ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή – απάντηση για τα «Περιβαλλοντικά παράσιτα»

επιστολή-απάντηση-για-τα-περιβαλλο-743088

Από τον Γιάννη Γερόπουλο λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή:

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας, της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου 2018, δημοσιεύσατε επιστολή του αρχιτέκτονα κυρίου Τάσου Καπουρνιώτη με τίτλο «Περιβαλλοντικά παράσιτα» με απόψεις και σχόλια σε βάρος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας. Ως μέλος της ΠΠΜ παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρακάτω επιστολή μου, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Μια Κυριακή, με υπέροχο καιρό, ο αρχιτέκτονας κύριος Τάσος Καπουρνιώτης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του κ. Μπέου, καθότανε στη βεράντα του 4ου ορόφου του σπιτιού του, ανάμεσα στα λουλουδάκια του (ο ίδιος τα γράφει αυτά) και προσπαθούσε να σκεφτεί να γράψει κάτι για να το στείλει στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για δημοσίευση. Εξάλλου εκλογές πλησιάζουν, πρέπει να δώσει το παρόν του, μπας και αυτή τη φορά καταφέρει να εκλεγεί, υποσκελίζοντας τα «λαμπρά αστέρια» που οπωσδήποτε θα περιλάβει στις επόμενες εκλογές ο συνδυασμός αυτός, αν λάβουμε υπόψη μας τα παρόντα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκείνη την ώρα περνάει ένα «παπί», με μεγάλο θόρυβο και του «ανάβουν τα λαμπάκια» (σ.σ. λουλουδάκια και λαμπάκια είναι το «σήμα κατατεθέν» του συνδυασμού του κ. Μπέου). Σχεδόν ταυτόχρονα χτυπάει το τηλέφωνο και του τηλεφωνεί ο «αρχηγός». Ρε Τάσο δε γράφεις κάτι για αυτούς της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας. Πολύ μας έχουν μπει στη μύτη. Αμέσως «αρχηγέ». Και κλείνοντας το τηλέφωνο, να η έμπνευση! Θόρυβος=Περιβάλλον. Και ποιος το επιβουλεύεται; Ποιος άλλος; Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας! Όρμα της λοιπόν και γράψε άρθρο με τίτλο «Περιβαλλοντικά παράσιτα». Μάλιστα. Γιατί παράσιτα είναι. Για όλα τα στραβά του περιβάλλοντος στην πόλη αυτοί φταίνε. Και έχουν το θράσος να εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά της.

Έχω βαρεθεί να βλέπω τη σκυθρωπή φάτσα τους, με την ίδια πάντα φωτογραφία, στις εφημερίδες. Λες και μας απειλούν να μας κρεμάσουν. Ενώ ο «αρχηγός» τους βρίζει με το χαμόγελο. Πόσο μου αρέσει να ακούω τον πολυχρονεμένο μας Δήμαρχο να τους τα σέρνει από την καλή και από την ανάποδη και να κάνουν τις «κότες». Αυτός είναι Δήμαρχος με τα όλα του. Με τα μπινελίκια του, με τις φυλακησούλες του, με τα νυχτερινά του, με τα μπραβάκια του με τις αναθεσούλες του. Αυτός είναι Δήμαρχος!

Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Γιατί αυτοί οι κύριοι ασχολούνται με τη ΔΕΥΑΜΒ; Αποτελεί το αντικείμενο της ΔΕΥΑΜΒ περιβαλλοντικό πρόβλημα; Όχι βέβαια. Όταν γεμίζει σκ… ο Παγασητικός, αυτό γίνεται μόνο και μόνο για τον εμπλουτισμό σε ιχθυοαποθέματα, αφού ταΐζονται τα ψαράκια, ενώ απολαμβάνουν οι περιπατητές της παραλίας τις υπέροχες οσμές τους και οι λουόμενοι τα «χάδια» των κολοβακτηριδίων που τους σερβίρει η ΔΕΥΑΜΒ. Όταν οι Βολιώτες έχουν στη βρύση τους νερό με σκληρότητα πάνω από 500, είναι και αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα; .Όχι βέβαια. Διότι τους προσφέρεται η λύση των εμφιαλωμένων νερών από τα σούπερ μάρκετ και δεν πειράζει αν αδειάζει έτσι το παχυλό πορτοφόλι τους και γεμίζουν οι χωματερές πλαστικό. Στο κάτω-κάτω με τους λογαριασμούς της ύδρευσης πληρώνουν ένα από τα ακριβότερα και χειρότερα νερά στην Ελλάδα, «προς δόξαν» της παρούσης και των προηγουμένων Δημοτικών Αρχών, που δεν έχουν φροντίσει να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Αλλά μια και μιλάμε για την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία. Μήπως έβαλαν κάποιο συνεργείο να διορθώσουν τις βλάβες του βιολογικού καθαρισμού; Μήπως κουβάλησαν νερό από το Πήλιο ή έστω από τον Πηνειό, οι ίδιοι, για «να δικαιούνται δια να ομιλούν»; Μόνο κριτική στη Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου κάνουν, λες και αυτή είναι υπεύθυνη για όλα αυτά και όχι οι ίδιοι!

Για την ηχορύπανση τί έχουν κάνει. Μήπως έστησαν μπλόκο κάπου να συλλάβουν τους ενοχλητικούς μηχανόβιους, που μας ταράζουν με τις θορυβώδεις εξατμίσεις τους τον ήσυχο ύπνο του δικαίου μας; Τα περιμένουν όλα από την Ελληνική Αστυνομία, λες και αυτή έχει όλη την ευθύνη. Μόνο μπλόκο στα φορτηγά της ΑΓΕΤ ξέρουν να κάνουν, για να υπονομεύουν την αξιόλογη βιομηχανία του τόπου μας, που τόσο φροντίζει την ατμόσφαιρα της πόλης. Όχι μόνο εμπλουτίζοντάς την με διοξίνες και φουράνια, που βοηθούν να λυθεί το πρόβλημα του συνταξιοδοτικού, αλλά και με μικροσωματίδια και άλλους ρύπους, που είναι καμάρι των πνευμόνων τους!

Αλλά και για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση τί έχουν κάνει; Σιγά το πράγμα επειδή εκπόνησαν προγράμματα για τα σχολεία που λένε ότι είναι καλύτερα από αυτά του Υπουργείου Παιδείας. Αφού δεν τους έδωσε άδεια το Υπουργείο να κάνουν παρουσιάσεις στα σχολεία, αυτοί σίγουρα θα φταίνε. Και η Δημοτική Αρχή του κ. Μπέου «πλένει τας χείρας της», αφού, μπορεί μεν να υπάρχει νόμος για την ανακύκλωση, αλλά αφού είναι ανενεργός, δεν έχει καμία υποχρέωση για σκουπίδια και ανακύκλωση και φυσικά δεν είναι δική της δουλειά η ενημέρωση του κόσμου, αλλά της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας!

Ξέρω τι δικαιολογίες θα βρουν. Ότι τους απασχολούν όλα τα θέματα. Ο Παγασητικός, οι δεξαμενές καυσίμων στον Παγασητικό, τα δάση, η ανεξέλεγκτη δόμηση στο Πήλιο, οι φαραωνικές επενδύσεις ξενοδοχείων, τα φυτοφάρμακα, η Κάρλα, οι υγρότοποι, το νερό, ο βιολογικός καθαρισμός, η μετατροπή των πεζοδρόμων σε καφετεριοδρόμους, οι πλαστικές περιφράξεις των μαγαζιών, η κατάληψη των πεζοδρομίων, η αθλιότητα των δρόμων, η καθαριότητα της πόλης, τα σκουπίδια και η ανακύκλωση, τα πάρκα της πόλης, το πράσινο στην πόλη, το κυκλοφοριακό της πόλης, η παράνομη στάθμευση, ο περιφερειακός, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Σιγά τα προβλήματα. Πολλά από αυτά είναι φροντίδα της Δημοτικής Αρχής Μπέου, που έχει φυτέψει πολλά εκατομμύρια δέντρα στην πόλη του Βόλου, χωρίς να έχει κόψει ποτέ, ούτε ένα, όπως την κατηγορεί αδίκωςη Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία.

Γιατί το κάνουν αυτό; Προφανώς γιατί θέλουν να ασκήσουν πολιτική ενάντια στην εμπνευσμένη Δημοτική Αρχή του εκλαμπρότατου πολυχρονεμένου Δημάρχου μας κυρίου Αχιλλέα Μπέου. Διαδίδουν ότι με το σύστημα της απλής αναλογικής που θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές, αντίο στο «καθεστώς» Μπέου. Με ποιο δικαίωμα τα λένε όμως αυτά; Στην πόλη του Βόλου αυτά δεν επιτρέπονται. Το σάπιο πολιτικό σύστημα είναι παρελθόν, αφού έχει ανατείλει καινούργιο βελτιωμένο και επαυξημένο. Αυτά μπορούν να λέγονται και να γράφονται σε πόλεις με ανελεύθερα καθεστώτα και όχι σε πόλεις που έχουν «καθεστώς Μπέου», όπου δεν περνάνε «προεδρίες, καπετανλίκια και νταβατζηλίκια». Άντε μη τους τραβήξει καμιά μήνυση τώρα, γιατί, αυτοί της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, πολύ του «έχουν μπει στη μύτη», κατά πως λέει ο «αρχηγός».

«Αρχηγέ». Καλά τα έγραψα;

Γιάννης Γερόπουλος, περιβαλλοντικό παράσιτο και μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου