ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Έχουμε όραμα για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου»

έχουμε-όραμα-για-τον-δήμο-νοτίου-πηλί-500140

Του Δημήτρη Κουκουμβρή,

υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Παπαδημητρίου

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και να υλοποιήσει τα έργα υποδομής που έχει ωριμάσει και εντάξει σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ψηφίζουμε «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου.

ΓΙΑΤΙ;

Σε μια παρατεταμένη περίοδο ύφεσης της χώρας μας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου και συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και σήμερα υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Παπαδημητρίου κατάφερε να βάλει σε τάξη τα οικονομικά προβλήματα, να ξεχρεώσει τον Δήμο και να τον καταστήσει ικανό για την υλοποίηση έργων υποδομής. Παράλληλα ο Δήμος στα δύσκολα χρόνια, στην πολύ μεγάλη περικοπή των πόρων του, έδειξε με αξιοπρέπεια το κοινωνικό του πρόσωπο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Δήμος προμήθευσε με πετρέλαιο και υγειονομικό υλικό το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, προκειμένου να υποστηρίξει αξιοπρεπώς τους κατοίκους του Δήμου, που προμήθευσε με ελαστικά το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο και με γραφική ύλη το Αστυνομικό Τμήμα.

Σημαντικά έργα υποδομής έγιναν στην ύδρευση και άρδευση των τοπικών κοινωνιών για να εξασφαλιστεί επαρκής ποσότητα και ποιότητα. Ετοίμασε και ωρίμασε μελέτες που κάποιες έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα (αντικατάσταση αμοιαντοσωλών Ξυνόβρυσης και τηλεμετρία σε όλο το Νότιο Πήλιο) και άλλες είναι έτοιμες και ώριμες προς ένταξη (αντικατάσταση αμιαντωσωλήνων Μηλιές, Πινακάτες).

Ολοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η πλατεία για ένα χωριό. Παραμένει ακόμα χώρος συνάντησης των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου φρόντισε να εντάξει στο πρόγραμμά του έργα ανάπλασης των πλατειών και συντήρησης παραδοσιακών κρηνών μέσω του προγράμματος Leader. Σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο και την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος προωθεί τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στο πρόγραμμά του έχει εντάξει και υλοποιεί μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου τη συντήρηση και ανάδειξη δικτύου πεζοπορικών διαδρομών καθώς και ολοκληρωμένο σύστημα πυρανίχνευσης για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Επίσης έχει γίνει μελέτη σύνδεσης με τον βιολογικό καθαρισμό Καλών Νερών στο κομμάτι Γατζέα – Κορώπη – Αφησσος για έναν πιο καθαρό Παγασητικό. Ακόμα έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα έργα που αφορούν στο αποχετευτικό σύστημα, καθώς και έργα διαχείρισης απορριμμάτων. Εμφαση δόθηκε και στον αθλητισμό καθώς γήπεδα παρατημένα αποκαταστάθηκαν και δόθηκαν προς χρήση στους δημότες με κυρίαρχο αυτό της Αργαλαστής. Επίσης έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Νοτίου Πηλίου είναι η βελτίωση και αποκατάσταση του γηπέδου 5×5 Μηλίνας και η κατάθεση ώριμης πρότασης στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της κατασκευής του γηπέδου Τρικερίου.

Σε δύο χρηματοδοτικά προγράμματα εντάχθηκε ο Δήμος για την κατασκευή 17 πιστοποιημένων παιδικών χαρών. Συγκριμένα μέσω του πράσινου ταμείου έχουν δημοπρατηθεί και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος (ΠΑΡΚΟΤΕΧΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ) και κατασκευάζει 9 παιδικές χαρές, ενώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» έχουν ενταχτεί οι υπόλοιπες 8 με την ολοκλήρωση στις επόμενες εβδομάδες της δημοπρασίας.

Μεγάλη προσπάθεια και επιτυχές αποτέλεσμα είχαμε στις σχολικές επιτροπές που όχι μόνο ξεχρεώθηκαν οι παλιές οφειλές, αλλά υπάρχει και αρκετό οικονομικό πλεόνασμα ικανό να διατηρήσει την λειτουργία τους, χωρίς καμία επιχορήγηση για διάστημα δύο ετών, αδιανόητο να συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Παράλληλα στα χρόνια των περικοπών κατασκευάσαμε και ένα σύγχρονο διδακτήριο στα Καλά Νερά.

Στο τομέα της αγροτικής οδοποιίας όσες παρεμβάσεις και να γίνουν σε έναν Δήμο με ατελείωτο αγροτικό δίκτυο, με ένα από τα μεγαλύτερα πανελλαδικά δεν ικανοποιούν κανέναν. Με τα λίγα μέσα που υπήρχαν στη διάθεση του Δήμου έγινε το καλύτερο δυνατό με μεγάλη ευθύνη για την επόμενη μέρα γνωρίζοντας τις ανάγκες των κατοίκων.

Επαγγελματίας λατόμος ο ίδιος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο θέμα με ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μου, στους συναδέλφους μου λατόμους, αλλά και στους κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών. Ολοι γνωρίζουμε τα προβλήματα των προηγουμένων δεκαετιών τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουμε σήμερα. Τα λάθη από όλες τις μεριές, μας δείχνουν τον μονόδρομο που πρέπει να ακολουθήσουμε λατόμοι και Δήμος μαζί. Καθαρές και όχι ευκαιριακές λύσεις και μικρές παρατάσεις στα προβλήματα. Το πρώτο βήμα έγινε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από την εισήγηση του αντιδημάρχου Μιλτιάδη Παπαδημητρίου που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, για τη συμμετοχή και του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην αποκατάσταση των μπαζωμένων ρεμάτων και των άλλων εκκρεμοτήτων ώστε η επόμενη γενιά λατόμων να έχει μόνο κέρδη από τη λειτουργία τους.

Ο συνδυασμός μας έχει όραμα και το όραμα μπορεί να το κάνει πράξη γιατί έχει οργάνωση, συνεργασία και δημιουργικότητα, δουλεύοντας μεθοδικά, αθόρυβα για να ξεπερνιούνται κάθε φορά οι αδειοδοτικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες μελετών και δημοπράτησης των έργων. Η δημοπράτηση ενός έργου λίγων χιλιάδων ευρώ στον Δήμο μας με ένα έργο δεκάδων εκατομμυρίων σε επίπεδο Περιφέρειας ή Υπουργείου ελάχιστα διαφέρει με τον Δήμο να έχει μόνο δύο πολιτικούς μηχανικούς.

Επίσης έχει την ισορροπία της ομάδας καθώς οι υποψήφιοί του έχουν δοκιμαστεί και επιτύχει στον επαγγελματικό και οικογενειακό στίβο.

Ο συνδυασμός μας με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου μιλάει ανοιχτά χωρίς υποκρισία, χωρίς να προσποιείται, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, χωρίς να έχει το σύνδρομο της επόμενης ημέρας, πιστεύει ότι η δημιουργικότητα φέρνει την ανανέωση και το πιστεύει βαθιά ώστε μπορεί να το μεταβιβάσει στους δημότες του, να τους ευαισθητοποιήσει και να καταστήσει ικανούς να πράξουν μαζί του.

Για τους παραπάνω λόγους σεβόμενος τους κατοίκους του Νοτίου Πηλίου με υπευθυνότητα προτείνω να ψηφίσουμε για δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου και την «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία».

Σας ευχαριστώ από καρδιάς

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου