ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ζούμε σε άλλη χώρα

ζούμε-σε-άλλη-χώρα-609196

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Παρακολουθήσαμε κομμάτια της ομιλίας του πρωθυπουργού στο υπουργικό του συμβούλιο και πιστέψαμε πως ζούμε σε άλλη χώρα.

Ακούσαμε ότι έχουμε την πιο πετυχημένη κυβέρνηση, όλων σχεδόν των εποχών, και δεν το έχουμε καταλάβει. Μας οδηγεί σε συνεχόμενες επιτυχίες, σε αντίθεση με «τους υπερτιμημένους τεχνοκράτες και τους σημερινούς και του παρελθόντος, που δεν πέτυχαν στις προβλέψεις τους για την οικονομία και ασχολούνται με το μικροπολιτικό κουτσομπολιό και τις «Κασσάνδρες» της καταστροφής».

Από την άλλη μεριά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωνε ότι συνεχίζεται για ένα εξάμηνο ακόμα η επιτροπεία της Ελλάδος, αλλά κατά τον πρωθυπουργό η χώρα προχωρεί στην κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση «έξω από την επιτροπεία και τα δεσμά του Μνημονίου». Εσείς, λοιπόν, που δεν το έχετε καταλάβει, τα μεγάλα και τα σπουδαία είναι γιατί φταίνε τα ΜΜΕ που προβάλλουν τα κατορθώματα του υπουργού Πολάκη και δεν προβάλλουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα διαπιστώνει κανείς το αυτονόητο για τα οικονομικά των πολιτών. Ότι οι μισοί και πλέον χρωστούν στην Εφορία, οι περισσότεροι εργαζόμενοι αμείβονται με 400 – 600 ευρώ και κατά τον πρωθυπουργό η χώρα ανακάμπτει και γίνεται πρότυπο… Και όποιος ισχυρισθεί το αντίθετο είναι μίζερος, κακοπροαίρετος, τυφλός.

Έτσι λοιπόν με τον νέο προοδευτικό πόλο, με βάση το ΣΥΡΙΖΑ, που θα αγκαλιάζει από τον σοσιαλισμό μέχρι τη λαϊκή δεξιά, η Ελλάδα θα είναι πρώτο θέμα στις ειδήσεις σε όλα τα ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Ένα μεγαλοφυές σχέδιο που δεν το είχε φανταστεί καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ζούμε στην Ελλάδα άραγε;

Αυτό πάντως που καταγράφεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι μία ατμόσφαιρα καθόλου κολακευτική με ευθύνη πάντα των κυβερνώντων και των πρώην συνεταίρων τους και φυσικά αναφέρομαι στις δηλώσεις του π. ΥΠΕΘΑ. Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι σε δεύτερη μοίρα, μπροστά σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και διχασμού που καλλιεργείται με ευθύνη των κυβερνώντων.

Βαρύγδουπες υποσχέσεις, πολιτική ψίχουλων και μιζέριας, αυτά θα μας οδηγήσουν μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, τον Μάιο ή το Φθινόπωρο, και τότε η αλήθεια θα βγει μέσα από τις κάλπες…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου