ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πρόταση για άγαλμα του Ιάσονα στον Βόλο που πρέπει να εισακουσθεί

πρόταση-για-άγαλμα-του-ιάσονα-στον-βόλ-624716

Από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας Δημήτρη Α. Τριανταφύλλου λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

Προς εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Το άρθρο σας, Ο ΙΑΣΩΝ, Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ, ΑΠΟΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ που δημοσιεύθηκε στις 21/01/2019, ως ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ του Υπουργείου Τουρισμού μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, διότι είναι αδιανόητο να μην προβάλετε (μέσω αγαλμάτων στην προκειμένη περίπτωση) η ιστορία της περιοχής μας, αν θέλουμε να καταστεί η περιοχή μας τουριστικός προορισμός με τουριστική ταυτότητα.

Άλλωστε και η Π.Υ.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με το από 15-04-2011 άρθρο της στην εφημερίδα σας είχε επισημάνει την ανάγκη τοποθέτησης ενός μεγαλοπρεπούς φωταγωγημένου αγάλματος με την μορφή του Ιάσωνα στο κέντρο του Βόλου, προκειμένου ο/η κάθε ξεναγός να μπορεί να εξηγεί σε τουριστικά γκρούπ την ιστορία του και την ιστορία της περιοχής μας. Είναι παράλογο να υπάρχουν τουριστικά πακέτα με ξενάγηση στις ευρωπαϊκές πόλεις και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο και στην πόλη μας.

Επίσης καλό θα είναι να πεισθούν οι ιδιώτες, οι επιχειρηματίες, οι Τράπεζες, τα καταστήματα του κέντρου του Βόλου κλπ που ωφελούνται από τον τουρισμό, να συμμετέχουν και αυτοί οικονομικά με ένα ετήσιο συμβολικό ποσό (πχ 10 ευρώ) στην κατασκευή μνημείων ή οτιδήποτε άλλου που θα μπορούσε να αναδείξει τουριστικά την περιοχή, για να μην τα περιμένουμε όλα από την Πολιτεία. Η συνδρομή αυτή να κατατίθεται σε κάποιο Ταμείο Τουριστικής Ανάπτυξης που θα δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό, το οποίο θα ελέγχεται και θα υλοποιείται από τον Δήμο Βόλου, την Ένωση Ξενοδόχων και τον Σύλλογο Τουριστικών Γραφείων Μαγνησίας.

Ελπίζουμε ο πρόεδρος των Αργοναυτών κ. Ντόκος Νικόλαος να εισακουσθεί από τους αρμόδιους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου