ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η νέα γενιά, κύριε Αποστολάκη, δεν τρώει κουτόχορτο!

η-νέα-γενιά-κύριε-αποστολάκη-δεν-τρώει-506923

Της Αιμιλίας Τρουλλινού, υποψήφιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Και τι δεν ακούει πια η νέα γενιά όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την τριπλή εκλογική αναμέτρηση στις 26 Μάη!

Από το κακόγουστο και χιλιοπαιγμένο σίριαλ κάθε τρεις και λίγο στη Βουλή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις ανοιχτές επιστολές των δήθεν νέων και άφθαρτων υποψηφίων τους σε δήμους και περιφέρειες, που ζητούν, χωρίς να ντρέπονται, την ψήφο μας.

Ο κύριος Αποστολάκης, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου και εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απ’ αυτούς που προεκλογικά τους πήρε ο πόνος για τη νέα γενιά, η οποία μάζεψε, όπως λέει, προσόντα αλλά δεν βρήκε αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Μάλιστα, ζητά τη στήριξή μας για να σηκώσει μανίκια για το καλό του τόπου.

Οι ευκαιρίες πάνε σύννεφο στην επιστολή του. Άλλωστε, για το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑ, τα δικαιώματά μας, που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, είναι παθογένειες του παρελθόντος, που πρέπει να ξεγράψουμε για χάρη της ανάκαμψης. Μιας ανάκαμψης που , όπως και να την ονομάσει κανείς – βιώσιμη ή δίκαιη, δεν παύει να είναι για τα κέρδη των λίγων.

Αυτοί που τσακίζουν τη νέα γενιά αλλά το παίζουν υπερασπιστές της έχουν όνομα και επώνυμο. Δεν μπορούν να κρυφτούν, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που σχεδιάζει η ΕΕ, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις και εξειδικεύεται από τις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Χαρακτηριστικά: το 90% των αντιδραστικών αποφάσεων της ΕΕ, που κάνουν τη μόρφωσή μας πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους, που θεμελιώνουν τη σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα, που ενισχύουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες με “δωράκια” εκατομμυρίων ευρώ έχουν ληφθεί ομόφωνα και από “αριστερές” και από “δεξιές” κυβερνήσεις.

Μας δημιουργεί αποστροφή η πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με “πάθος” παίρνοντας τη σκυτάλη από τη ΝΔ. Η νέα γενιά γνωρίζει καλά ότι:

Ψήφισε το 3ο μνημόνιο μαζί με τη ΝΔ.

Μετέτρεψε όλη τη χώρα – και την περιοχή της Θεσσαλίας- σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

Στηρίζει την ΕΕ των 120 εκ. ανθρώπων στα όρια της φτώχειας, των 16εκ.ανέργων, του 17,2 % των νέων εκτός εκπαίδευσης και εργασίας.

Πέρασε τον Νόμο Γαβρόγλου που μετατρέπει το σχολείο σε πιο εξοντωτικό και ακριβό εξεταστικό κέντρο, που συνδέει περισσότερο τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις υποβαθμίζοντας τις σπουδές, που βάζει τα νήπια να κάνουν μάθημα σε προκάτ στις αυλές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.

Είναι τόσο…αντιφασίστες που κυβερνούσαν για 4 χρόνια με τους ΑΝΕΛ, ξέπλυναν τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό βαφτίζοντας τον Τραμπ “διαβολικά καλό”, που επιτρέπουν να καθυστερεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και στους εγκληματίες ναζιστές να κοιμούνται ήσυχοι σπίτια τους.

Είναι τόσο…προοδευτικοί που κατάργησαν την κυριακάτικη αργία σε μια σειρά κλάδους, έθεσαν περιορισμούς στην άσκηση του απεργιακού δικαιώματος, ψήφισαν το νομοσχέδιο απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο κύριος Αποστολάκης είναι τόσο …διαφορετικός που στο ζήτημα της ΑΓΕΤ έχει συνταχτεί πλήρως πίσω από την κυβέρνησή του, αγκαζέ με τον Μπέο, τον Αγοραστό στηρίζοντας επί της ουσίας την καρκινογόνα καύση στο Βόλο.

Και όλα αυτά με το μανδύα του νέου και άφθαρτου, τον οποίο φορά προκλητικά ο κος Αποστολάκης. Από τέτοιες ψευτιές χορτάσαμε! Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μασάμε κουτόχορτο! Μπορούμε να τους τιμωρήσουμε, να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου και να στοχεύσουμε καλά!

Αυτό που χρειαζόμαστε μετά τις εκλογές είναι να βρεθεί από καλύτερες θέσεις η νέα γενιά στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη, με σύγχρονα δικαιώματα, στη μόρφωση, τη δουλειά, τον αθλητισμό, συνολικά στη ζωή.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά, να κατατεθεί στον αγώνες, στα όνειρα, στα ιδανικά μας!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου