ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το δικό μας όραμα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

το-δικό-μας-όραμα-για-την-περιφέρεια-θε-500152

Του Βασίλη Τζινόπουλου,

Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην Καρδιά μας»,

Συμβούλου Επιχειρήσεων στον ΟΛΒ,

Πτυχιούχου της Σχολής Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας

Θα ήταν εύκολο ίσως, αλλά άδικο για όσους μας διαβάζουν, να στηθεί ένας αντιπολιτευτικός λόγος ή κείμενο προς την

απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας βασισμένος στην παράθεση των λαθών και παραλείψεων του κ. Αγοραστού. Θα ήταν εύκολο και θα ήταν σίγουρα ένας ασφαλής δρόμος να κερδίσουμε τις εντυπώσεις.

Ο σκοπός, όμως, δεν είναι να κερδίσεις τις εντυπώσεις ή να παραθέσεις έναν μακρύ κατάλογο υποσχέσεων και φράσεων όπως «θα κάνουμε», «θα διορθώσουμε», «θα διαχειριστούμε καλύτερα» κ.λπ.

Εκτιμώ ότι είναι σημαντικότερο να περιγράψω τη δική μας οραματική αλλαγή για την Περιφέρεια, πώς προσεγγίζουμε τον ρόλο της στη συνολική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και, κυρίως, πώς βλέπουμε τον δικό μας ρόλο, ως νέων περιφερειακών συμβούλων, στη νέα διοίκησή της.

Εάν, λοιπόν, το ζητούμενο είναι να διοικηθεί η Περιφέρεια όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με έργα βιτρίνας, με έργα που ανατίθενται σε όσους ανήκουν ή στήριξαν την δική μας παράταξη, τότε μάλλον δεν είμαστε οι κατάλληλοι περιφερειακοί αντιπρόσωποι. Είναι έξω από την δική μας πολιτική αντίληψη διότι δεν μπορούμε να πολιτευτούμε με όρους κομματαρχών τις δεκαετίας του ΄60.

Το όραμά μας για την Περιφέρεια, το οποίο θα θέλαμε να υλοποιήσουμε εάν μας δώσουν οι εκλογείς την εντολή, είναι να δούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας ως κέντρο δράσης, ως κέντρο συνεργειών, ως κέντρο που οι δίαυλοι επικοινωνίας και στρατηγικών σχεδιασμών αρχίζουν από την επομένη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας και περιλαμβάνουν το κάλεσμα όλων, πολιτών, ΟΤΑ, συλλογικοτήτων, έτσι ώστε μαζί να συναποφασίσουμε τα μοντέλα δράσης και σχεδιασμού προς όφελος του συνόλου της Θεσσαλίας. Να ενσκήψουμε στα προβλήματα και στα αναγκαία προτάγματα, αφουγκραστούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και να δούμε πού πρέπει να στοχεύσουμε για το λιμάνι το οποίο είναι στο κέντρο της Ελλάδας.

Να αναζητήσουμε μαζί με τα επιμελητήρια τεχνικά και τους επαγγελματικούς ή κοινωνικούς φορείς την σωστή κατεύθυνση προς την ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη, να καλέσουμε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις start up, να επαναπροσδιορίσουμε με τους ανάλογους φορείς τα προβλήματα και τις δυνατότητες ανάπτυξης του ζωικού κεφαλαίου αλλά και της παραγωγικής δυναμικής του θεσσαλικού κάμπου και με την εισαγωγή νέων καλλιεργειών, να συνθέσουμε τις ομόρροπες δυνάμεις και να βρούμε νέο πεδίο δράσης έτσι ώστε να έχουμε παραγωγικό αποτέλεσμα.

Να αντιμετωπίσουμε τον τουρισμό στην περιοχή μας με συνέργεια των εμπλεκόμενων μερών και να δούμε ανάπτυξη προγραμμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια. Είναι αλήθεια ότι ξεχνάω πολλά και πολλούς, αλλά το περίγραμμα και το όραμα εμπεριέχει όλους του φορείς, όλα τα κοινωνικά και οικονομικά σύνολα, όλους τους δήμους και τελικά όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας. Μόνο όταν κατανοήσουμε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας δεν σταματάει στη διανομή κονδυλίων, αλλά έχει στρατηγική που υλοποιείται με συνέργειες, ότι βήμα – βήμα κατακτάμε στόχους, μόνο τότε έχουμε αποτελέσματα σε βάθος χρόνου και με διάρκεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου