ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Από την απερχόμενη δημοτική αρχή Μπέου τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται με πλήρη αδιαφορία

από-την-απερχόμενη-δημοτική-αρχή-μπέο-511067

Από την απερχόμενη δημοτική αρχή του κυρίου Μπέου τα άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζονται ως παιδιά ενός κατωτέρου Θεού με πλήρη αδιαφορία

Της Ροδοθέας (Ρέας) Τσιαμπάου, Υποψήφιας δημοτικής συμβούλου με τον Ιάσονα Αποστολάκη

Η βιώσιμη κινητικότητα και η προσβασιμότητα παντού είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων κι ακόμη είναι ζητούμενο στον Βόλο του 2019 για δρόμους δημόσια κτίρια, υπηρεσίες, σχολεία, θέατρα, ΤΕΕ, Δημαρχείο κ.ά.

Διαδρομή Αμεα και οδηγοί όδευσης χρειάζονται παντού και όχι μόνο στην Ιωλκού από το ύψος της Γαλλίας μέχρι την παραλία για το θεαθήναι, με προεκλογικές φανφάρες και κινήσεις της τελευταίας στιγμής για συλλογή ψήφων.

Ελάχιστα σχολεία είναι προσβάσιμα και έχουν ράμπες, ανελκυστήρες, τουαλέτες για Αμεα. Δεν υπάρχει παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες, ούτε καν μια κούνια στις νέες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, παρ ΄όλες τις υποσχέσεις που δόθηκαν το 2017 στην παρουσίαση του Freemobility και Ecomibility από το ΕΕΕΕΚ Βόλου και το 5ο Γυμνάσιο.

  • Δεν λειτουργούν τα φανάρια για τους τυφλούς.
  • Δεν υπάρχουν αθλητικές υποδομές για Αμεα.
  • Δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων προσβάσιμοι σε Αμεα.
  • Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς η ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αρνήθηκε να μεταφέρει παιδιά με αμαξίδια στο ΕΕΕΕΚ για να κάνουν τα μαθήματά τους και τα παιδιά παρέμεναν για αρκετό καιρό στα σπίτια τους.
  • Στον σύλλογο Κωφών Βαρήκοων Ν. Μαγνησίας δεν παραχωρήθηκε χώρος στέγασης παρά μόνο φιλοξενία για 1 ώρα και 1 μέρα την εβδομάδα στο αθλητικό κέντρο της Χιλιαδούς.
  • Στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ασπρες Πεταλούδες εμποδίζεται η πρόσβαση όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές, λόγω του ότι δεν έχει κατασκευαστεί η γέφυρα του χειμάρρου Ξηριά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται κίνδυνοι για τη υγεία των παιδιών.
  • Στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης δεν υπάρχει πρόσβαση με ράμπες.

Καλώ όλα τα άτομα με αναπηρία που σέβονται τον εαυτό τους, τους συλλόγους γονέων, τους εργαζόμενους στην ειδική αγωγή και όλους τους ανθρώπους που σέβονται τη διαφορετικότητα να πράξουν ανάλογα στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου