ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιτέλους έφτασε η ώρα

επιτέλους-έφτασε-η-ώρα-505803

Του Χρήστου Μπουκώρου, βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας

Μετά από 4 χρόνια και 4 μήνες ο ελληνικός λαός, την ερχόμενη Κυριακή, έχει τη μεγάλη ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκφράσει την ετυμηγορία του για τα έργα και τις ημέρες των κυβερνήσεων Τσίπρα. Είναι ομολογουμένως αυτή η ευκαιρία των Ελλήνων πολιτών σημαντική. Αποτελεί η ερχόμενη Κυριακή πολιτικό ορόσημο. Αδημονεί το εκλογικό σώμα να εκφραστεί. Είναι πράγματι αυτές οι ευρωεκλογές διαφορετικές, όχι μόνο διότι έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την απόφαση του ελληνικού λαού, αλλά κυρίως διότι με τούτη την κυβέρνηση κυριολεκτικά… τα είδαμε όλα! Για πρώτη φορά θα κριθεί η πρώτη φορά Αριστερά.

Για πρώτη φορά στο σύνολο της επικράτειας, στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Για πρώτη φορά έχει την ευκαιρία ο Ελληνας πολίτης, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, να κρίνει με το σύνολο των δεδομένων και πλήρη εικόνα. Οι εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν αιφνιδιαστικές και σε θολό πολιτικό περιβάλλον.

Την ερχόμενη Κυριακή, οι Ελληνες εκλογείς έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν τις κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα. Αυτές οι κυβερνήσεις υλοποίησαν τα όσα υποσχέθηκαν, προκειμένου να κατακτήσουν την εξουσία; Διέγραψαν ή αύξησαν το δημόσιο χρέος; Μείωσαν ή αύξησαν υπέρμετρα τους φόρους; Σταμάτησαν ή αντιθέτως αύξησαν το brain drain και το ρεύμα φυγής των νέων και προσοντούχων Ελλήνων στο εξωτερικό; Προάσπισαν με σθεναρότητα εθνικά μας θέματα ή υπέγραψαν την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ταυτόχρονα αποδέχονται άβουλοι το «πάρτι» του Ερντογάν στην ελληνική ΑΟΖ και στην Ανατολική Μεσόγειο; Ανασυγκρότησαν την πραγματική οικονομία ή τη γονάτισαν με την υπερφορολόγηση; Αύξησαν τους μισθούς ή δημιούργησαν τη γενιά των 360 ευρώ; Η πρώτη φορά Αριστερά προσέλκυσε επενδύσεις ή οδήγησε χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία; Ιδιαίτερα στη χερσαία Μαγνησία δεν έγινε ούτε μία σοβαρή επένδυση. Αντιθέτως, πολλές μεγάλες επιχειρήσεις εγκατέλειψαν τον νομό. Τελικά οι κυβερνήσεις της Αριστεράς, που τις τελευταίες ημέρες μοιράζουν ψίχουλα επιδομάτων, πλήττοντας την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, ενίσχυσαν τις συντάξεις ή τις μείωσαν ακόμη περισσότερο, καταργώντας το ΕΚΑΣ, μειώνοντας το αφορολόγητο δύο φορές και αυξάνοντας τις εισφορές υπέρ υγείας κατά 6%; Οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα ενίσχυσαν το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών ή επέτρεψαν την εκτίναξη της χαμηλής, αλλά και της σκληρής εγκληματικότητας στα σωφρονιστικά ιδρύματα, στις εστίες ανομίας, όπως στα Εξάρχεια, και κυρίως στους πανεπιστημιακούς χώρους; Τελικά, αυτοί οι αριστεροί έβαλαν τέλος στις αυτοκτονίες των Ελλήνων πολιτών -τις οποίες ξεδιάντροπα εκμεταλλεύτηκαν για να αρπάξουν την εξουσία- ή είχαμε αύξηση των αυτοκτονιών το 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία;

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να απαντήσει ο ελληνικός λαός σε όλα αυτά, αλλά και σε πλήθος άλλων ερωτημάτων. Αυτές οι ευρωεκλογές δεν είναι χαλαρές. Είναι ίσως πιο σημαντικές και από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, διότι θα προκαθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, με τη δημιουργία άμεσων πολιτικών εξελίξεων. Για τους λόγους αυτούς, δεν δικαιολογείται καμία ολιγωρία, καμία απουσία από τις κάλπες, καμία ελαφρά ψήφος. Την ερχόμενη Κυριακή η νίκη της Νέας Δημοκρατίας, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε μια πραγματική έξοδο από την κρίση, πρέπει να είναι ευρεία και ηχηρή.

Υ.Γ. Στις ευρωεκλογές της ερχόμενης Κυριακής, θα ήθελα προσωπικά να σας παρακαλέσω, με τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς που δικαιούμαστε, να ενισχύσουμε την προσπάθεια του συντοπίτη μας Γιώργου Ξηραδάκη. Ο Γιώργος Ξηραδάκης είναι ένας άνθρωπος που έχει εργαστεί σκληρά στον ιδιωτικό τομέα και κατόρθωσε να ανέλθει την κλίμακα ιεραρχίας στον εξαιρετικά δύσκολο και ανταγωνιστικό χώρο της Ναυτιλίας. Είμαι βέβαιος ότι η πορεία του Γιώργου Ξηραδάκη αποτελεί σοβαρή εγγύηση ότι μπορεί να μας εκπροσωπήσει επιτυχώς στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά για τους υπόλοιπους 3 σταυρούς, που δικαιούμαστε, μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ των ικανότατων υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου