ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Να μη χαθεί άλλη επενδυτική ευκαιρία στη ναυτιλία και στο θαλάσσιο τουρισμό

να-μη-χαθεί-άλλη-επενδυτική-ευκαιρία-σ-704965

Του Δημήτρη Μποσνάκη, εκπαιδευτικού

Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας “Ταχυδρόμος” της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018 με τίτλο “Χάθηκε επένδυση “χρυσός” στο Βόλο”, νιώθω την ανάγκη να προσθέσω τη δική μου μαρτυρία για τη σημασία και τη βαρύτητα μιας επένδυσης στον ναυπηγικό και επισκευαστικό τομέα στο λιμάνι του Βόλου από μια εταιρεία διεθνώς αναγνωρισμένη, όπως η ενδιαφερόμενη εταιρεία του Βολιώτη εφοπλιστή κ. Πάρη Δράγνη.

Ο ερχομός μιας τέτοιας εταιρείας κατασκευής υπερπολυτελών θαλαμηγών, πέρα από τις εκατοντάδες θέσεις καλά αμειβόμενης εργασίας στο τεχνικό προσωπικό και στον εφοδιασμό, θα πρόσφερε υψηλή τεχνογνωσία, θα καθιστούσε τον Βόλο έδρα του θαλάσσιου τουρισμού με διεθνή αναγνώριση. Θα γινόταν αφορμή για περαιτέρω επενδύσεις στο θαλάσσιο τουρισμό, θα εφερνε στην πόλη μας επενδυτές και γιατί όχι θα μπορούσε να γίνει και η αφετηρία για την ανάπτυξη της ναυτικής εκπαίδευσης στη Μαγνησία.

Είχα την τύχη να γνωρίσω την επιμονή και το μακροχρόνιο σχεδιασμό των επιχειρήσεων του κ. Παρασκευά Δράγνη.Tην αναζήτηση της τελειότητας και την υψηλή ανταγωνιστικότητα, παράλληλα με την αγάπη του αυτοδημιούργητου ναυτικού επιχειρηματία για την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, το Βόλο και τη Νέα Αγχίαλο. Θέλω να μεταφέρω στους συμπολίτες μου το μήνυμα ότι πρέπει να στηρίξουμε τις προσπάθειες τέτοιων ανθρώπων που έχουν όραμα για τον τόπο τους. Θέλουν να τον ανυψώσουν στη διεθνή αναγνώριση για να νιώσουν την πληρότητα της προσωπικής καταξίωσης και να εκτονώσουν το αίσθημα της φιλοπατρίας.

Ο κ. Πάρης Δράγνης ξεκίνησε από τις Σχολές Εμποροπλοιάρχων και μετά τη ναυτική του εμπειρία σε εμπορικά πλοία, τόλμησε με μεγάλη επιτυχία στον εφοπλισμό. Με την αποφασιστικότητα, τη διορατικότητα και τις μεγάλες διοικητικές του ικανότητες, ανάπτυξε σήμερα τρεις μεγάλες εταιρείες: στην κατασκευή και διαχείριση υπερπολυτελών σκαφών (Mega Yachts), που κατασκευάζει σε δικό του ναυπηγείο στο Πέραμα, στα πετρελαιοφόρα και στα πλοία τύπου κοντέινερ. Στο έργο του έχει βοηθούς τους δύο γιούς του, τον Γιάννη και το Βασίλη, που αποτελούν το μέλλον των εταιρειών. Η μακροχρόνια προσωπική γνωριμία μου μαζί τους υπήρξε μια ανεπανάληπτη εμπειρία που πρέπει να τη γευθεί και να την αξιοποιήσει η πόλη του Βόλου.

Ο Βόλος και η Μαγνησία έχουν χάσει πολλά. Χρειάζονται μια δυναμική εκκίνηση με επιχειρήσεις υψηλού εμπορικού κύρους και διεθνούς ανταγωνιστικότητας. Τέτοιες επιχειρήσεις γίνονται πολλαπλασιαστές του ονόματος της πόλης, φέρνουν κι άλλους επενδυτές και σταδιακά επεκτείνονται σε πολλούς παραγωγικούς τομείς που αγκαλιάζουν όλο το νομό και όχι μόνο. Πιστεύω ότι η γραφειοκρατία και η μεμψιμοιρία μας δεν θα αφήσουν να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία. Αν η επένδυση αυτή εγκατασταθεί στην πόλη μας, θα γίνει η αρχή του οράματος που έχουμε όλοι για το Βόλο μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου