ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Για τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα… κρατούν την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ακόμη στην εξουσία

για-τις-υποχωρήσεις-στα-εθνικά-θέματα8-700521

Του Παύλου Γ. Μαρκάκη,

υπευθύνου Μαγνησίας της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ», π. βουλευτή Μαγνησίας

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα την εξέλιξη σημαντικών γεγονότων, μερικά των οποίων παρουσιάζονται απρογραμμάτιστα άλλα που τα αναδεικνύει η Κυβέρνηση και άλλα που αποτελούν από μόνα τους θέμα συζητήσεων και προβληματισμών από την κοινωνία.

Στα απρογραμμάτιστα ήταν η παύση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και η αποκάλυψη στο Υπουργικό Συμβούλιο πρωτοφανών διάλογων και καταγγελιών για χρηματισμούς.

Απρόοπτη ήταν για την Κυβέρνηση και η δολοφονία του Έλληνα Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις ειδικές δυνάμεις των Αλβανών και ανεδείχθη έτσι η εξοργιστική αδιαφορία και ανοχή που έδειξαν στο τραγικό γεγονός οι Κυβερνητικοί παράγοντες.

Η σκανδαλολογία που είναι το αγαπημένο σπορ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και που θα συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, χωρίς φυσικά να συμπεριλαμβάνει τα πρόσωπα που ανήκουν στο δικό της ιδεολογικόχώρο ή στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, θολώνει όμως την διαφάνεια για την αλήθεια που απαιτεί το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Παράλληλα παγώνουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα υποθέσεις ευθυνών πολιτικών προσώπων, όπως είναι αυτές που εξελίχθηκαν στην Μάντρα και στο Μάτι, παρ’ όλο που τα γεγονότα αυτά είχαν σαν συνέπεια να θρηνήσουμε δεκάδες θύματα.

Πρόσφαταη Κυβέρνηση έριξε ξαφνικά στην Δημόσια συζήτηση το θέμα της Εκκλησίας, προβάλλοντας περισσότερο τα μισθολογικά ζητήματα των κληρικών και την διάσταση του θέματος των κενών θέσεων στις προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο, σύγχυση στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και στο θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Παίζοντας με τους θεσμούς, ανέδειξε την αναθεώρηση του Συντάγματος με θέσεις και απόψεις όχι Εθνικού συμφέροντος, αλλά μόνο με κομματικό και ιδεολογικό πρόσημο, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη ότι η κομματική τους «κατεύθυνση» των αναθεωρημένων άρθρων δεν μπορεί να αλλάξει στην επόμενη Βουλή. Ομολογεί έτσι στην ουσία ότι μιας και δεν θα είναι ρυθμιστής ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη Βουλή, θέλει να μπλοκάρει την δυνατότητα αναθεώρησης άρθρων του Συντάγματος για την επόμενη δεκαετία.

Παζαρεύει με το θέμα των περικοπών των συντάξεων και αφήνει σε αμφισβήτηση το θέμα των αναδρομικών, καλλιεργώντας την ελπίδα ότι ίσως κάποιοι συνταξιούχοι δικαιωθούν, ενώ όλοι είναι σίγουροι ότι τα δεδομένα αυτά είναι προσωρινά και θα αλλάξουν ριζικά αμέσως μετά τις εκλογές όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αφού η οικονομία παραμένει σε καθίζηση.

Όλα τα παραπάνω που ασφαλώς είναι σημαντικά,μεγαλοποιούνται όμως σκόπιμαγια να κρυφτεί το μεγάλο διακύβευμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν ακόμη στην εξουσία ή καλυτέρα για να κυριολεκτώ, τους κρατούν στην εξουσία, για υπογράψουν και να δεσμεύσουν την πατρίδα μας σε μεγάλα Εθνικά θέματα.

Τα μεγάλα συμφέροντα είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε γεωπολιτικά βρήκαν στην χώρα μας μια κυβέρνηση με μειωμένα πατριωτικά αντανακλαστικά και την χρησιμοποιούν σαν ευκαιρία για να λύσουν τώρα τους μακροχρόνιους σχεδιασμούς τους.

Αρχίσαν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και την συμφωνία των Πρεσπών που θα την περάσουν οπωσδήποτε και πάση θυσία από την σημερινής σύνθεσης Εθνικής μας Αντιπροσωπείας και μάλιστα με την πλειοψηφία ενός απλού νομού, ενώ τέτοιες Εθνικές παραχωρήσεις απαιτούν 180 θετικούς ψήφους.

Θέλουν να προχωρήσουν και σε άλλες παραχωρήσεις προς στην Αλβανία και γι’ αυτό το λόγο σιωπούν απέναντι στην προσβλητική στάση του Έντι Ράμα και των Αλβανών αξιωματούχων στο γεγονός της δολοφονίας του Έλληνα στην Βόρειο Ήπειρο.

Ετοιμάζονται να παραχωρήσουν δικαιώματα στους Τούρκους στο Αιγαίο με την μεθοδολογία Κοτζιά. Καθορίζοντας αιγιαλίτιδα ζώνη, μερικώς μόνο στο Ιόνιο, παραδέχονται εμμέσως ότι στο Αιγαίο ισχύει «ειδικό καθεστώς»!

Τέλος, μεθοδεύουν να προσχωρήσουν σε «λύση» του Κυπριακού. Η λύση που θα προσυπογράψουν θα συνδυάζεται και με την συμμέτοχη της Τουρκίας στις οικονομικές διαπραγματεύσεις σε μερικά οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Ο κ. Κοτζιάς ομολόγησε μέσα από τον υπερφίαλο εγωισμό του ότι πριν φύγει τα είχε έτοιμα όλα..

Δυστυχώς όλες αυτές οι Εθνικές υποχωρήσεις γίνονται με αντάλλαγμα ασήμαντες οικονομικές διευκολύνσεις, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει στις εκλογές με παροχές στον οικονομικά δοκιμαζόμενο ψηφοφόρο.

Επειδή όμως οι Εθνικές υποχωρήσεις θα παραμείνουν ενώ οι πρόσκαιρες οικονομικές παροχές θα εξατμισθούν, πρέπει να αντιδράσουμε σθεναρά στην μεθοδολογία της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Στις εκλογές της Ευρωβουλής, τις οποίες δεν μπορούν να αποφύγουν ή να αναβάλουν, πρέπει να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα στα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άμα το ποσοστό του κατρακυλήσει πανελλαδικά σε μονοψήφιο νούμερο, όσο είναι σήμερα στην Μακεδονία, θα ξέρουν από τον Μάιο, ότι θα λογοδοτήσουν για την προδοτική τους συμπεριφορά στην επόμενη Βουλή.

Αν φοβούμενοι για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, κάνουν μαζί και τις Εθνικές εκλογές, τότε πιστεύω ότι δεν θα προλάβουν να υπογράψουν όλες τις προδοτικές συμφωνίες που προγραμματίζουν.

Ταυτόχρονα οι ψηφοφόροι πρέπει να πυκνώσουν τις τάξεις και να στηρίξουν πατριωτικά κόμματα που λένε την αλήθεια, έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα και που δεν έχουν εξαρτήσεις, για να είναι οι ρυθμιστές στην επόμενη Βουλή.

Έτσι θα είμαστε σίγουροι ότι η ψήφος μας δεν θα πάει χαμένη, θα διατηρήσουμε την Εθνική μας αξιοπρέπεια και θα ακούσουμε νέες καθαρές φωνές στο νέο Κοινοβούλιο, αλλά και στην Ευρωβουλή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου