ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο «παραμυθάς» της πόλης… και τα παραμύθια της Χαλιμάς

ο-παραμυθάς-της-πόλης-και-τα-παραμύ-633145

Του Ηλία Ξηρακιά, π. αντιδημάρχου Βόλου

Αγχωμένος εμφανίστηκε σε τοπικό κανάλι, για να εξυβρίσει και πάλι τους προηγούμενους και να εξηγήσει στους Βολιώτες α) γιατί προμηθεύεται πετρελαιοκίνητα απορριμματοφόρα και β) για τις προσπάθειές του να αποτρέψει τη λεηλασία του ταμείου της ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

1) Προφανώς κανείς δεν του διάβασε την πρόσφατη είδηση που μας έρχεται από τη Γερμανία:

«Μετά το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη και τη Φρανκφούρτη η γερμανική δικαιοσύνη επιβάλλει και σε 11 δρόμους του Βερολίνου την απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων με πετρελαιοκινητήρες Euro 5 και Euro 6».

Τον ενημερώνουμε δε επίσης ότι όταν πριν από πέντε χρόνια, συζητούσαμε με τη ΔΕΠΑ για τη μετατροπή όλων των απορριμματοφόρων του Δήμου για τη χρήση φυσικού αερίου η εταιρεία έκανε ένα απορριμματοφόρο δώρο σε Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Τι έγινε τελικά μετά από πέντε χρόνια, όταν όλοι οι Δήμοι εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους με σύγχρονα μέσα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες τους, σε μια πόλη σαν το Βόλο που υποφέρει από την αερορύπανση; Τίποτα. Επιμένουμε στο πετρέλαιο που όχι μόνο είναι ρυπογόνο και υπό διωγμό σε πολλές πόλεις της Ευρώπης, αλλά επιβαρύνει τους δημότες με μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με το φυσικό αέριο.

2) Για την ΕΡΓΗΛ που συνεχίζει τις κατασχέσεις των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ, για το ανύπαρκτο έργο που «κέρδισε» στα δικαστήρια, συνεχίζει να καθυβρίζει τους προηγούμενους που όχι μόνο αποκάλυψαν και τεκμηρίωσαν το σκάνδαλο αλλά και διεκδίκησαν αμέσως με αγωγή την επιστροφή των 6 εκ, που παράνομα είχε εισπράξει η ΕΡΓΗΛ ήδη από το 2007, που σήμερα με τους τόκους είναι 9 – 10 εκ. ευρώ. Ο παραμυθάς πήρε πίσω αυτή την αγωγή για να κάνει διαπραγματεύσεις, όπως έλεγε, με αποτελέσματα η αγωγή να εκδικασθεί μετά από 4 χρόνια, τον Μάιο του 2018, αλλά ακόμη δεν έχουμε την απόφαση χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται.

Αντίθετα έκανε λέει 45 νομικές ενέργειες κατά της ΕΡΓΗΛ αλλά εκ τους αποτελέσματος φαίνεται ότι ήταν όλες άσφαιρες. Η μόνη ενέργεια που θα συμβούλευε κάθε πρωτοετής της νομικής ήταν να εκδικαστεί ήδη από το 2014 η αγωγή της ΔΕΥΑΜΒ για την επιστροφή των χρημάτων που είχαν παράνομα καταβληθεί στην ΕΡΓΗΛ.

Ας σταματήσει λοιπόν τη χυδαιολογία και τις ύβρεις κατά των αντιπάλων του (γιατί μεγαλώνουν και παιδιά στην πόλη) αλλά και τα παραμύθια που συνεχίζει να σερβίρει στους Βολιώτες εδώ και πέντε χρόνια. Όλοι πια καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην πόλη κι η πραγματικότητα δεν μπορεί να συγκαλύπτεται με θορυβώδεις παρελάσεις πετρελαιοκίνητων απορριμματοφόρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου