ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καληνύχτα Ελλάδα…

καληνύχτα-ελλάδα-815013

Του Δημήτρη Χρυσόπουλου, Φιλόλογου

Από που άραγε να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες (εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνουν βασικά, αλλά ας μην γίνουμε γραφικοί επισημαίνοντας τα ίδια και τα ίδια).

Η κυβέρνηση ψήφισε και τα τελευταία προαπαιτούμενα για το μνημόνιο… που θα ακολουθήσει το… μνημόνιο που θεωρητικά θα τελειώσει. Έδωσε ενέχυρο δημόσια περιουσία, έκοψε συντάξεις, αύξησε φόρους. Και τώρα ετοιμάζεται να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια που δίνει τους όρους «Μακεδόνας» και «Μακεδονική γλώσσα». Κλείνοντας τα αυτιά της σε όσους με σοβαρά επιχειρήματα της ζητούν βελτιώσεις.

Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κράτος διότι δεν θα επισημάνω και τίποτα καινούργιο. Αναρωτιέμαι όμως: Γιατί να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας, (έστω και βόρειας), σε ένα κρατίδιο που αδιάσειστα ιστορικά και ανθρωπολογικά δεδομένα συνηγορούν ότι δεν το δικαιούται; Γιατί να μην επιλεγεί ένα σύνθετο όνομα, που να είναι συμβατό με την ιστορία, με την ανθρωπολογία και με τη γενετική επιστήμη;

Και έρχομαι να απαντήσω μόνος μου: Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από τον πρωθυπουργό που έκανε το «όχι» του δημοψηφίσματος «ναι», που έπραξε τα ακριβώς αντίθετα από όσα είχε υποσχεθεί και κατάφερε να μας δώσει τη χαριστική βολή σε όλα τα επίπεδα… Για ακόμη μια φορά λοιπόν η κυβέρνηση υποχώρησε στις διεθνείς πιέσεις, από δυνάμεις που βέβαια εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα… Υποχώρησε με υποσχέσεις για πιθανά ανταλλάγματα σε επίπεδο χρέους και στήριξης για παραμονή στην εξουσία! Λες και τα μεγάλα εθνικά θέματα, είναι ανταλλάξιμα με οτιδήποτε μας βολεύει!!!

Και όταν πια (;) τελειώσουν τα μνημόνια και θα δίνουν μεγαλύτερα επιδόματα φτώχειας στους Ελληνες που έσπρωξαν στο περιθώριο… θα έρθουν να μας πείσουν για ακόμη μια φορά ότι το μαύρο είναι τελικά άσπρο και ότι χρειαζόμαστε γυαλιά!!!

Η πατρίδα, η θρησκεία, η ιστορία του Εθνους και η τιμή της Ελληνικής οικογένειας δεν διαπραγματεύονται… Η σημερινή κυβέρνηση ξεκίνησε δίνοντας τόσο μεγάλη ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι θα σκίσει τα μνημόνια και κατέληξε να σκίζει τον απλό κοσμάκη μέρα με τη μέρα… Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα και προφανώς κανείς δεν δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε κυβέρνηση να ισοπεδώνει τα πάντα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους ώστε να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία… Τα εθνικά θέματα δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μικροκομματικούς υπολογισμούς διότι αφορούν τη θέση και το ρόλο της χώρας διεθνώς, όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον.

Τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες, η ελληνική κοινωνία θα διχασθεί. Θα ακουσθούν ύβρεις και αλληλοκατηγορίες και θα αμφισβητηθεί ο πατριωτισμός κάποιων. Δυστυχώς, ένα ευαίσθητο ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα για ένα τέταρτο του αιώνα και θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί με συνεννόηση, θα αποτελέσει αντικείμενο λυσσώδους κομματικής αντιπαράθεσης.

Και κάτι τελευταίο: Αν όπως ειπώθηκε ότι «η Ελληνική κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της» τότε δεν θέλω καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν τις υπερασπιζόταν… ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου