ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανάδειξη των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων

ανάδειξη-των-συντονιστικών-γραμματε-812799

Του Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής

Τον προηγούμενο Νοέμβριο, ξεκίνησε για το Κίνημα Αλλαγής ένας μακρύς δρόμος. Ένας δρόμος για να μπορέσουμε να εκφράσουμε ξανά τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες της χώρας. Με λόγο σύγχρονο και ουσιαστικό. Μακριά από λογικές θεωρίας και ψεύτικων προεκλογικών αφηγημάτων, να μιλήσουμε για την ουσία, για συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων.

Και η αρχή αυτού του δρόμου είχε μία ανεξίτηλη σφραγίδα, αυτή των 212.000 συμπολιτών μας που έγιναν συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Αποδεικνύοντας ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς, από το ριζοσπαστικό κέντρο μέχρι την ανανεωτική αριστερά είναι όχι απλώς χρήσιμος, αλλά αναγκαίος. Όχι απλώς ρυθμιστής, αλλά πρωταγωνιστής.

Ο δρόμος συνεχίστηκε, με το πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον Μάρτιο, με τις σαφείς πολιτικές κατευθύνσεις που σηματοδοτούν και επισφραγίζουν την αυτόνομη πορεία του εγχειρήματος μας. Συνεχίστηκε με τα πρώτα βήματα της ενιαίας μας λειτουργίας, μέσα από τις διαδικασίες της οργανωτικής μας συγκρότησης, με τους Τομείς Πολιτικής που θα εξειδικεύσουν την προγραμματική μας πρόταση, τις Νομαρχιακές Επιτροπές και τις πρώτες ανοιχτές διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα, για να μιλήσουμε με τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά κυρίως να τους ακούσουμε. Να εγκαινιάσουμε μία νέα σχέση με την κοινωνική μας βάση, σχέση αμεσότητας και εμπιστοσύνης.

Την Κυριακή 24/6, κλείνει η πρώτη αυτή φάση της οργανωτικής μας συγκρότησης. Με τον καλύτερο τρόπο, με το λόγο στη βάση, για την ανάδειξη των Συντονιστικών Γραμματειών των Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος Αλλαγής. Με ανοιχτές διαδικασίες και δυνατότητα εγγραφής νέων μελών. Η μαζική συμμετοχή των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής σε αυτές στέλνει το μήνυμα ότι η νέα, μεγάλη και ισχυρή δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι εδώ, έτοιμη να δώσει τις μάχες της για τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, για την ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση, για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής που δηλητηρίασαν οι τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, για τη νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και την πολιτική.

Το Κίνημα Αλλαγής γίνεται Κίνημα στην κοινωνία, εκεί διαμορφώνονται οι συσχετισμοί για να φέρουμε μετά την πολιτική και όχι απλά την κυβερνητική Αλλαγή, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στις 24 Ιουνίου, στέλνουμε ξανά το μήνυμα ότι είμαστε ήδη εδώ και… προχωράμε μπροστά!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου