ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η αναδιάρθρωση και το βολιώτικο ποδόσφαιρο

η-αναδιάρθρωση-και-το-βολιώτικο-ποδόσ-565517

Της δημοσιογράφου,

ΕΛΕΝΗΣ Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Αναβρασμός επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο το τελευταίο διάστημα (θα μου πείτε και πότε δεν επικρατούσε, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα). Το θέμα που φυσικά «κλέβει την παράσταση» κι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, είναι αυτό της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών με υπέρμαχο τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη.

Θα μου πείτε πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη που προβλέπει…

Super League 1 (ΑΕθνική)

Super League 2 (ΒΕθνική)

Football League (Γ’ Εθνική)

Σε βάθος χρόνου φυσικά και πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, προκειμένου το ελληνικό ποδόσφαιρο να εναρμονιστεί με τα διεθνή δεδομένα.

ΟΧΙ όμως από φέτος, τη στιγμή που ο κ. Βασιλειάδης εξήγγειλε την αναδιάρθρωση τον προηγούμενο Αύγουστο, όταν όλες οι ομάδες είχαν ήδη κάνει τον προγραμματισμό της νέας περιόδου και είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την προετοιμασία και τα πλάνα τους.

Και τελικά πού είναι η ΕΠΟ σ’ όλη αυτή την ιστορία; Η ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στην υπόθεση της αναδιάρθρωσης και να προστατέψει τα συμφέροντα των ομάδων της Γ’ Εθνικής, που πλήττονται. Αλλωστε αυτή είναι η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, σε αντίθεση με τις δύο Λίγκες (Σούπερ Λιγκ και Φούτμπολ Λιγκ).

Αδικο λοιπόν, εφόσον τελικά ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση; Εντελώς άδικο και με ολέθριες συνέπειες για μεγάλες και ιστορικές ομάδες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εντελώς άδικο, γιατί πλήττει κυρίως τις πρωταθλήτριες και τις δευτεραθλήτριες ομάδες των ομίλων της Γ’ Εθνικής, που προήλθαν από έναν δύσκολο αγωνιστικό μαραθώνιο και ουσιαστικά θα κληθούν να πετάξουν στον …κουβά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ των επενδυτών τους.

Και για την πόλη μας; Εντελώς ολέθριο για το βολιώτικο ποδόσφαιρο, αφού η αναδιάρθρωση, εφόσον τεθεί σε ισχύ άμεσα, πλήττει, τον όπως όλα δείχνουν πρωταθλητή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ και τη δευτεραθλήτρια ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, που θα υποχρεωθούν και του χρόνου να παίξουν και πάλι στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (εφόσον δημιουργηθεί η Super League 2).

Ποτέ μέχρι τώρα οι αναδιαρθρώσεις δεν γίνονταν μέσα στη σεζόν, αλλά πάντα από τη μεθεπόμενη. Δεν είναι δυνατόν να ολοκληρώνονται σε λίγες εβδομάδες τα πρωταθλήματα και να μη γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα ανέβουν κατηγορία και πόσες θα υποβιβαστούν.

Το πιο λογικό είναι η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21 και να ανέβουν και οι δεύτεροι των ομίλων της Γ’ Εθνικής και να διευρυνθεί η Φούτμπολ Λιγκ σε δύο ομίλους. Ετσι μόνο δεν θα υπάρξει αδικία για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής.

ΟΛΟΣ ο ΒΟΛΟΣ λοιπόν, (πλην του ΝΠΣ Βόλος και του απερχόμενου δημάρχου κ. Αχιλλέα Μπέου που δήλωσε πως αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση θα προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια…), είναι σύσσωμος στο πλευρό του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ και της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ, της ΝΙΚΗΣ και του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, γιατί απλά αυτές οι δύο ομάδες είναι η ιστορία και το μέλλον του ΒΟΛΟΥ μας, έστω κι αν σε κάποιους (ευτυχώς ελάχιστους) ξενίζει. Αυτές έχουν στην αγκαλιά τους χιλιάδες μικρά παιδιά που γαλουχούνται με τις αρχές τους. Μάλιστα, η Νίκη Βόλου κατέθεσε και σχετική πρόταση που βρήκε ήδη μεγάλη ανταπόκριση.

Εξάλλου, ο βουλευτής Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΜΑΖΙ για τον ΒΟΛΟ» Ιάσονα Αποστολάκη και τη δημοτική σύμβουλο Φωτεινή Κοκκινάκη βρέθηκαν με τον υφυπουργό κ. Βασιλειάδη και απαίτησαν να μη γίνει από φέτος η αναδιάρθρωση. Ανάλογες κινήσεις έκανε και η υφυπουργός κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ αντίθετος στην αναδιάρθρωση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δήλωσε δημόσια και ο βουλευτής κ. Χρήστος Μπουκώρος.

Αρα, πλην του απερχόμενου δημάρχου κ. Μπέου, σχεδόν όλη η πολιτική ηγεσία της Μαγνησίας εκδήλωσε την αντίθεσή της στην «εδώ και τώρα» άδικη αναδιάρθρωση.

Στην Αθήνα επίσης, τις προσεχείς μέρες συναντώνται βουλευτές από τις περιφέρειες των μεγάλων και ιστορικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα που πλήττονται από την απόφαση.

Ο ΒΟΛΟΣ ενωμένος θα είναι εκεί και θα διεκδικήσει η αναδιάρθρωση να μη γίνει μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου με ολέθριες συνέπειες για το βολιώτικο ποδόσφαιρο.

Γιατί απλά, όπως και να το κάνουμε, βολιώτικο ποδόσφαιρο σημαίνει ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ…

  • Η Ελένη Α. Παπαθανασίου είναι δημοσιογράφος και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Βόλου με τον ΙΑΣΟΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ και τη δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΛΟ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου