ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εχετε κουράσει κύριοι…

εχετε-κουράσει-κύριοι-621745

Toυ Νίκου Ζυγούρη,

προέδρου της Ενωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου

Εχετε κουράσει κύριοι, έχετε καταντήσει γραφικοί! Φτάνουν οι δημοτικές και βουλευτικές εκλογές και πλέον έχετε ξεφαντώσει! Αλλοι φλερτάρετε με μια καρέκλα και ποντάρετε στην τρομολαγνεία για συσπείρωση δυνάμεων, άλλοι πάλι ποντάρετε στις ερχόμενες εκλογές και ζητάτε επίμονα από τους αντιπάλους σας να λάβουν θέση υπέρ ή κατά, φέρνοντάς τους εσκεμμένα και εκβιαστικά αντιμέτωπους με πιθανό πολιτικό κόστος. Τελικά η σωστή διαχείριση και η καύση SRF –RDF είναι θέμα υγείας, επιστημονικό ή πολιτικό; Αν εναπόκειται στην επιστήμη τότε ζητήστε την επίσημη θέση επιστημόνων και όχι πολιτικών! Γιατί πρόσφατα σε ανακοίνωσή σας διάβασα μεταξύ άλλων και για ταξικούς αγώνες…

Θα μου πείτε πού να βρείτε επιστήμονες να είναι κατά, αφού έναν βρήκατε, συνταξιούχο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, τον οποίο κάνατε σημαία… Αραγε οι Ευρωπαίοι και οι Ελληνες επιστήμονες είναι όλοι ασυνείδητοι και ξεπουλημένοι; Αλλά τι ρωτάω, αφού εσείς πλέον αμφισβητείτε ακόμη και το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Ερευνας «Δημόκριτος» που πραγματοποιεί τις αναλύσεις των εκπομπών της ΑΓΕΤ προκειμένου να πετύχετε ξεκάθαρα πλέον τους πολιτικούς στόχους όσων στηρίζετε!

Η επιδημιολογική μελέτη είναι ξεκάθαρη και μην προσπαθείτε να διαστρεβλώσετε στοιχεία ή αποτελέσματα, μην ψάχνετε να βρείτε συμμαχίες πλην του ενός και φίλιου προς εσάς ιατρού, που παρά την τοποθέτηση όλων των επιστημόνων για τα αίτια τα οποία ακόμη ερευνούνται αν και όλα δείχνουν αλκοόλ και διατροφικές συνήθειες, έσπευσε να αφήσει αιχμές για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που πάλι περιορίστηκε μόνο στα εγκεφαλικά και όχι στον καρκίνο. Κανείς επιστήμονας δεν μπορεί να αποδώσει τον καρκίνο του ήπατος, του οισοφάγου, του τραχήλου και τα εγκεφαλικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ρύπανση που φυσικά υπάρχει και παραθέτω: Σύμφωνα με έρευνα του υποψηφίου διδάκτορα των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλίας Γιώργου Πρώια, που παρουσιάστηκε στο 14οΔιεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικής Φυσικής με καλεσμένους διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου, που αναφέρει ότι τα μεγαλύτερα επεισόδια ρύπανσης της ατμόσφαιρας που μεταφράζεται σε αύξηση των αιωρούμενων σωματιδίων ΡΜ10 εντοπίζονται απογευματινές ώρες και κυρίως Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου. Εχετε κάνει άραγε κάτι για αυτό; Οχι! Πού να τα βάλετε με τους συμπολίτες σας, αυτούς τους θέλετε συμμάχους και παραπληροφορημένους για την επίτευξη των προσωπικών φιλοδοξιών σας, πιο εύκολος και «πιασάρικος» στόχος είναι ένα εργοστάσιο και δη η ΑΓΕΤ.

Το σπασμένο χέρι σε γύψο του μπροστάρη σας από τα πρόσφατα επεισόδια στο Δημαρχείο ξαφνικά χάθηκε μέσα σε ελάχιστες μέρες και τον είδαμε να φιγουράρει χωρίς γύψο πλέον στην παρουσίαση της επιδημιολογικής μελέτης, αποδεικνύοντας έτσι το μέγεθος της υποκρισίας σας και μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε! Καλώ λοιπόν τους συμπολίτες μας να εξετάσουν και μια δεύτερη άποψη πριν άθελά τους εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των γνωστών καιροσκόπων…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου