Σχόλιο Γιάννη Αναστασίου για τις εξελίξεις σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διεργασιών για τον Δ.Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-06, 13:28:08
Σχόλιο Γιάννη Αναστασίου για τις εξελίξεις σύμφωνα με τα δημοσιεύματα διεργασιών για τον Δ.Βόλου

«Είχα προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο του μεγάλου λάθους για τη προοδευτική παράταξη και την πόλη να μην μπορέσει δηλαδή εν τέλει να δημιουργηθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο του χώρου στην ιδιαίτερη σε πανελλαδικό επίπεδο πολιτική - αυτοδιοικητική αναμέτρηση του Δήμου Βόλου», ανέφερε χθες σε σχόλιό του ο δημοσιογράφος Γιάννης Αναστασίου σχετικά με τις διεργασίες ενόψει των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Βόλου.

Και συνεχίζει: «Η επικράτηση του παρασκηνίου, προσωπικών στρατηγικών και φιλοδοξιών, εσωκομματικών και ατομικών διευθετήσεων και η φοβική προσέγγιση κομμάτων και δημοτικών παρατάξεων στις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες συνελεύσεων με αποφασιστικό ρόλο που δεν ελέγχονται, έφεραν δυστυχώς το αποτέλεσμα των ξεχωριστών ψηφοδελτίων των οποίων η δυναμική αναζητείται.

Σε ό,τι με αφορά θεωρώ πως έπραξα ό,τι ήταν δυνατόν για να γίνει πράξη η αναγέννηση σε αυτοδιοικητικό επίπεδο στη πόλη μας, μιας σύγχρονης πλειοψηφικής Δημοκρατικής Συνεργασίας, την οποία ως φαίνεται μόνον οι πολίτες σε επίπεδο κοινωνίας επιζητούν(;)...

Για την ιστορία και τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθείς θυμίζω τη δήλωσή μου της 1ης Νοεμβρίου που μου επιτρέπει να νιώθω ανακούφιση πως τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά έπραξα το χρέος μου.

Δήλωση Γιάννη Αναστασίου 

Ως ενεργός πολίτης και πολιτικό στέλεχος της ευρείας δημοκρατικής παράταξης της πόλης που έχει αντιταχθεί στη πράξη με πολιτικό αγώνα -και όχι στα λόγια με έξυπνα ευφυολογήματα- στο φαινόμενο του μπεϊσμού, είμαι υποχρεωμένος ν’ αποσαφηνίσω πλήρως την θέση μου ως προς το παρών που δήλωσα στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τν επιλογή επικεφαλής και τη συγκρότηση ενός κοινού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου των προοδευτικών δυνάμεων το οποίο έχει ανάγκη η πόλη.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος – και σε αυτή την κατεύθυνση όλο αυτό το διάστημα τοποθετούμαι με συνέπεια-, ότι, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλες πολιτικές δυνάμεις, πρόσωπα και αυτοδιοικητικές παρατάξεις της πόλης, πρέπει να υπερβούν εαυτούς και να συγκροτήσουν ένα ενιαίο προοδευτικό ψηφοδέλτιο νίκης στις επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Βόλου.

Η δήλωση ενδιαφέροντός μου ως προς την πολιτική αξιολόγηση που είναι σε εξέλιξη και αντικειμενικά υπάρχουν ως διαδικασίες από τα κόμματα, είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά με στόχο, την εμβάθυνση της δημοκρατικής συμμετοχικής διαδικασίας της τοπικής κοινωνίας στην επιλογή του επικεφαλής της νέας αυτοδιοικητικής προοδευτικής παράταξης που πρέπει να δημιουργηθεί. Προς τούτο πρότεινα τη διενέργεια δημοσκόπησης καθώς και ευρείες συνελεύσεις μελών και φίλων των δημοτικών παρατάξεων, στις οποίες θα μπορούσαν να στηθούν και κάλπες, ώστε συμμετοχικά και με απόλυτα διαφανή και ευρύ τρόπο ν’ αναδειχθεί ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος.

Η επίσημη εκδήλωση του ενδιαφέροντός μου προς αξιολόγηση, θυμίζω συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή, όταν και διαπίστωσα τόσο από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ – ως δημοσιογράφος ας μου επιτραπεί να έχω και την πληροφόρηση και την κρίση ώστε ν’ αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει- πιθανά αδιέξοδα στις συζητήσεις επί των προσώπων που εκείνη τη στιγμή συζητούνταν σε παρασκηνιακό κομματικό επίπεδο και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες άκαρπες αντίστοιχες προσπάθειες σύγκλησης με άλλα πρόσωπα καθ’ όλα σεβαστά όπως και όλοι που βρίσκονται στο επίκεντρο. Το παρών μου στην πολιτική αξιολόγηση , δεν ήρθε ως αυτοπρόταση συμβιβασμού, ούτε για να διχάσει κανέναν εντός και εκτός των κομμάτων. Έχει έναν και μόνον στόχο, να ενώσει με πολιτικά χαρακτηριστικά κοινωνίας, αγώνων, αξιοπιστίας και σοβαρής προοπτικής νίκης, τις προοδευτικές δυνάμεις της πόλης μέσα από πολιτικές, εσωκομματικές και προσωπικές υπερβάσεις που είναι αναγκαίες απ’ όλους σε αυτή την δύσκολη διαδικασία στην οποία δεν πρέπει να επιτραπούν λογικές πολιτικής ανθρωποφαγίας κανενός. 

Στην κατεύθυνση αυτή συναντήθηκα χθες Τρίτη και με την αντιπροσωπεία της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να δείξω ότι οι πολιτικές υπερβάσεις που πρεσβεύω, πρέπει στην πράξη να υπάρξουν και να είναι ορατές με απόλυτα διαφανή τρόπο στη τοπική κοινωνία, σε αυτή την ιδιαίτερη σε πανελλαδικό επίπεδο πολιτική - αυτοδιοικητική μάχη του Δήμου Βόλου. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ανάγκη να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με πρωτοπόρες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις του χώρου και με ειλικρίνεια η συζήτηση μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως τον κίνδυνο η δημοκρατική παράταξη να κατέλθει με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις επικείμενες εκλογές, κάτι το οποίο θεωρώ πως θα είναι μέγιστο πολιτικό λάθος.

Παραμένω προσηλωμένος στον στόχο ενότητας του προοδευτικού χώρου της πόλης και του πλειοψηφικού ρεύματος που πρέπει να δημιουργηθεί ως απάντηση στα όσα ζούμε στη πόλη τα τελευταία χρόνια. Ως ενεργός πολίτης και πολιτικό στέλεχος προσπαθώ να συμβάλω θετικά σε αυτή την προοπτική, χωρίς να θέτω φυσικά ως απαραίτητη προϋπόθεση την δική μου επιλογή ως υποψηφίου. Είναι ξεκάθαρο δε, πως δεν διαπραγματεύομαι την ατομική και πολιτική μου αξιοπρέπεια απέναντι σε πιθανές υστερόβουλες σκοπιμότητες ή απρέπειες που δεν με αφορούν, όπως δεν αφορούν το πολιτικό διακύβευμα της επιστροφής στη δημοκρατική κανονικότητα της πόλης και φυσικά την τοπική κοινωνία, που σε ότι αφορά το πρόσωπό μου έχει ήδη δώσει την απάντηση της και εάν χρειαστεί και πάλι είμαι βέβαιος λόγω της ειλικρινούς σχέσης που έχω αναπτύξει με αυτή, πως θα ξαναδώσει».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
1
=