ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μπράβο στην Κύπρο για τα καινούργια κοιτάσματα

μπράβο-στην-κύπρο-για-τα-καινούργια-κο-600981

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Μια πολύ ευχάριστη είδηση πρόεκυψε, αυτή της αποκάλυψης ενός μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου στη νότια πλευρά της Κύπρου.

Και είναι μια μεγάλη πρόκληση για την πρόοδο της οικονομίας της περιοχής, αλλά και για το μέλλον των Κυπρίων.

Παρά τις τουρκικές προκλήσεις, όλο αυτό το διάστημα, ακόμη και τώρα Τούρκοι αξιωματούχοι κάνουν προκλητικές δηλώσεις, η ηγεσία της Κύπρου επέμενε με επιμονή και συνέπεια και αναζητούσε συνέχεια τον φυσικό πλούτο που βρίσκεται εκεί, και σήμερα δικαιώνεται.

Βέβαια πιο ειδικοί από εμάς δηλώνουν ότι ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και χρειάζεται μεγάλη πορεία ακόμη για να είναι το κοίτασμα εκμεταλλεύσιμο, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και δικαιώνεται πάντα ο σωστός ο δρόμος για να φτάσεις στο αποτέλεσμα, όταν είσαι επίμονος και έχεις βάλει στόχους.

Όπως προαναφέραμε οι γεωστρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας είναι πάντα εκεί, όμως το παρήγορο είναι ότι συμμετέχουν κράτη στην έρευνα και μεγάλες εταιρείες που διασφαλίζουν το γεγονός ότι η έρευνα και θα προχωρήσει και θα τελειώσει και οι Τούρκοι θα πάψουν επιτέλους να απειλούν και να διεκδικούν αυτό που δεν τους ανήκει…

Μπράβο, λοιπόν, στην Κυπριακή κυβέρνηση που με γρήγορους ρυθμούς επιχειρεί.

Αλήθεια η ελληνική κυβέρνηση για ποιο λόγο δεν προχωρά τις έρευνες για να βρεθούν θαλάσσια αποθέματα στην περιοχή της Κρήτης;

Έλλειψη σχεδιασμού, άρνηση γιατί; Υπήρχε η ενημέρωση ότι η ίδια εταιρία που έκανε τις έρευνες στην Κύπρο ενδιαφερόταν και για την Κρήτη.

Σίγουρα το θέμα είναι σοβαρό και όχι εύκολο, όμως ενδιαφέρον θα ήταν αν κάποιος ενημέρωνε τον ελληνικό λαό τι απέγιναν κάποιες συμβάσεις και προκηρύξεις που είχαν ξεκινήσει χρόνια τώρα.

Καταλαβαίνουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τον λεπτό χειρισμό ανάλογων θεμάτων, κάποιες πιθανές αντιδράσεις, όμως οι ιδεοληψίες και το να πετάμε την μπάλα στην εξέδρα σίγουρα δεν βοηθούν το εθνικό συμφέρον.

Μπράβο στην Κυπριακή κυβέρνηση, λοιπόν, που είχε την πολιτική βούληση να προχωρήσει, να μην αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη και να εκτιμήσει όλες τις προοπτικές που ανοίγονται.

Δυστυχώς οι φίλοι μας, τα αδέλφια μας οι Κύπριοι αποδεικνύεται ότι αν και είναι τόσο πολύ κοντά μας, είναι στη σκέψη και στη νοοτροπία έτη φωτός μπροστά και μακριά μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου