ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μια μικρή αναδρομή των πράξεων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής

μια-μικρή-αναδρομή-των-πράξεων-της-απε-498413

Του Πέτρου Ζαρκάδα,

Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Βόλου με το συνδυασμό «Βόλος, Έξυπνη Πόλη»

Πλησιάζοντας την Κυριακή της 26ης Μάϊου, την ημέρα των Δημοτικών Εκλογών, νιώθω την υποχρέωση να απευθυνθώ προς τους συμπολίτες μου, ζητώντας από αυτούς να κάνουν μια μικρή αναδρομή των πράξεων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής κατά τη θητεία της, πριν ασκήσουν το εκλογικού τους δικαίωμα.

Η πόλη μας, ο Βόλος, τον οποίο κατά τ’ άλλα σήμερα θα τον ζήλευε ακόμα και το… Μονακό, δεν έχει δυστυχώς καταφέρει να λύσει ουσιώδη προβλήματα, που αφορούν την καθημερινότητα χιλιάδων συμπολιτών μας. Το σημαντικότερο όλων ακούει στο όνομα αέρια ρύπανση και απειλεί σοβαρά τη δημόσια υγεία. Αναρίθμητοι επιστήμονες με αντίστοιχες μελέτες έχουν επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που ελλοχεύει η καύση τόνων απορριμμάτων για την υγεία των πολιτών του Βόλου και των γύρω περιοχών, με τα κρούσματα μάλιστα της επάρατης νόσου να έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, πως θα μπορούσε κάποιος να μην αναφερθεί στα διαχειριστικά προβλήματα που αφορούν τη ΔΕΥΑΜΒ και έχουν ως αποτέλεσμα αφενός την – σταθερά τα τελευταία χρόνια – κάκιστη ποιότητα πόσιμου νερού και αφετέρου την οικονομική ρευστότητα της υπηρεσίας. Ακόμα δε και η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού είναι υπό κατάρρευση, για την οποία, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, δεν έχει υπάρξει καμία διευθέτηση έως σήμερα.

Αναμφίβολα οι λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα δεν προσελκύουν τα φλας και την δημοσιότητα ενεργειών όπως, η τοποθέτηση χιλιάδων λαμπτήρων κατά μήκος της Δημητριάδος και της Ιάσονος τα Χριστούγεννα και ο στολισμός του κέντρου του Βόλου. Είναι πάγια δε τακτική της εν ενεργεία Δημοτικής αρχής να κρύβει τα σοβαρότερα προβλήματα του τόπου μας κάτω από το αστραφτερό χαλάκι διάφορων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, που είναι ικανές μόνον για διασκέδαση εντυπώσεων.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι οι Βολιώτισσες και οι Βολιώτες έχουν ανάγκη από πραγματικά έργα⸱ έργα του «είναι» και όχι του…«φαίνεσθαι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου