ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Ελλάδα Μπορούμε»

ελλάδα-μπορούμε-686621

Της Eλένης Γ. Ράπτη,

Phd (Cand), MBA, MA, μέλους Μητρώου Πολιτικών Στελεχών ΝΔ

Περίπου 5.000 σύνεδροι και παρατηρητές στο 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Αθήνα και ολοκληρώνεται σήμερα, συμμετέχουν σε ένα τριήμερο έντονης παραγωγής πολιτικού λόγου, οργανωτικής επαναλειτουργίας και επικαιροποίησης αρχών, θέσεων και προτάσεων της παράταξης, σηματοδοτώντας, τόσο τη συνέχιση της λειτουργικής και οργανικής ανανέωσης της, όσο και τη συνέχιση μιας ακόμη πιο δημιουργικής και παραγωγικής πορείας προς τις εκλογές, με επίκεντρο, ένα εθνικό σχέδιο προτάσεων για την Ελλάδα της ανάπτυξης, της σταθερότητας, της εργασίας, της εξωστρέφειας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Το Συνέδριο αυτό, έχοντας σαφές προεκλογικό πρόσημο, θα καταδείξει την ετοιμότητα της παράταξης να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη των εκλογών και θα αποδείξει ότι, μέσω του ρεαλιστικού προγράμματος της και του καθαρού πολιτικού λόγου της, η Νέα Δημοκρατία, θα κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να αφουγκραστούν και να επενδύσουν στις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν από τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τους τρόπους αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος και την επαναφορά της ευνομίας και της ασφάλειας της χώρας.

Στο 12ο Συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία, ως μεγάλη, κεντροδεξιά, λαϊκή και φιλελεύθερη παράταξη θα διακηρύξει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη συγκλίσεων και ανοιγμάτων προς όλους τους δημοκρατικούς χώρους. Συγκλίσεις, οι οποίες είναι εφικτές, καθώς, όλοι οι πολίτες που πιστεύουν στη Δημοκρατία, στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, στις δυνατότητες της πατρίδας και στην κοινωνική προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ασχέτως της οικονομικής και κοινωνικής τους κατάστασης, θα συστεγαστούν, απεκδύοντας τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις από την οικειοποίηση της κοινωνικής ατζέντας χάριν πολιτικής ιδιοτέλειας και τις προσχηματικές, όψιμες ευαισθησίες τους για τις ανάγκες των πολλών.

Στο επίκεντρο του συνεδριακού διαλόγου, όμως, θα βρεθούν και άλλα καίρια ζητήματα, όπως, οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο εργασίας αλλά και ο σχολικός εκφοβισμός. Δεν θα διστάσουμε επίσης να μιλήσουμε ανοικτά για ζητήματα εθνικής σημασίας που άπτονται του πατριωτισμού και της αγάπης μας για τη χώρα, όπως, η επιζήμια και εθνικά επιβλαβής Συμφωνία των Πρεσπών, οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων του εκεί μειονοτικού Ελληνισμού, αλλά, και η ενίσχυση των δεσμών με τον οικουμενικό Ελληνισμό και με αυτούς που αναγκάστηκαν να φύγουν τον καιρό της κρίσης αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Σίγουρα, τέλος, δεν θα απέχουμε από το να θέσουμε και τις διαχωριστικές γραμμές με τις παθογένειες του παρελθόντος, προτάσσοντας ξεκάθαρα την αλήθεια έναντι του λαϊκισμού και επιλέγοντας την πρόοδο έναντι της συντήρησης. Υπερήφανα θα ταχθούμε με την Ελλάδα των πολλών και όχι με τους λίγους πελάτες του συστήματος. Και θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα δώσει από το Συνεδριακό βήμα, οριστική απάντηση στο ερώτημα «τί μπορεί να κάνει η ΝΔ ως Κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας;».

Οι διεργασίες του 12ου Συνεδρίου θα οδηγήσουν τη μεγάλη κεντροδεξιά, φιλελεύθερη παράταξη στις πολλαπλές εκλογές του 2019, με άρτια οργανωτική δομή, επεξεργασμένο προεκλογικό πρόγραμμα, ενότητα και πίστη στον κοινό, εθνικό στόχο, που δεν είναι άλλος, από την πολυπόθητη, μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Θα την οδηγήσουν ,όμως, και πλήρως ανανεωμένη. Ανανέωση στην φιλοσοφία της, στην κομματική της οργάνωση και-φυσικά-ανανέωση στα πρόσωπα που θα πραγματώσουν τις νέες ιδέες και την νέα πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Μητρώο Στελεχών κατάφερε να ανοίξει την πόρτα σε χιλιάδες πολίτες εκτός πολιτικής, συνεισφέροντας με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, πολύτιμο οξυγόνο στη Νέα Δημοκρατία και, κατ’ επέκταση, στη χώρα.

Όλα τα παραπάνω, συνθέτουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μετά από 3 περίπου χρόνια συστηματικής και παραγωγικής προσπάθειας, έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα της ολικής επαναφοράς της. Οι επόμενοι 12 μήνες θα αποτελέσουν ένα στίβο μάχης, με πολλούς γύρους αναμέτρησης, στους οποίους θα κριθούμε όλοι μας. Η ενότητα, ο μεστός και προϋπολογισμένος προγραμματικός λόγος, η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα, θα είναι τα στοιχεία εκείνα, που θα κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα και θα δικαιώσουν την παράταξη προς όφελος της πατρίδας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τη λαϊκή απαίτηση για πολιτική αλλαγή. Είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών, τα κεκτημένα δικαιώματα της Κοινωνίας μας και να βροντοφωνάξει #Ελλάδα Μπορούμε!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου