Ριζώνουμε

Τελευταία ενημέρωση: 2018-05-21, 13:42:32
Ριζώνουμε

Του Φώτη Λαμπρινίδη,

Μέλους της πρώτης Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΙΝΑΛ

 

Αν υπάρχει κάτι πραγματικά νέο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, αυτό, χωρίς αμφιβολία, είναι η δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής.

Είναι μία εξέλιξη που έρχεται από τον προοδευτικό χώρο και κουβαλά μαζί της μια θετική πολιτική πρόταση.

Η τρίχρονη θητεία της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι εμπειρίες από την οκταετία της χρεοκοπίας έχουν κάνει τους πολίτες σοφότερους απέναντι σε αστήριχτα συνθήματα και λαϊκίστικες κορώνες.

Επιδιώκουμε την προσγείωση της πολιτικής στην πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και τη δημοκρατική αντιπαράθεση πάνω στο πρόγραμμα της επόμενης των μνημονίων ημέρας. Εκεί είμαστε οι πιο έτοιμοι, όταν οι δυνάμεις του μικρού δικομματισμού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περί άλλων τυρβάζουν!

Επομένως κύριος στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ της Κεντροαριστεράς ώστε να μπορεί να επιβάλλει από καλύτερες θέσεις το πρόγραμμά της, πράγμα που προϋποθέτει την αποδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Από κει και πέρα καλλιεργούμε φυσιολογικές σχέσεις ανάμεσα στα κόμματα και την απαραίτητη συνεννόηση ή και τις συμπτώσεις όπου είναι εφικτό για την προώθηση του προοδευτικού προγράμματος.

Το Κίνημα Αλλαγής αυτές τις μέρες περνά στο δεύτερο βήμα ανασυγκρότησης: μετά την εκλογή ηγεσίας με προσφυγή στον ίδιο το λαό, στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, προχωρήσαμε στο ιδρυτικό Συνέδριο του νέου πολιτικού Φορέα.

Τώρα με ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου δημιουργείται ο οργανωτικός ιστός του Κινήματος κατά τόπους, στους νομούς και τους δήμους με συγκεκριμένα πολιτικά όργανα τα μέλη των οποίων δεν εκπροσωπούν τα κόμματα και τις κινήσεις από όπου προέρχονται αλλά το ΚΙΝΑΛ. Επιδιώκουμε και αυτή η διαδικασία να γίνει μια γιορτή συμμετοχής και αυτοοργάνωσης των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να την αναλάβουν στα χέρια τους.

Πρόκειται για ένα έργο δύσκολο, πολύπλοκο και πρωτότυπο, αυτό που πρέπει να κυριαρχεί είναι η ενωτική διάθεση.

Φιλοδοξούμε, η νομαρχιακή οργάνωση της Μαγνησίας να καταστεί πρωτοπόρα στο Κίνημα Αλλαγής. Στη Μαγνησία, την πρωταθλήτρια της ανεργίας λόγω των ασκούμενων πολιτικών, στη Μαγνησία των τεράστιων θεμάτων κοινωνικού αποκλεισμού λόγω της αδιαφορίας των αρχών, στη Μαγνησία που η κεντρική και η τοπική εξουσία «παίζουν στα ζάρια» την υγεία και τις ζωές των πολιτών, στη Μαγνησία όπου η χρηστή διαχείριση και η δημοκρατία έχουν εχθρούς τους τοπικούς αιρετούς, εδώ απαιτείται η συγκρότηση ενός πανίσχυρου Κινήματος Αλλαγής.

Στις κάλπες του περασμένου Νοεμβρίου προσήλθαν για να δώσουν πνοή στο νέο πολιτικό φορέα τρεις χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά της Μαγνησίας, από το πιο απομακρυσμένο χωριό και το πιο απόμακρο νησί. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν διαθεσιμότητα να συμμετάσχουν στις διαδικασίες συγκρότησης του ΚΙΝΑΛ. Είναι η ώρα όλοι να συνευρεθούμε και με δημιουργικές συνθέσεις να συνδιαμορφώσουμε συλλογικά το κοινό μας σπίτι!

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=