ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι λαοί δεν εκχωρούν την ιστορία τους, δεν παραδίδουν την πατρίδα τους

οι-λαοί-δεν-εκχωρούν-την-ιστορία-τους-δ-651083

Του Μιλτιάδη Ζιάκα

Οι μέρες που βιώνουν η χώρα μας και ο ελληνικός λαός είναι κρίσιμες. Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, συντελείται σε βάρος της Ελλάδας ένα εθνικό έγκλημα.

Με προκλητικό τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση επιμένει να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι γείτονές μας διατηρούν αναλλοίωτες τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις έναντι της πατρίδας μας και της Μακεδονίας. Ενδίδει στις πιέσεις των Γερμανών και των Αμερικανών. Σπεύδει να κυρώσει μία συμφωνία που στρέφεται ενάντια στην εθνική μας υπόσταση, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Αποδέχεται μία συμφωνία που αφήνει ορθάνοιχτη την πόρτα του επεκτατισμού, δίνοντας το δικαίωμα στους γείτονές μας να συνεχίσουν να ζουν μέσα στο ψέμα, πιστεύοντας ότι είναι Μακεδόνες.

Υποχωρεί και εκχωρεί το όνομα Μακεδονία, τη μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα, σ’ έναν λαό που σφετερίζεται με τον πλέον ανιστόρητο τρόπο την ιστορία της χώρας μας.

Οι επανειλημμένες δηλώσεις Ζάεφ και Δημητρόφ εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους υποστηρίζουν στην Ελλάδα, πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι προς όφελος της χώρας μας και δηλώνουν πρόθυμοι να ψηφίσουν μία συμφωνία που μικραίνει την Ελλάδα και είναι καταστροφική για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Οσοι σήμερα ομιλούν, αγνοώντας το λαϊκό αίσθημα και τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, που σε ποσοστό 80% αντιτίθεται στη συμφωνία των Πρεσπών, αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη.

Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει συνέπεια και συνέχεια της καθαρής υπεράσπισης των συμφερόντων της πατρίδας και όχι παράδοση του ονόματος, ξεπούλημα της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας.

Μόνο έτσι η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται στην πρωτοπορία των Βαλκανίων, να είναι δύναμη ειρήνης, ανάπτυξης και συνεργασίας, ώστε να διασφαλίζει πρώτα απ’ όλα τα εθνικά συμφέροντα.

Είναι ταπεινωτικό και απαράδεκτο για την Ελλάδα να ανέχεται τον Σκοπιανό πρωθυπουργό και τους Γερμανούς και Αμερικανούς, να υποδεικνύουν στην Ελληνική Κυβέρνηση, τα κόμματα και κατ’ επέκταση στον ελληνικό λαό, πώς θα διαχειρίζεται τα εθνικά μας θέματα.

Είναι απαξιωτικό και εθνικά επιλήψιμο, να απαιτείται από τους Σκοπιανούς τυμβωρύχους της ιστορίας να εγκριθεί η συμφωνία των Πρεσπών, με επιχειρήματα έωλα που προσβάλλουν την εθνική μας υπόσταση και προσπαθούν να βάλουν «ταφόπλακα» στην ιστορία μας.

Οι ωμές παρεμβάσεις στη χάραξη της εθνικής μας πολιτικής υποδηλώνουν ξεκάθαρα τα μεγάλα συμφέροντα που παίζονται στην περιοχή των Βαλκανίων και τα οποία εξυπηρετούνται από τη συμφωνία των Πρεσπών, θέτοντας όμως υπό αμφισβήτηση την εθνική μας ακεραιότητα.

Ολοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι το όνομά μας και η ιστορία μας είναι η ίδια η ψυχή μας.

Ουδείς έχει το δικαίωμα να κλείνει τα αυτιά του απέναντι στις ανιστόρητες και προκλητικές δηλώσεις του Ζάεφ, που, απευθυνόμενος στον γειτονικό λαό, μιλά για «Μακεδονία και Μακεδόνες».

Ούτε μπορεί να ανεχτεί τις απροκάλυπτες πιέσεις του διεθνή παράγοντα στην Ελλάδα, που πιέζει ασφυκτικά για να επιβάλει την αποδοχή της συμφωνίας, επιχειρώντας έτσι να χειραγωγήσει την πολιτική ηγεσία του τόπου, η οποία έχει παραδοθεί στις ορέξεις εκείνων που ενδιαφέρονται μόνο πώς θα εξυπηρετήσουν τα δικά τους γεωπολιτικά συμφέροντα.

Η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» θα είναι καταστροφική. Οι λαοί και τα έθνη δεν εκχωρούν την ιστορία τους. Δεν παραδίδουν την πατρίδα τους. Οσοι το έκαναν χάθηκαν. Αφανίστηκαν.

Η ιστορία θα καταγράψει τις απόψεις και τη στάση όλων και θα κρίνει πολύ σκληρά.

Οφείλουμε όλοι να συνταχθούμε με τη συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού, που αντιτάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών, γιατί είναι επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας.

Η Κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να κυρώσει τη συμφωνία στη Βουλή. Εχει υποχρέωση να προχωρήσει ΤΩΡΑ στη διενέργεια δημοψηφίσματος, για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Είναι η μοναδική δημοκρατική διαδικασία που μπορεί να αποτυπώσει με αυθεντικό τρόπο τη βούληση της χώρας, απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Οι ηγέτες των κομμάτων, τα κομματικά στελέχη είναι υποχρεωμένα σε τόσο σοβαρά εθνικά θέματα να εκφράζουν την άποψή τους δημόσια και ειλικρινά, ώστε να γνωρίζει ο λαός τι πρεσβεύει ο καθένας.

Οσοι συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών, δεν έχουν παρά να συμφωνήσουν στη διενέργεια δημοψηφίσματος, που θα δεσμεύσει τη σημερινή Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και την επόμενη Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι απαραίτητο ο λαός να πάρει στα χέρια του το μέλλον της πατρίδας, συγκροτώντας ένα μεγάλο λαϊκό πατριωτικό κίνημα, που θα ανατρέψει αυτή την πολιτική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου