ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΚΚΕ Ισχυρό – Η δύναμη και των εκπαιδευτικών την επόμενη μέρα!

κκε-ισχυρό-η-δύναμη-και-των-εκπαιδευτ-477447

Της Αιμιλίας Τρουλλινού, εκπαιδευτικού, μέλους του Τ.Γ. Μαγνησίας του ΚΚΕ

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στους συλλόγους εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας. Η άνοδος που κατέγραψε σε ψήφους και ποσοστά η Α.Σ.Ε., το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ, αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς θέτει νέες, γερές βάσεις για την ακόμα μεγαλύτερη οργάνωση των αγώνων, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Παρ’ ότι ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει αρνητικός, αναδεικνύεται το αυξημένο κύρος των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η καθοριστική συμβολή τους στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν και πρέπει να πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα, με στόχο ένα κίνημα που θα βάζει στο επίκεντρο της πάλης τις ανάγκες μας, κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και της μοιρολατρίας.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, απέναντι στο οποίο το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να πάρει θέση. Οι εργαζόμενοι έχουμε πια πλούσια αλλά και επώδυνη εμπειρία! Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική της επέτρεψε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται δικαιωμένοι, διέσυρε την έννοια της αριστεράς, έσπειρε απογοήτευση στον κόσμο, έστρωσε το δρόμο στη ΝΔ για την κυβερνητική εξουσία. Από αυτούς που μας έφεραν μέχρι εδώ, τίποτα θετικό δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Είναι αναμφίβολο ότι η επόμενη κυβέρνηση είναι απολύτως δεσμευμένη από τις κατευθύνσεις του 3ου μνημονίου, από τους στόχους για ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060, από τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, από την προώθηση των ευρωΝΑΤΟικών και αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή. Το απέδειξε, άλλωστε, η πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν που καταρρίπτει τα περί τέλους των μνημονίων και στηλιτεύει ως “παροχές” τα ελάχιστα προεκλογικά ψίχουλα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από το «σκίσιμο των μνημονίων» μάς φόρτωσε και 3ο μνημόνιο, διατηρώντας άθικτα όλα τα μνημονιακά μέτρα των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δείχνει με το δάχτυλο τον Μητσοτάκη για τις απολύσεις, αλλά δε βγάζει άχνα για τις 30 χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών που γίνονται κάθε χρόνο. Προβάλλει ότι η ΝΔ θα μας βάλει να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα, ενώ την κατάργηση της Κυριακής αργίας μαζί την ψήφισαν στη Βουλή, όπως την «Εκθεση Σέρκας» για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι και 12 μέρες χωρίς ρεπό!

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μαζί ψήφισαν το χτύπημα στο ιερό δικαίωμα της απεργίας. Δήλωνε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Περιμένω πώς και πώς να πάω στη Βουλή και να ψηφίσω με χέρια και με πόδια το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που καταργεί την απεργία». Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για «προοδευτικό μέτωπο», για την «προοδευτική συμμαχία». Τόση πρόοδος που χωράει την Παπακώστα, η οποία αποκαλεί τους μετανάστες κατσαρίδες, που βγάζει ευρωβουλευτές την Κουντουρά (!), τον Κόκκαλη και άλλους, που μετατρέπει την περιοχή μας σε νατοϊκό στρατόπεδο , που συνεχίζει την πολιτική αδειοδοτήσεων στην ΑΓΕΤ εγκληματώντας εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε πιο επιθετικά την πολιτική της ΝΔ στην Παιδεία. Οι αντιεκπαιδευτικές – αντιδραστικές πολιτικές συνεχίστηκαν και επιταχύνθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κατάργηση του υπεύθυνου δασκάλου στο Ολοήμερο, η αύξηση του ελάχιστου αριθμού νηπίων, τα κοντέινερ ακόμα και μέσα στα Γυμνάσια και Λύκεια που θα στεγάζουν τα νήπια, η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ και η υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής στη λογική της «ένταξης», η συνέχιση της πολιτικής υποχρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών είναι μερικά παραδείγματα. Το ίδιο αντιλαϊκό νήμα είναι έτοιμη να πιάσει και η ΝΔ ως κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση εδώ και 4,5 χρόνια, δεν πραγματοποίησε ούτε έναν μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικού, με εξαίρεση περίπου 450 διορισμούς από δικαστικές αποφάσεις. Κάθε Σεπτέμβρη εξήγγειλε 20 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς και κάθε Ιούνη πραγματοποιούσε 27 χιλιάδες απολύσεις. Είχε βέβαια και καλό δάσκαλο…. Η κυβέρνηση της ΝΔ το 2015, προεκλογικά, “υποσχέθηκε” 10 χιλιάδες μόνιμους διορισμούς που ποτέ δεν έκανε! Ένα μήνα πριν τις βουλευτικές εκλογές, τσακώνονται για την αναλογία προσλήψεων και αποχωρήσεων στο Δημόσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: «η θέση μας είναι αναλογία 1:1» και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «θέλει αναλογία 1:5». Κοροϊδεύουν ασύστολα! Στα δικά τους χρόνια, με 1ο, 2ο και 3ο μνημόνιο, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αποχώρησαν από τα σχολεία πάνω από 35.000 εκπαιδευτικοί. Η αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων είναι 1:77!!

Οι υπογραφές και των δύο βρίσκονται φαρδιές πλατιές στη χρόνια αδιοριστία εκπαιδευτικών, στη σχεδόν ανύπαρκτη πρόσθετη διδακτική στήριξη και ενισχυτική διδασκαλία στα Γυμνάσια-Λύκεια, στους περιορισμούς στη λειτουργία των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, στην αξιολόγηση της εκπαιδευτικής μονάδας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε ένα βήμα παραπέρα με την “εμπέδωση της κουλτούρας αξιολόγησης στα σχολεία”, στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67… Από κοινού ΝΔ και ΣΎΡΙΖΑ υπηρετούν τον στόχο για ένα σχολείο κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ακόμα πιο ταξικό, ένα σχολείο που εξοντώνει αντί να μορφώνει, όπως εύστοχα αναφέρουν τα συνθήματα των μαθητών μας στις κινητοποιήσεις τους.

Γι’ αυτό, στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου το δίλημμα μπροστά στις λαϊκές οικογένειες δεν είναι ποια κυβέρνηση θα προκύψει. Το δίλημμα είναι πόσο ισχυρή θα είναι η δύναμη που στέκεται σταθερά και μόνιμα δίπλα στο λαό, στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ για να δυναμώσουν η ελπίδα, η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Το ΚΚΕ όχι μόνο δεν τα δίπλωσε, όχι μόνο παλεύει για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Στο χέρι μας είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ! Για να μπορούμε να χαμογελάμε το βράδυ των εκλογών. Για να τονώσουμε την αισιοδοξία, για να δυναμώσουμε τους αγώνες, τη διεκδίκηση για όλα όσα έχουμε ανάγκη εμείς, τα παιδιά μας, οι μαθητές μας. Το χρειαζόμαστε για να πάρουμε δύναμη που θα επιστρέφει κάθε μέρα στον λαό.

‘Ολες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου