ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Τσίπρας όμηρος του Πάνου Καμμένου και των μπαχαλάκηδων

ο-τσίπρας-όμηρος-του-πάνου-καμμένου-κα-729526

Του Αγγελου Αγραφιώτη*

Σε απόλυτη ομηρία από τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως απέδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο πρωθυπουργός προτίμησε να θυσιάσει το Νίκο Κοτζιά, τον αρχιτέκτονα της τραγικής συμφωνίας με τα Σκόπια, κλείνοντας το μάτι στον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο μόνο και μόνο για να παραταθεί η παραμονή του στην εξουσία.

Στην ουσία ο κ. Τσίπρας απέδειξε για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν πολιτικό χαμαιλέοντα που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η «καρέκλα».

Όπως έπραξε και το καλοκαίρι του 2015 με το Γιάννη Βαρουφάκη τον οποίο επέλεξε να θυσιάσει ως αποδιοπομπαίο τράγο στα μάτια των Ευρωπαίων, σε μια προσπάθεια να φορτώσει στον ίδιο την αποτυχημένη εξάμηνη διαπραγμάτευση. Λες και ο ίδιος δεν γνώριζε τη στρατηγική που ακολουθούσε ο κ. Βαρουφάκης την οποία μάλιστα ενέκρινε προσωπικά τόσο πριν όσο και μετά τις εκλογές του 2015.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε σοβαρότατες καταγγελίες, σε βάρος του Νίκου Κοτζιά περί κακοδιαχείρισης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών. Επί 10 λεπτά οι δύο κορυφαίοι υπουργοί της συγκυβέρνησης αντάλλαζαν διαξιφισμούς μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού, ο οποίος παρατηρούσε αμήχανα τα όσα συμβαίνουν δίχως να παρεμβαίνει. Λες και επρόκειτο για κλειστή συνεδρίαση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και όχι για συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

Παρά τις σοβαρότατες καταγγελίες που ακούστηκαν, ο κ. Τσίπρας δεν έπραξε τίποτα για την ουσία του ζητήματος. Ο πρωθυπουργός που έχει σηκώσει τη ρομφαία κατά της διαφθοράς σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων, όπως για παράδειγμα στη Novartis, κάνοντας σημαία της κυβέρνησής του στον ελληνικό λαό το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς, απέδειξε ότι στην ουσία δεν ενδιαφέρεται για την πάταξη της διαφθοράς στο εσωτερικό της κυβέρνησής του.

Εξάλλου, όπως ανέφερε και ο υπουργός του Παύλος Πολάκης, «πρέπει να κλείσουμε κάποιους στη φυλακή για να ξαναβγούμε κυβέρνηση» .

Ο ίδιος αυτός πρωθυπουργός απέδειξε, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών του αντιπάλων μόνο και μόνο για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Κανονικά ο πρωθυπουργός, εφόσον ενδιαφέρεται τόσο πολύ για ζητήματα διαφθοράς, θα έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις για όσα ακούστηκαν περί κακοδιαχείρισης μυστικών κονδυλίων. Δεν το έπραξε όμως, με αποτέλεσμα να είναι έκθετος τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνησή του.

Εάν υπάρχει κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, τότε πρόκειται για τεράστιο πολιτικό ζήτημα και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Διαρκής κρίση στην κυβέρνηση

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κρίση που ξέσπασε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η κυβέρνηση Τσίπρα βρίσκεται σε διαρκή κρίση και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην ελληνική κοινωνία.

Για παράδειγμα στην ασφάλεια των πολιτών, ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζω καλά τόσο από επαγγελματικής πλευράς, όσο και ως μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝΑΛ, οι κυβερνητικές επιδόσεις είναι τραγικές έως ανύπαρκτες. Οι πολίτες αισθάνονται κυριολεκτικά αβοήθητοι και απροστάτευτοι. Πλέον, απροστάτευτοι και εκτεθειμένοι αισθάνονται και οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Η διάλυση της Αστυνομίας και του σωφρονιστικού συστήματος είναι πρωτοφανής και την ίδια ώρα η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους κουκουλοφόρους και το Ρουβίκωνα. Όλα αυτά που αναφέρω δεν είναι στείρα αντιπολιτευτική τακτική, αλλά η ζοφερή πραγματικότητα.

Μέσα σε λίγες ημέρες, διαδοχικά περιστατικά εξέθεσαν την ΕΛ.ΑΣ και προσωπικά την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. Αρχικά το περιστατικό με τον μεθυσμένο οδηγό που κατάφερε να διασχίσει τη λεωφόρο Κηφισίας, να μπει στη συνέχεια στη Βασιλίσσης Σοφίας και να καταλήξει στον αύλειο χώρο της Βουλής. Δηλαδή ένας απλός πολίτης σχεδόν ανενόχλητος, με ένα όχημα 34hp κατασκευής του 1980(!) διένυσε 23 χλμ. στην καρδιά της Αθήνας και στη συνέχεια μπήκε σε έναν από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους της Ελλάδος, όπως είναι η Βουλή, δίχως κανένας αστυνομικός να μπορέσει να τον ακινητοποιήσει. Ακόμη πιο τραγικό είναι επίσης το γεγονός, ότι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ζητήθηκε καμία παραίτηση επικεφαλής αστυνομικού, λες και επρόκειτο για φυσιολογικό περιστατικό. Το οποίο δεν ήταν και το μοναδικό!

Πριν λίγες ημέρες ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με καδρόνια σε πεζή περιπολία αστυνομικών στο Πεδίο του Άρεως και τραυμάτισε αστυνομικούς. Δύο εβδομάδες αργότερα 50 περίπου κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε κάποιον νεκρό αστυνομικό.

Την ίδια ώρα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλη του «Ρουβίκωνα» ανακατέλαβαν γραφείο της σχολής από όπου λίγο πριν είχαν απωθηθεί από καθηγητές, με την ελληνική πολιτεία να παρακολουθεί ως απλός θεατής.

Περίεργη ανοχή

Εν ολίγοις η κυβέρνηση, με την παρατεταμένη της ανοχή στα φαινόμενα ανομίας και στη δράση των “γνωστών – αγνώστων”, έχει διαλύσει τα πάντα, έχει οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου και έχει παραδώσει τη χώρα στο έλεος των κουκουλοφόρων και των κακοποιών.

Από τις 10 Αυγούστου, (2 μήνες) που η κυβέρνηση καρατόμησε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα εξαιτίας των 99+ καμένων συνανθρώπων μας στο Μάτι, η ΕΛ.ΑΣ στερείται υπαρχηγού με αποτέλεσμα αρμοδιότητές του να μην εποπτεύονται. Επιπλέον, πέραν της υποστελέχωσης και των τραγικών ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή, φαίνεται ότι ακόμη και η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών υπαλλήλων δεν είναι κάτι που αξίζει την προσοχή του κ. Τσίπρα και των επικεφαλής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών αλλά και των αστυνομικών πλέον και η μπαχαλοποίηση της κοινωνίας μας, προβάλλει ως αυτοσκοπός της κυβέρνησης.

Όλα τα παραπάνω απλά αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά πόσο επιτακτικό είναι το αίτημα που έχει προβάλλει το ΚΙΝ.ΑΛ, για άμεση προσφυγή στις κάλπες ώστε να φύγει μία ώρα αρχύτερα η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα.

Κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά με την παραμονή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία, χάνεται πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση ανομίας επιδεινώνεται με τραγικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό.

*Μέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟK, μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΚΙΝ.ΑΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου