ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η δική μας Μαγνησία μπορεί… γι΄ αυτό είμαι υποψήφιος

η-δική-μας-μαγνησία-μπορεί-γι΄-αυτό-εί-487601

Του Γιάννη Αναστασίου,

Υποψήφιου Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στον Ν. Μαγνησίας

Τις τελευταίες ημέρες έγινα δέκτης παρότρυνσης πως ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτώ να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής από τη στιγμή που το εκλογικό αποτέλεσμα της Μαγνησίας -και ιδιαίτερα αυτό του Βόλου-, δίνει λίγες πιθανότητες εκλογής βουλευτικής έδρας. Δίνω μαζί με άλλους συνοδοιπόρους, ως υποψήφιος βουλευτής από το 2012 την μάχη ευθύνης & επιβίωσης τοπικά του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, θέλω να πιστεύω με αξιοπρέπεια, καθαρό προοδευτικό πολιτικό λόγο και επάρκεια.

Οι πολίτες στο πρόσωπό μου δεν βλέπουν κάποια από τα φαινόμενα παθογένειας του χώρου που τους στεναχώρησαν ή στεναχωρούν. Νιώθω από την διαρκή επαφή μου με την τοπική μας κοινωνία και ως πολιτικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, πως την τιμώ και με τιμά σε μία ειλικρινή πολιτική σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, στην κατεύθυνση ανασύνθεσης του προοδευτικού κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. Δεν θα αναφερθώ στη αυταπόδεικτη στην πράξη υπεράσπιση από μέρους μου με κόστος, των δημοκρατικών αρχών και αξιών που δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται την τελευταία πενταετία στο Βόλο.

Άλλοι θα πρέπει να εξηγήσουν τη σιωπή, την ανοχή ή την δική τους συνεργασία με τις πλειοψηφικές δυστυχώς και πάλι λαϊκίστικες μη κανονικές δυνάμεις της πόλης. Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία και ιδιαίτερα στον Βόλο όπου καταγράφεται στην 6η θέση πίσω από την Χ.Α και το κόμμα Βελόπουλου, δείχνει πως δεν επιτεύχθηκε ο στόχος επιστροφής της παράταξης τοπικά. Το ΚΙΝΑΛ άντεξε, όμως η συμπίεση του μέσω της πόλωσης που επικράτησε από τον νέο δικομματισμό είναι μετρήσιμη και τοπικά.

Η αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος στον κ. Τσίπρα και η ενίσχυση του κ. Μητσοτάκη, επιβάλλει στο ΚΙΝΑΛ να διορθώσει τις αδυναμίες που προφανώς υπήρξαν, ώστε να είναι περισσότερο διακριτό στην μάχη που έρχεται για τους πολίτες, το στίγμα της πολιτικής του πρότασης και λιγότερο το τηλεοπτικό πάθος στελεχών του στην αντισύριζα ή αντιδεξιά ρητορική. Σε τοπικό επίπεδο είναι προφανές πως πρέπει να υπάρξει προσπάθεια διόρθωσης της στρεβλής εν μέρει εικόνας του, λόγω συγκεκριμένων πολιτικών συμπεριφορών προσώπων που ενοχλούν, ή απωθούν. Στα πολιτικά κόμματα ωστόσο αυτό που θα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους είναι πως, η συνύπαρξη διαφορετικών αντιλήψεων δεν σημαίνει σώνει και καλά συμβιβασμό ή ταύτιση όλων. Η μάχη του καλού, με το λάθος, ή το καλύτερο είναι υπαρκτή εντός των κομμάτων και αξίζει να δίνεται. Άλλωστε οι πολίτες στο τέλος είναι αυτοί που αποφασίζουν για το εάν θα δοθεί η ευκαιρία σε πολιτικούς σχηματισμούς και πρόσωπα να τους εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο.

Ναι λοιπόν, η μάχη έστω και με τις πιθανότητες να είναι εναντίον, για ένα καλύτερο Κίνημα Αλλαγής στη Μαγνησία και τη χώρα πρέπει να δίδεται. Η Μαγνησία άλλωστε μπορεί… και οι προοδευτικοί της πολίτες αξίζει να αγωνιστούμε να τους πείσουμε, ότι πρέπει να σκεφτούν πως παρά τα λάθη ή τις αδυναμίες, υπάρχουν εκείνα τα πρόσωπα που μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα.

Χαμένη δεν είναι μόνον η ψήφος στον Α. Τσίπρα που χάνει, είναι η μη εμπιστοσύνη σε όλους εκείνους που επιμένουν να προσπαθούν αν εκφράσουν με αυθεντικά προοδευτικό τρόπο τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής και τοπικής κοινωνίας με επάρκεια, ήθος, μαχητικότητα και καθαρό πολιτικό λόγο αρχών και αξιών. ΝΑΙ και η Μαγνησία μπορεί… να εκλέξει βουλευτή της δημοκρατικής παράταξης και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να σας πείσω πως αξίζει να παλέψετε μαζί μου δείχνοντάς μου εμπιστοσύνη… Καλό αγώνα…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου