ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

To OXI της γενιάς μας

to-oxi-της-γενιάς-μας-727429

Της Μαρίας Καραγιάννη,

Μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

28 Οκτώβρη του 1940 ο Ελληνικός λαός λέει το ηχηρό “ΌΧΙ” στην υποταγή στις Ιταλικές δυνάμεις, δίχως να υπολογίσει το κόστος της πολεμικής αναμέτρησης και μένει στο πάνθεον της ιστορίας ως παράδειγμα υπερηφάνειας,τόλμης και ηρωισμού.

78 χρόνια μετά υπάρχει μια υπερήφανη γενιά που δεν το βάζει κάτω. Μια γενιά που λέει καθημερινώς και αδιαλείπτως τα δικά της ηχηρά “ΟΧΙ””. Μια γενιά που αρνείται να υποταχθεί σε έναν διαφορετικού τύπου αυτή τη φορά εχθρό. Την απαξίωση των καιρών, την αδράνεια, την ανεργία, την υποτίμηση και την στασιμότητα.

Είναι αυτή η γενιά που έχει επενδύσει πραγματικά στην μόρφωση της , είναι όλοι εκείνοι οι νέοι άνθρωποι με τα τόσα εφόδια, τα τόσα χαρίσματα και την τόσο μεγάλη όρεξη για προσφορά ,που δυστυχώς ζουν στην πιο “άγονη” εποχή της χώρας μας.

Αρκετοί από αυτούς φύγανε στις αρχές της κρίσης για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό ως το όφειλαν στους εαυτούς τους και στα εφόδια τους.

Όμως κάποιοι μείνανε και επιμένουν ακόμα.

Επιμένουν ακόμα δημιουργώντας, καινοτομώντας, συμμετέχοντας και συνεισφέροντας ουσιαστικά στη κοινωνία.

Η νέα γενιά του “ΟΧΙ” δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Πολυτεχνείου.

Δεν ζητάει να της χαριστεί τίποτα, προτιμάει να δίνει τις προσωπικές τις μάχες καθημερινά στην κοινωνία για ένα συνολικά καλύτερο αύριο.

Η νέα γενιά του “ΟΧΙ” οραματίζεται μια Ελλάδα ελεύθερη,δημοκρατική, αυτάρκη , που να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στη συζήτηση πως θα πάμε την Ε.Ε μπροστά και δεν θέλει την πατρίδα μας σύμβολο των προβλημάτων της Ευρωζώνης.

Οραματίζεται μια Ελλάδα υπερήφανη και θέλει να παλέψει για την ανοικοδόμηση της σε γερά και “καθαρά” θεμέλια.

Αν υπάρχει κάτι λοιπόν, για το οποίο αξίζει κανείς να πολεμήσει εν έτη 2018 είναι σίγουρα η πραγματική ελπίδα της πατρίδας μας, Δηλαδή;

Η νέα γενιά του “ΟΧΙ”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου