ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η βρόμικη (καθαρή) έξοδος και τα αντίμετρα των μνημονίων

η-βρόμικη-καθαρή-έξοδος-και-τα-αντίμετ-763189

Του Θανάση Κοντονίνα, προέδρου συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ

Οι συνταξιούχοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την επόμενη ημέρα των μνημονίων, γιατί και αυτή η ημέρα θα είναι η συνέχεια της προηγούμενης, αφού εδώ θα είναι οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής.

1)Η αυστηρή εποπτεία διαρκείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

2)Τα ματωμένα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.

3)Ο εργασιακός μεσαίωνας με τους ωρομίσθιους και τους απασχολούμενους σε 12ωρη βάση και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

4)Η «φοροληστεία» με αυξήσεις στους έμμεσους και άμεσους φόρους, με τον ΕΝΦΙΑ να τραβάει την ανηφόρα, μείωση του αφορολόγητου ποσού στα 5.680 και την συνέχιση όλων των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων για την μετά μνημονίων εποχή.

5)Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης με την καρατόμηση όλων των συντάξεων και των προνοιακών παροχών.

6)Η στρατηγική στον τομέα της υγείας για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Π. Φ. Υ) θα έχει δωρεάν πρόσβαση με επαναλαμβανόμενες πληρωμές, όσο για την δευτεροβάθμια έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα.

Η επόμενη μέρα θα έχει και τα αντίμετρα, άλλη μια απάτη ολκής όπου με την υπεραπόδοση εκτιμάται ότι θα αφαιρέσει άλλα 2 δις ευρώ από τις τσέπες των εργαζομένων και των συνταξιούχων για το 2019.

Η μαζικότητα, ο αγώνας και η δύναμή μας, ο ξεσηκωμός θα φέρει την αλλαγή αυτής της πολιτικής. Οταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους για μας τους συνταξιούχους, ο αγώνας είναι το υπέρτατο καθήκον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου