ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Δύο «μαγικές» λέξεις

δύο-μαγικές-λέξεις-730903

Του Μίλτου Σπανού

Δεν θυμάμαι πού το διάβασα ή αν μου το είπανε ή το σκέφθηκα μόνος μου. Ποια είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τον ιδανικό άνδρα; Την ιδανική γυναίκα; Ο άνδρας να είναι «γενναίος» και η γυναίκα να είναι «γλυκιά ύπαρξη».

«Γενναίος», στη γενική θεώρηση της λέξης αυτής περιλαμβάνονται: η τόλμη του άνδρα, η αποφασιστικότητά του, η ασφάλεια που εκπέμπει στον περίγυρό του, η αυστηρή αυτοκριτική του. Επίσης, ο άνδρας πολεμά σαν το λιοντάρι, είναι μεγαλόψυχος, δίκαιος και είναι καλός μαχητής στην καθημερινή του ζωή με σκοπούς υψιπετείς. Τελικά, να αναδίδει τον λεγόμενο ανδρισμό. (Πολλές φορές παραβιάζεται στην σημερινή μας κοινωνία!).

Στην έννοια «γλυκιά ύπαρξη» της γυναίκας περιλαμβάνονται η τρυφερότητά της, η ομορφιά στην κίνηση και στην συμπεριφορά της, η νοικοκυροσύνη της. Επίσης, δεν ξεχνάμε την υπέροχη ανατροφή του παιδιού της, την παρηγοριά της, την συμπαράσταση στον άρρωστο, το ένστικτό της. Όταν η γυναίκα είναι συγχρόνως σύζυγος, εργαζόμενη και μάνα έχει όλα τα παράσημα! Προσφέρει, προσφέρει, προσφέρει…

Ο Βίκτωρ Ουγκό έγραψε: Η όμορφη γυναίκα χωρίς γλυκιά ψυχή είναι σαν μια ωραία κοπέλα μόνον με ένα μάτι!

Κάποτε ρωτήσανε έναν γνωστό καρδιοκατακτητή «Καζανόβα» ποιες όμορφες γυναίκες θυμάται στο διάβα της ζωής του. Εκείνος απάντησε χωρίς περιστροφές, όλες όσες είχανε γλυκιά καρδιά!

Ασφαλώς η ομορφιά έρχεται και παρέρχεται. Στη σημερινή δυτική κοινωνία μας, τα πάντα αλλάζουν ταχύτατα. Όλα προς τη σωστή κατεύθυνση; Δεν ξέρω! Ας υπάρχει, όμως, μια ισορροπία (balance) μεταξύ του «γενναίου» άνδρα και της «γλυκιάς ύπαρξης» της γυναίκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου