ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Βόλος μας ενώνει

ο-βόλος-μας-ενώνει-674682

Του Φώτη Λαμπρινίδη,

δημοτικού συμβούλου Βόλου της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης»

Με την επιλογή του 38χρονου Ιάσονα Αποστολάκη ως υποψηφίου δημάρχου Βόλου και τις επιλογές της Νάνσυς Καπούλα και του Απόστολου Παπαδούλη που προηγήθηκαν χρονικά, οι βασικοί πολιτικοί χώροι κατέληξαν πλέον ο καθένας σε συγκεκριμένη πρόταση για τον Δήμο του Βόλου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι δύο μεγαλύτεροι πολιτικοί χώροι προχώρησαν σε επιλογές και ηλικιακής ανανέωσης, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα και τις ανάγκες της κοινωνίας για «νέο αίμα» και αλλαγή προτύπου, ξεπερνώντας παγιωμένες καταστάσεις και απορρίπτοντας την ύβρη που εκδηλώνει η Δημοτική Αρχή Βόλου.

Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, με σημαντική κοινωνική, πολιτική και επαγγελματική αναφορά το καθένα, έχουν ήδη δώσει σοβαρά δείγματα γραφής σε θεσμούς και κινήματα, με αντίληψη και πρακτική συνεργασιών και ευρύτητα πνεύματος, στοιχεία κρίσιμα και καθοριστικά για την αυτοδιοίκηση. Επιπλέον, τα πέντε τελευταία χρόνια δεν σιώπησαν και δεν συμφιλιώθηκαν με την παρακμή της πόλης. Αντίθετα, συγκρούστηκαν και συγκρούονται σταθερά με αυτό που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει η απερχόμενη δημοτική αρχή: μια επιχείρηση διασπάθισης και υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος, με όχημα τον εκμαυλισμό και τον εκφασισμό της τοπικής δημοτικής ζωής. Στάθηκαν και στέκονται σταθερά απέναντι και εναλλακτικά σε αυτή τη φαυλότητα, χωρίς μισόλογα και «ναι μεν, αλλά» και χωρίς να μετατρέπονται σε συμπληρώματα της στρατηγικής του καθεστώτος της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Είναι σημαντικό ότι οι επιλεγέντες υποψήφιοι φαίνεται να συγκλίνουν, ο καθένας από την πλευρά του, σε ένα πρόγραμμα αναστήλωσης και ανόρθωσης του Δήμου με πρόταγμα το δημοτικό και δημόσιο συμφέρον, με άμεσο προσανατολισμό του Δήμου Βόλου στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Χωρίς υπεκφυγές και –ελπίζουμε- χωρίς παχιά λόγια, χωρίς «προγράμματα» και οράματα εγκυκλοπαιδικού χαρακτήρα και σελίδες σκισμένες και κατεβασμένες από τα εγχειρίδια.

Έτσι λοιπόν η προεκλογική περίοδος, αλλά και η μετεκλογική που θα προκύψει με τα νέα δεδομένα της απλής αναλογικής στην ανάδειξη του δημοτικού συμβουλίου, θα σηματοδοτεί μια εντελώς διαφορετική κατάσταση για την πόλη.

Μια νέα δημοτική αρχή θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, συνθετική, με κύριο παρονομαστή τις συγκλίνουσες προτάσεις για την «μεταπολίτευση» που έχει ανάγκη ο ταλαιπωρημένος και καθημαγμένος Δήμος Βόλου. Οι κακοφωνίες, οι κραυγές της πόλωσης και της μισαλλοδοξίας, οι διχασμοί της τοπικής κοινωνίας, θα αποτελέσουν παράταιρη γραφικότητα και οι φορείς τους «κύμβαλα αλαλάζοντα», κοινώς άδειοι τενεκέδες.

Όσο πιο ισχυρή εντολή δώσουν οι πολίτες στις δυνάμεις της ανασυγκρότησης της πόλης και του δήμου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ήττα των δυνάμεων του γκρίζου και της καθυστέρησης την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Και τη δεύτερη Κυριακή, ανεξάρτητα του ποιοι θα είναι οι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι που θα συμμετάσχουν την επαναληπτική ψηφοφορία, θα αναδειχθεί ο δήμαρχος της αξιοπρέπειας της πόλης και της δημοκρατικής αλλαγής που επιθυμούν οι πολίτες του Βόλου, στηριζόμενος σε μια ισχυρή πλειοψηφία.

Αυτές είναι οι κύριες δυνάμεις που θα εγγυηθούν την επόμενη μέρα του Δήμου, ανάλογα με την ώθηση που θα δώσει στην καθεμιά με την ψήφο του ο δημότης.

Αποτελεί αυτονόητο δημοκρατικό καθήκον, αλλά και χρέος όλων όσοι αγαπάμε τον Βόλο μας, να υποστηρίξουμε την εξέλιξη αυτή ένθερμα, απομακρύνοντας το «μαύρο σύννεφο» από την πόλη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου