ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καμία ανοχή στη βία

καμία-ανοχή-στη-βία-693885

Της Ελενας Αντωνοπούλου

Είναι πραγματικά αδιανόητο όλα τα δραματικά γεγονότα να τα τιμούμε με ανεξέλεγκτη βία και επεισόδια. Η επέτειος για τον Γρηγορόπουλο δεν έχει ταυτιστεί με ειρηνικές πορείες για να τιμηθεί η μνήμη του, αλλά είναι ακόμη μία ευκαιρία οι γνωστοί μπαχαλάκηδες να επιδοθούν σε καταστροφές.

Εξαντλούν την οργή τους καίγοντας και καταστρέφοντας. Δεν τους συγκινεί ούτε η έκκληση της μητέρας που ζήτησε να μην χρησιμοποιούν τη μνήμη του για τις δικές τους σκοπιμότητες. Δεν τους σταματά ούτε η αποδοκιμασία της πλειονότητας της κοινής γνώμης.

Δυστυχώς η χώρα μας ταλανίζεται όλα αυτά τα χρόνια από αυτή την έκρηξη ανομίας. Θα πρέπει αυτό άμεσα να τελειώσει. Αυτή η αντίληψη δεν έχει καμία σχέση με την οικονομική κρίση. Είναι μια βαθιά ριζωμένη αντίληψη σε μία ομάδα περιθωριακών και κουκουλοφόρων που δρουν ανεξέλεγκτα και προκαλούν καταστροφές εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν καταντήσει άβατο τα Εξάρχεια, μια ανήσυχη και ζωντανή περιοχή που η κουλτούρα μεσουρανούσε, αυτή τη στιγμή όμως έχει καταντήσει απαγορευμένη ζώνη με την ανοχή της πολιτείας.

Καταλήψεις, μολότοφ και όποιος αντιδρά, απλά περιμένει τη σειρά του.

Και φυσικά, και στις άλλες χώρες υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα, και όλοι παρακολουθούμε τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Όμως, είναι η εξαίρεση δεν είναι ο κανόνας.

Εδώ περιμένουμε σε κάθε πορεία και διαδήλωση μία πραγματική μάχη και στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις. Είδαμε τι έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απαραίτητο, και μεγάλη ανάγκη, η πολιτεία και οι πολιτικές δυνάμεις να διορθώσουν αυτά τα φαινόμενα.

Έχει δημιουργηθεί μία εικόνα ανοχής που δεν είναι καθόλου τιμητική και για τη χώρα μας, όταν οι σκηνές και οι εικόνες βίας κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η αυριανή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρέπει να λειτουργήσει άμεσα για να βρεθεί λύση στην τραγική αυτή κατάσταση. Το οφείλει στη δημοκρατία, το οφείλει στους πολίτες, που κάθε φορά καλούνται να πληρώσουν τις καταστροφές, το οφείλει στην δημόσια εικόνα της χώρας που διασύρεται στο εξωτερικό, μίας χώρας που κάποτε ήταν δίδαγμα και τώρα αποτελεί ντροπή και παράδειγμα προς αποφυγή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου