ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάπτυξη…

με-το-βλέμμα-στραμμένο-στην-ανάπτυξη-549918

Του Νίκου Αγγελέτου, Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με τον συνδυασμό «Βόλος – Εξυπνη Πόλη»

Σε μια εποχή, που οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες «φρενάρουν» τη δημιουργικότητα, οι Δήμοι θα πρέπει να αποτελέσουν τους «κινητήριους μοχλούς» και να προωθήσουν δράσεις ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Οι Δήμοι θα πρέπει να αφουγκραστούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών τους. Είναι οι φορείς που βρίσκονται κοντά στον πολίτη και μέσα από την αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων, να καταφέρουν τα πολυπόθητα αποτελέσματα.

Οι Δήμοι θα πρέπει να συμμετέχουν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας,σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών. Η καινοτομία και η στήριξη της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της νεανικής επιχειρηματικότητας, θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στις διεκδικήσεις των ΟΤΑ.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δε θα πρέπει να μένει παρατηρητής στις εξελίξεις. Οφείλει να συμβάλλει στη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας και συνεργασιών με φορείς.

Θα πρέπει να συνδράμει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για τις τοπικές επιχειρήσεις,με την ενίσχυση του τομέα της καινοτομίας και της τεχνολογίας και να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων.

Ο Δήμος θα πρέπει να δουλέψει συστηματικά για τη διαμόρφωση των απαραίτητων προϋποθέσεων και να αποτελέσει ελκυστικό προορισμό για όλους. Να διεκδικήσει διεθνή αναγνωρισιμότητα, με προστιθέμενη αξία κι αναπτυξιακό αποτύπωμα.

Τι έκανε άραγε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Βόλου, πάνω στον τομέα αυτό;

Με ποιους φορείς συνεργάστηκε για να προωθήσει και να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα;

Ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε για την ενίσχυση της νεανικής, γυναικείας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας;

Κι όχι με προτάσεις και με θεωρίες, αλλά με δράσεις και στην πράξη…

Σε μια εποχή κρίσης κι αβέβαιου οικονομικού περιβάλλοντος, ο Δήμος Βόλου θα μπορούσε να ακολουθήσει θετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί σε διάφορους Δήμους πανελλαδικά και να συμβάλει στην προώθηση της απασχόλησης κι ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με τη συμμετοχή και συνεργασία δημόσιων οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Η περιοχή μας έχει ανάγκη από προσέλκυση επενδύσεων που μέσα από υγιείς συνεργασίες με φορείς της περιοχής, μπορούν να δημιουργήσουν ένα τοπικό χωρικό σχέδιο δράσης, το οποίο πέραν της προώθησης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας θα συμβάλει και στην πάταξη του παραεμπορίου, που αποτελεί πληγή για το υγιές εμπόριο και το επιχειρείν.

Ο Βόλος έχει ανάγκη να «ξυπνήσει από τον λήθαργο» στον οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια και να διεκδικήσει για την πόλη, αυτά που αξίζει με δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Ο Βολιώτες αξίζουν τον Βόλο του αύριο, τον «Εξυπνο» Βόλο…

Στις προσεχείςαυτοδιοικητικές εκλογές έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το αύριο της πόλης…

Για τον «Εξυπνο» Βόλο που θέλουμε όλοι μας…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου