ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Προσοχή στις δημοτικές ενότητες Βόλου

προσοχή-στις-δημοτικές-ενότητες-βόλο-504921

Της Ελένης Γιαννούκου, επιχειρηματία και υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον συνδυασμό του Αχ. Μπέου, «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», [email protected]

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σκανδάλων, διαφθοράς, προεκλογικής προπαγάνδας και παρακμιακής καθήλωσης σε μοντέλα διακυβέρνησης που αποσκοπούν να κρατούν υποδουλωμένη τη δημιουργικότητα και το όραμα των Ελλήνων. Η κεντρική πολιτική σκηνή, εξυπηρετώντας τα κομματικά συμφέροντά της, απογοητεύει κατάφωρα τον Έλληνα πολίτη, προσβάλλοντας σοβαρά τη νοημοσύνη , την αξιοπρέπειά του και το αίσθημα δικαίου.

Υπάρχει, όμως, ευτυχώς, και ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, που δίνει όραμα ελπίδας. Σε μία Ελλάδα που πλήττεται από μια σχεδόν δεκαετή κρίση, η τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανασυγκρότηση της χώρας. Η κοινωνική ωρίμανση και η αλλαγή της νοοτροπίας και των αντιλήψεων, ώθησε τους πολίτες να στραφούν προς τις δομές της Αυτοδιοίκησης και να πιστέψουν στις προοπτικές της. Με τον νέο ‘’Καλλικράτη’’, δήμοι και περιφέρειες ανέλαβαν αρμοδιότητες που άνηκαν μέχρι πρότινος στη δικαιοδοσία της κεντρικής κυβέρνησης.

Από το 2010, που λειτούργησε ο “Καλλικράτης”, η τοπική αυτοδιοίκηση αναδείχθηκε στον στυλοβάτη των κοινωνιών, αφού εκεί χτυπά ο παλμός και οι κρίσεις των καθημερινών προκλήσεων. Γι’ αυτό τον λόγο, η πολιτεία επιβάλλεται να στηρίξει περαιτέρω και να ενδυναμώσει τον ρόλο και τις λειτουργικές δομές της Αυτοδιοίκησης, διευρύνοντας τις υπηρεσίες για την προστασία των ασθενέστερων.

Μέσα σε αυτή την πολιτική κατάσταση, οι δημότες του Βόλου είχαν την καλή τύχη να δουν έναν ικανό Δήμαρχο να κάνει τη διαφορά και να ανεβάζει τον πήχυ ψηλά. Ο Αχιλλέας Μπέος κατάφερε να κερδίσει την καρδιά των πολιτών με έργα ζωής, που διεκδίκησε και υλοποίησε, παρά τις αντιξοοότητες και μάλιστα με λιγοστά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, είχα την ευκαιρία να συνομιλώ καθημερινά με δεκάδες πολίτες και πρώτιστα να ακούσω τις ανησυχίες, τα κακώς κείμενα και τα προβλήματά τους.

Είναι αλήθεια ότι, το 2014 ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος παρέλαβε έναν διευρυμένο χωροταξικά Δήμο με πολλά προβλήματα και ελλείμματα από τους προηγούμενους δημάρχους. Οπότε, η προσοχή δόθηκε στη λύση των μεγάλων προβλημάτων κατά προτεραιότητα και κρισιμότητα.

Οι κάτοικοι των δημοτικών ενοτήτων της περιφέρειας δικαιολογημένα εκφράζουν την ανάγκη να δοθεί την επόμενη τετραετία μεγαλύτερη βαρύτητα στην επίλυση των θεμάτων που τούς αφορούν. Και αυτό πρέπει να γίνει.

Ο Δήμος Βόλου κατάφερε να ορθοποδήσει, να εκσυγχρονιστεί και να γίνει μια πόλη με προοπτικές και ευκαιρίες οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Το όραμα της επόμενης τετραετίας είναι να προωθηθούν και να υλοποιηθούν τα σημαντικά έργα στις λοιπές οχτώ δημοτικές ενότητες, όσα δηλαδή έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών και διευκολύνουν τη ζωή τους.

Η δυναμική θητεία του Αχ. Μπέου αποτελεί το εφαλτήριο για μια ακόμη καλύτερη τετραετία με διευρυμένους ορίζοντες και μετατόπιση της προσοχής στη διαχείριση των αιτημάτων των κατοίκων στις περιφερειακές ενότητες του Δήμου.

Στις κάλπες την 26η Μαίου δίνουμε εμπιστοσύνη στην αποτελεσματικότητα και την ικανότητα του Συνδυασμού «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική», ώστε να συνεχιστεί το έργο που έχει ήδη ξεκινήσει προς όφελος του συνόλου των δημοτών του Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου