλοι την ετυμηγορία της κάλπης. Αναμένουμε δε, να εργαστείτε και να προσφέρετε από αύριο για μας.

Δεν θέλω με τα γραφόμενά μου κανένας να υποθέσει, έστω και κατ’ελάχιστον, ότι αφήνω κάποια υπονοούμενα και κανένας να μην εκλάβει έστω και τον παραμικρό υπαινιγμό εκ μέρους μου για κάτι και πιο πολύ πως στο πρόσωπό μου ταιριάζει ο «εξυπνάκιας» και ο«ξερόλας». Αυτά, μακριά από μένα, όπως και η λέξη «ήττα» για όσους από τους υποψήφιους δεν εκλέχτηκαν.

Φίλοι μου, στο μικρό τούτο τόπο που ζούμε, γνωριζόμαστε όλοι σχεδόν και με τα μικρά μας ονόματα ακόμη. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη γνωριμία μας, ό,τι γράφω, το γράφω γιατί κι εγώ είμαι ένας από σας, ένας σαν κι εσάς που «έζησα» την τοπική αυτοδιοίκηση για πολλά χρόνια και τη «γνώρισα» από την όψη και την κόψη, όπως λέει κι ο εθνικός μας ποιητής και ως κοινοτικός υπάλληλος για 35 χρόνια και ως αιρετός (δήμαρχος) του πρώην Δήμου Αφετών. Αγαπητοί σύμβουλοι του Δήμου Νοτίου Πηλίου,δεν είναι απαραίτητο, για να προσφέρετε το έργο σας πως θα πρέπει να ανήκετε οπωσδήποτε στην «ομάδα» του δημάρχου. Θα πρέπει όλοι να εργαστείτε όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία με τη σκέψη σας και την έγνοια σας πάντοτε στους κατοίκους των χωριών μας, για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την περιοχή μας, αλλού λιγότερο κι αλλού περισσότερο.

Αγαπητοί φίλοι, συνεργασθείτε όλοι αρμονικά και πορευθείτε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων, μακριά από «ομάδες» και «χρώματα», γιατί ο «Κλεισθένης» θα είναι πολύ πιο δύσκολος από τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» και η μη κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, θα καθιστά αυτά αν όχι ανεπίλυτα, δυσεπίλυτα οπωσδήποτε.Τα προβλήματα των χωριών μας δεν επιλύθηκαν χρόνια και χρόνια, ούτε και στο μέλλον φίλοι μου θα επιλυθούν, όσο υπάρχει ζωή στον τόπο μας. Εκεί που θα επιλύετε κάποια από αυτά, ένα καινούριο θα γεννιέται. Εύχομαι εμείς όλοι, οι κάτοικοι των κοινοτήτων να είμαστε τυχεροί από τις δικές σας προσπάθειες.

Πέρα από τον προγραμματισμό των διαφόρων έργων, το πρωταρχικό σας μέλημα να είναι η άμεση λειτουργία των λατομείων Νεοχωρίου, Συκής και Καλαμακίου. Οι κάτοικοι έχουν να εργαστούν περισσότερο από τρία χρόνια και η οικονομική τους κατάπτωση δεν μετριέται.

Ιδιαίτερη βαρύτητα και μέριμνα καλείστε να δώσετε στα θέματα καθημερινότητας (καθαριότητα, υδροδότηση, φωτισμός, εξυπηρέτηση του πολίτη, άμεση συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, μείωση ανταποδοτικών τελών).

Φίλοι μου εκλεγέντες στη διοίκηση του Δήμου, πριν κλείσω, επιτρέψτε μου να αναφερθώ για λίγο και στο χωριό μου.

Η Συκή, πριν λίγα χρόνια ήταν το πιο «ζωντανό» χωριό του Νοτίου Πηλίου. Ήταν πλούσιο σε κίνηση, σε δράση, σε έργα, σε πολιτισμό. Σήμερα, εκτός από μια πολιτιστική αναλαμπή που διαφαίνεται χάρη στον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού μας, σε όλα τα άλλα κυριαρχούν ο μαρασμός και η εγκατάλειψη. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, «κοιτάξτε» και λίγο προς τα εκεί.

Θερμά συγχαρητήρια και πάλι για την εκλογή σας.

Εύχομαι σε όλους υγεία, δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου