Η συγκυβέρνηση του χάους

Τελευταία ενημέρωση: 2018-09-10, 14:18:39
Η συγκυβέρνηση του χάους

Γράφει ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ Θ. ΓΚΑΤΖΗΣ, οικονομολόγος- διεθνολόγος, αρθρογράφος, ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Facebook: Θεοφάνης Γκατζής

ethnikosagwn.blogspot.com

Εmail: theofanis28@gmail.com

 

Την Κυριακή 17η Ιουνίου του τρέχοντος έτους ο ιστορικός του μέλλοντος θα την χαρακτηρίζει ως μια από τις αποφράδες ημέρες για τον Ελληνισμό, καθότι υπογράφτηκε μια επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και σκοπιανής κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Το γιατί είναι μια επιζήμια, για τα εθνικά συμφέροντα διαφαίνεται από το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση-εκτός του Ποταμιού- και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών την απορρίπτει ασυζητητί, καθότι εκτός της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας η συμφωνία αναγνωρίζει το δικαίωμα οι Σκοπιανοί να ονομάζονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική, γεγονός που μπορεί στο μέλλον να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Ήδη το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Deutsche Welle παρουσίασε ένα χάρτη που εμφανίζει τη Μακεδονία να είναι γεωγραφικά ενωμένη με το κρατίδιο των Σκοπίων, ενώ το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC δημοσίευσε ένα χάρτη που διαχωρίζει το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας από την υπόλοιπη Ελλάδα!

Μια Μακεδονία για την οποία χύθηκαν ποταμοί αίματος, για να προστατευθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, που διαβιούσαν εκεί, από τους εισβολείς, κυρίως Βούλγαροι κομιτατζήδες που προσπαθούσαν να τους εκσλαβίσουν (βλέπε Μακεδονικός Αγώνας του 1904-1908 όπου, μεταξύ άλλων, θυσιάστηκαν οι ήρωες Παύλος Μελάς, ο καπετάν Κώτας, ο Τέλλος Άγρας και ο Αντώνης Μίγγας, καθώς και η ηρωίδα Βελίκα Τράικου, καθώς και για να απελευθερωθεί και να αποτελέσει κομμάτι της ελλαδικού χώρου (οι εξεγέρσεις του Εμμανουήλ Παπά στη Χαλκιδική και της Νάουσας με το Ζαφειράκη Θεοδοσίου το 1822, η αποτυχημένη Επανάσταση του Λιτοχώρου το 1878,ο Α και Β Βαλκανικός Πόλεμος του 1912 και 1913 εναντίον αρχικά των Τούρκων και μετά των Βουλγάρων).

Έτσι λοιπόν από τη μια μεριά οι «γιαλαντζί» δημοκράτες του ΣΥΡΙΖΑ για ένα τόσο κορυφαίας σημασίας εθνικό ζήτημα όχι μόνο δεν κατέφυγαν σε δημοψήφισμα, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες και τις Ελληνίδες να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την εν λόγω συμφωνία, αλλά ούτε καν δεν την έφεραν προς έγκριση στη Βουλή. Από την άλλη οι ψευδοπατριώτες των ΑΝΕΛ διατράνωσαν ότι δε συμφωνούν με τη συμφωνία, αλλά συνεχίζουν να στηρίζουν την κυβέρνηση απορρίπτοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της και συνεπώς μην εμποδίζοντας να υπογραφεί η συμφωνία, ενώ στο παρελθόν διακήρυσσαν ότι θα αποτελούσαν την εγγυήτρια πολιτική δύναμη -το αναγκαίο καλό σύμφωνα με το κεντρικό προεκλογικό τους σύνθημα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015- που θα παρεμπόδιζε, αν χρειαζόταν, τον ΣΥΡΙΖΑ να μην εγκρίνει μια συμφωνία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία για την ονομασία των Σκοπίων. Αποτελεί λοιπόν η στάση τους μνημείο πολιτικού εμπαιγμού και εθνικής μειοδοσίας!

Επίσης, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, εσχάτως, πλήθος στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποχωρούν από το κομματίδιο αυτό διαβλέποντας το καράβι να βουλιάζει αύτανδρο, ενώ αυτό όφειλαν να το πράξουν εδώ και χρόνια όταν επανειλημμένως οι ΑNΕΛ ήταν ανακόλουθοι με το πολιτικό πρόγραμμα που είχαν παρουσιάσει προεκλογικά και με το οποίο υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού! Όσον αφορά τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Πέμπτης 21ης Ιουνίου και η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ως ύψιστη επιτυχία προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% έως το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, που ειρήσθω εν παρόδω δεν έχουν επιτευχθεί από καμία χώρα παγκοσμίως για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, μέσω συσταλτικής δημοσιονομικής πολιτικής (μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων μέχρι 18% από το 2019 και αφορολόγητου στα 5.636 ευρώ από το 2020) οδηγώντας στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και στη μη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την επίτευξη υψηλής βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπρόσθετα, για τη διευθέτηση του χρέους προβλέπεται επιμήκυνσή του μετατοπίζοντας το πρόβλημα της μη βιωσιμότητάς του στο μέλλον, ενώ η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε συνεχή εποπτεία από τους πρώην δανειστές της στερώντας την εκάστοτε κυβέρνηση από τη διαμόρφωση, μεγάλου τμήματος της οικονομικής της πολιτικής. Προσέτι, δεν θα πρέπει να παραληφθεί ότι οι άστοχες ενέργειες του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά οδήγησαν στην πρωτοφανή στα ιστορικά χρονικά όξυνση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας! Κορωνίδα στην ανικανότητα της κυβέρνησης ήταν η ανυπαρξία σχεδιασμού, τόσο για την αποτροπή, όσο και για την αντιμετώπιση της εκδηλωθείσας φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική που οδήγησε σε εκατόμβη νεκρών! Ενώ άκουσον άκουσον ο ελληνικός λαός πενθούσε γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία η κυβέρνηση προσπάθησε να περάσει από τη Βουλή τροπολογία που προέβλεπε αυξήσεις 60% στους μισθούς των προέδρων και των διευθύνων συμβούλων των ΔΕΚΟ (δηλαδή από 4.631€ σε 7.483€)! 

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αποτελούν ένα αμάλγαμα αριβιστών, ανιστόρητων, ανίκανων απάτριδων, αμοραλιστών, λαοπλάνων, οπορτουνιστών, ψευτοδημοκρατών, ψευδοπατριωτών και υποκριτών, όπου κύριο μέλημά τους είναι η διατήρησή τους στην εξουσία με οιονδήποτε τρόπο ακόμα και αν είναι ενάντια στα εθνικά συμφέροντα γι’ αυτό στη συνείδηση του κόσμου θα μείνει ως μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις στα ελληνικά πολιτικά χρονικά και σίγουρα η χειρότερη στα μεταπολιτευτικά χρονικά!!

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=