ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τα 3 έγιναν 23 και γίνονται μεγάλα έργα κ. Χαδούλη

τα-3-έγιναν-23-και-γίνονται-μεγάλα-έργα-κ-χ-766115

Του Γιώργου Μουλά, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Εκπληξη προκαλεί το άρθρο του κ. Χαδούλη, γνωστού λογιστή, διά μέσω του οποίου γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η σημασία του γεγονότος ότι ο Δήμος Βόλου παρέλαβε ταμείο 3 εκατομμυρίων ευρώ, περίπου, από τον κ. Σκοτινιώτη και με ορθή και χρηστή διαχείριση τα έφτασε στα 23 εκατομμύρια.

Συγκαταλέγει τον εαυτόν του, όπως γράφει, «εμείς οι φτωχοί και αδαείς πολίτες», στους απληροφόρητους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα ούτε φτωχός, ούτε αδαής είναι. Επί σειρά ετών υπήρξε συνεργάτης της τοπικής εφημερίδας «Θεσσαλία» και επιστήθιος φίλος του πρώην δημάρχου κ. Σκοτινιώτη. Γνωρίζει πάρα πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα όπως φαίνεται και στο άρθρο του.

Κάνει ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του Δήμου Βόλου όπου όμως δηλώνει: «Μπορούμε να πούμε ευθαρσώς και καθαρά για το υποτιθέμενο απόθεμα των 23.000.000€… ότι εφόσον είναι χρηματικό υπόλοιπο προερχόμενο από αδιάθετους πόρους παρελθόντων ετών, αποδεικνύει έλλειμμα παραγωγικότητας της Δημοτικής Αρχής». Με άλλα λόγια παραδέχεται το απόθεμα των 23 εκατομμυρίων, αλλά το αποδίδει σε έλλειψη έργου της Δημοτικής Αρχής!

Δεν σταματά όμως εκεί, αλλά κριτικάρει το έργο της Δημοτικής Αρχής σαν να είναι πολιτικό πρόσωπο ή σαν να του τα έχουν υπαγορεύσει οι καλοί του φίλοι, που απέτυχαν παταγωδώς στον Δήμο Βόλου.

Αν και δεν είναι δική μου δουλειά 100% να ανακοινώνω το έργο της Δημοτικής Αρχής στο σύνολό του, θα παραθέσω μερικές πληροφορίες για το πού θα διατεθούν τα χρήματα του πλεονάσματος που τις γνωρίζουν όλοι, αλλά φευ ο κ. Χαδούλης που γνωρίζει τόσα πολλά τις αγνοεί.

Έργα που θα χρηματοδοτηθούν με ζεστό χρήμα του Δήμου Βόλου, διαφορετικά θα παρέμειναν στα σχέδια και ανεκπλήρωτα, όπως για τον στόλο απορριμματοφόρων 7,8 εκατομμύρια ευρώ χωρίς έκπτωση. Σε άλλα έργα, που θα υπάρξουν μεγάλες εκπτώσεις και τελικά θα καλυφτούν οι δαπάνες, είναι το πάρκινγκ Φιλελλήνων με 10,4 εκατομμύρια ευρώ, το Συνεδριακό Κέντρο Βόλου 1,2 εκατομμύρια ευρώ, Δημοτικό Θέατρο 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έπονται άλλα μικρότερα.

Φαίνεται ότι σε πολλούς και κυρίως στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή τους τσούζει το γεγονός ότι περιορίστηκαν δραστικά η διασπάθιση του δημοτικού χρήματος και η κατασπατάληση πόρων. Δυστυχώς, θα επαναλάβω τη γνωστή ρήση του δημάρχου κ. Μπέου: «Δεν είμαστε ίδιοι». Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει χρήματα και τα διαθέτει για έργα, ενώ οι προηγούμενοι μάλλον διασκέδαζαν σε ατελείωτα πάρτι.

Για λόγους πλήρους διαφάνειας, προτείνω για το θέμα να κατατεθεί ερώτηση από κάποιον δημοτικό σύμβουλο, φίλα προσκείμενο στον κ. Χαδούλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πάντως, τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει ο ετήσιος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής σε ανοικτή συνεδρίαση προς τους πολίτες του Δήμου Βόλου. Αποτελεί χρυσή ευκαιρία, για όποιον έχει απορίες και διαφορετική άποψη, να λάβει τον λόγο και να δοθούν εξηγήσεις. Προσωπικά, αναμένω τον κ. Χαδούλη να προσέλθει και να διατυπώσει τις απόψεις του και τα ερωτήματά του, διαφορετικά τα γραφόμενά του μόνο σαν «έπεα πτερόεντα» μπορεί να τα εκλάβει κανείς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου