ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ψήφος εμπιστοσύνης

ψήφος-εμπιστοσύνης-504964

Της Ευσταθίας (Εττας) Γκαβαλέκα, Καθηγήτριας Μουσικής Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του Αχιλλέα Μπέου

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου ένα πλήθος ανθρώπων από διαφορετικές ιδεολογίες, παρατάξεις και αφετηρίες προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Πιστεύω ότι η εμπιστοσύνη στο άτομο δεν είναι κάτι που κερδίζεται εν αιθρία, αλλά κάτι που χτίζεται με τα έργα, τις πράξεις και τη γενικότερη στάση ζωής που επιδεικνύει ο άνθρωπος.

Το τελευταίο διάστημα, λέξεις όπως ήθος, ανιδιοτέλεια, προσφορά, αποφασιστικότητα, εργατικότητα, μεθοδικότητα και άλλες πολλές εκφέρονται αβίαστα, ηχούν όμως κοινότυπες μέσα από την κατάχρηση των τελευταίων ημερών.

Η επιλογή των εκπροσώπων στην πολιτεία αποτελεί τη σημαντικότερη έκφανση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Θα πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Και θα πρέπει να συμμετέχουν όλοι.

Οι πολίτες πρέπει να επιλέγουν όχι τα άτομα που τους επιβάλλονται, αλλά εκείνα που οι ίδιοι εκτιμούν ότι θα ανταποκριθούν με ειλικρίνεια στις προσδοκίες τους. Η ειλικρίνεια των προθέσεων και η διάθεση για προσφορά είναι για μένα τα δύο βασικά κριτήρια. Και ήταν τα στοιχεία που εμπιστεύτηκα στον σημερινό μας δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο και αποφάσισα να συμπορευτώ μαζί του στον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Γιατί εντέλει οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τίποτα άλλο πέρα από την επιλογή άξιων ατόμων, που αποδεικνύουν έμπρακτα την πρόθεσή τους για υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου