ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τι κάνουμε για να προασπίσουμε το ύψιστο κοινωνικό αγαθό (;)

τι-κάνουμε-για-να-προασπίσουμε-το-ύψισ-525275

Τoυ Νίκου Αγγελέτου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Βόλος – Εξυπνη Πόλη»

Το νερό αποτελεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι μας. Το γεγονός όμως ότι οι Βολιώτες ξοδεύουν εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, για αγορά εμφιαλωμένου νερού, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, ανεξαιρέτως.

Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή, οφείλει να διασφαλίζει στην πράξη,όχι μόνο τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού, αλλά και την ποιότητα νερού που παρέχει στους δημότες.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, οι τοπικές κοινωνίες – τοπικά συμβούλια μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς γνωρίζουν τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Μέσα από ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, των πηγαίων νερών, με επενδύσεις σε έργα υποδομής, σε έργα ουσίας και σε εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, «χτίζεις» τις βάσεις, για να προσφέρεις στους πολίτες ποιοτικό κι ασφαλές νερό.

Προβληματική είναι η εικόνα που παρατηρείται σε πολλές συνοικίες του Δήμου Βόλου, τους θερινούς μήνες με τις διακοπές νερού και τα νοικοκυριά να μένουν για ώρες χωρίς νερό, ακόμη και για τις βασικές ανάγκες των καταναλωτών, εικόνα που παρατηρείται και τους χειμερινούς μήνες, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και οι ζημιές στο δίκτυο συχνό φαινόμενο.

Με στοχευμένες ενέργειες, μέτρα, υλοποίηση έργων και παράλληλα ενημέρωση των καταναλωτών, μπορεί να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.Μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και για τις ποσότητες νερού που διοχετεύονται για την ψύξη μηχανημάτων σε βιομηχανικές δραστηριότητες.

Στην προσπάθεια για εξοικονόμηση υδατικών πόρων και παροχής ποιοτικού νερού θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας.

Ποιοτικό νερό σημαίνει, προστασία των πηγών συνεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι στις δεξαμενές, στις πηγές, στο δίκτυο αλλά και καθαρισμός των δεξαμενών και συστηματική συντήρηση των δικτύου.

Η ενημέρωση είναι ένα «ισχυρό» όπλο της κάθε κοινωνίας.

Οι ενημερωμένοι πολίτες, είναι οι ευσυνείδητοι πολίτες…

Τα «παραμύθια με τους δράκους και τα τέρατα» για το νερό θα πρέπει επιτέλους να τελειώσουν κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του…

Ζούμε σ’ έναν ευλογημένο τόπο…

Οφείλουμε να προασπίζουμε το ύψιστο κοινωνικό αγαθό με τον πιο υπεύθυνο τρόπο…

Το οφείλουμε στα παιδιά μας… στις επόμενες γενιές…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου