ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η «αδιαφορία» είναι αβουλία

η-αδιαφορία-είναι-αβουλία-500128

Του Κωνσταντίνου Τσόγκα,

Υποψηφίου Τοπικού Δημοτικού Συμβούλου Δ.Δ. Νεοχωρίου – Ζερβόχια με τον συνδυασμό του Μ. Μιτζικού

Κλαψούρια, αδιάφοροι, πονεμένοι και βολεμένοι… ακούστε! Οπως άρχισε, έτσι σύντομα θα κλείσει η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές και στην περιοχή μας. Από τη μέχρι σήμερα παρουσία μου στις τοπικές προεκλογικές συνελεύσεις των πολιτών, κατά την επίσκεψη του Μιχάλη Μιτζικού, επικεφαλής της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Νοτίου Πηλίου, στις διάφορες κοινότητες Πηλίου, διαπίστωσα ένα κοινό σημείο αναφοράς, το κλαψούρισμα! Μην βιάζεσθε να με κατακρίνετε! Ναι μάλιστα… το κλαψούρισμα των πολλών!

Όσο άκουγα ότι σοβαρά τοπικά προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί στα οκτώ χρόνια της δημοτικής αρχής «επί αρχηγίας του επιτελείου του κ. Νικολάου Φορτούνα»,
τόσο πιο πολύ φούντωνε η αγανάκτησή μου για την ευθύνη που φέρει,
όχι μόνον μία ανεπαρκής δημοτική αρχή με τους σημερινούς εκπροσώπους της,
αλλά και η ίδια η κοινωνία μας, που επί οκτώ συναπτά έτη έδειξε πλήρη αδιαφορία να διεκδικήσει ενεργά τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά της!

Όταν μία κοινωνία εθελοτυφλεί στα κακώς ή πλημμελώς κείμενα, είναι άξια της συλλογικής μοίρας που η ίδια δημιούργησε, αρχίζοντας από την «ατομική αδιαφορία του κάθε δημότη, αλλά και του κάθε εκπροσώπου του, σε μία δημοτική αρχή». Όμως, το «κλαψούρισμα» των «αδιάφορων» που κράτησε οκτώ συναπτά χρόνια, εκλεγμένων ή μη, δημιούργησαν το σημερινό κοινωνικό χάος. Σίγουρα ο κάθε δημότης εντάσσεται κάπου πολιτικά και αυτό είναι «υγιές ώστε να ζει σε ένα πραγματικά δημοκρατικό κοινωνικό περιβάλλον».

Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι «πολίτης» και «ενταγμένος». Η «αδιαφορία» όμως, είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας του χθες που εμείς δημιουργούμε. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα.
Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που γίνονται με γνώμονα το «ευ ζην» του κάθε δημότη!
Είναι η «κτηνώδης δύναμη των αδιάφορων και ωφελημένων» με την οποία προσπαθούν να πνίξουν την… ευφυΐα των δημοτών!

Τώρα όλοι μαζί, οι «κλαψούρηδες», θέλουμε διόρθωση και περιμένουμε θαύματα από μία νέα δημοτική αρχή, με εξαίρεση αυτών που ωφελήθηκαν με έργα, συμφέροντα, χάρες, ρουσφέτια, αναθέσεις, καρέκλες, «δικοί μας», «κολλητοί», «συνεργάτες» «βολεμένοι» «φυτεμένοι» και άλλα «σινάφια» όπως «μερικοί ανεπαρκείς», που ακόμη πιστεύουν ότι μπορούν και μαζεύουν ψήφους και φωτογραφίες για facebook, για να ταΐσουν την ακόρεστη πείνα τους για μία «κοινωνική αναγνώριση» και παραμένουν ως μεγάλοι «απόντες» από τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου χωρίς διακρίσεις.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία, τα λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η «μοίρα» να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η «ιστορία μας» να μην είναι τίποτε άλλο από ένα «φυσικό τοπικό φαινόμενο καταστροφής» όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, άλλοι πετάνε λάσπη, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, να διαμαρτυρηθώ,να γράψω ένα γράμμα (άσχετα που ποτέ δεν απαντούσαν όπως ορίζεται απο την Ελληνική Νομοθεσία = παράβαση καθήκοντος) θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Αυτό που τώρα συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των δημοτών απαρνείται τη βούλησή της και αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι άνευ αξιών, ανθρώπινων, κοινωνικών, ιδιοτελών! Τελεία και παύλα!

Επειδή όλοι μας ήμαστε «αποφασισμένοι» να ζούμε στο Νότιο Πήλιο που τώρα πάλλεται από την προεκλογική δραστηριότητα, η εκ του εκλογικού αποτελέσματος θέση μας θα κρίνει στο μέλλον την Κοινωνία που εμείς όλοι συνθέτουμε και συντηρούμε για να την παραδώσουμε καλλύτερη ή χειρότερη στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Όποιος δίνει προσοχή στις αξίες που φανερώνουν τα λόγια του Μιχάλη Μιτζικού, θα καταλάβει ότι η «αλλαγή στο Νότιο Πήλιο» είναι μονόδρομος!

Η επανεκλογή «των επί της εξουσίας απερχομένων» θα είναι ένα νέο «συναπτό» βαγόνι τραίνου, που οδεύει να πέσει σε κενό γιατί η γέφυρα που οδηγεί στον σταθμό της κοινωνικής ευημερίας του Νοτίου Πηλίου, έχει πλέον γκρεμισθεί από το επαναληπτικό καταστροφικό φαινόμενο στην οκταετία της θητείας του κ. Ν. Φορτούνα, ο οποίος ήταν υποχείριο στα «πολιτικά υπολείμματα» του, αυτά που σήμερα μπορούν μόνον να υπόσχονται την ίδια πορεία. Δείτε τα «έργα» και τις «κωλοτούμπες» και τη «λάσπη» της τελευταίας περιόδου και ίσως σας γίνω πιο αρεστός!

Το κλαψούρισμα σταματά μόνον με την ψήφο εμπιστοσύνης στους έμπειρους και νέους δυναμικούς εκπροσώπους της Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Νοτίου Πηλίου, κάτω από τις αυστηρές προδιαγραφές που έχει θέσει ο ηγέτης της και υποψήφιος Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» όλων των δημοτών του Νοτίου Πηλίου θα αρχίσει την ημέρα της κάλπης!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου