ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιχειρηματικότητα. Η μόνη λύση για ανάπτυξη

επιχειρηματικότητα-η-μόνη-λύση-για-αν-16838

Του Νίκου Χατζησταματίου, Δικηγόρου

Αναμφίβολα πρέπει να πληρώνουμε σαν κράτος τις οφειλόμενες δόσεις από τα δάνεια που κατά καιρούς έχουμε πάρει και να είμαστε συνεπείς στις εν γένει υποχρεώσεις μας, μέχρι την αποπληρωμή της πραγματικής οφειλής μας στους τοκογλύφους του εξωτερικού, που η τράπεζές τους δανείζουν τα κεφάλαιά τους με τόκο 1%, ενώ από την Ελλάδα ζητούν 4,5% … και αυτό συγκαταβατικά.

Θέτω λοιπόν το θέμα απλοϊκά: Για να γίνουν όμως τα παραπάνω, πρέπει να υπάρχει Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ). Για να υπάρξει το τελευταίο θα πρέπει η Ελλάδα να ξαναμπεί στη παραγωγή, θα πρέπει η χώρα να παράγει. Και όταν η χώρα παράγει, οι Έλληνες θα έχουμε εισόδημα. Για να έχουμε όμως εισόδημα θα πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Για να υπάρχουν δουλειές πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις, η βάση της παραγωγικής διαδικασίας σε όλες τις χώρες πλέον, ακόμη και τις του αναχρονιστικού κομμουνισμού. Μόνο έτσι οι εργαζόμενοι θα έχουμε εισόδημα και στη συνέχεια το κράτος θα έχει και αυτό, αναλογικά, τα έσοδά του, με εργαλείο τη δίκαιη και ανάλογη φορολογία.

Αυτή είναι περιληπτικά η πραγματικότητα.

Οι ικανότητές μας σαν χώρα, οι ικανότητες των Ελλήνων, είναι εγνωσμένες, λόγος για τον οποίο βλέπουμε τους Έλληνες να μεγαλουργούν σε όλο το κόσμο. Μήπως ήλθε η ώρα να κάνουμε κάτι, οι ίδιοι και για τη χώρα μας.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται πλέον σταθερά σε φάση εξαθλίωσης, αναχρονιστικών ρυθμών του προηγούμενου αιώνα, με χαρακτηριστικό και αίτιο την παντελή έλλειψη παραγωγικότητας, δημιουργικότητας και ανάπτυξης, σαν αποτέλεσμα της πολιτικής μιας κυβέρνησης εχθρικής στον επενδυτή. Μικρό ή μεγάλο επενδυτή.

Και οι ανίκανοι που εκπροσωπούν και πρεσβεύουν την παραπάνω … δίκαιη ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενοι τη καρφωμένη κουμμουνιστική ροπή στο μυαλό των Ελλήνων, αποκαλούμενη λανθασμένα προοδευτικότητα, επειδή μόνο μεγαλύτερες συμφορές θα φέρουν, πρέπει να συμμαζευτούν, εσπευσμένα, με αντίδραση που να έλθει γρήγορα. Θα έλεγα άμεσα.

Ανάπτυξη δεν γίνεται με μίσος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά με ζεστή και αληθινή αγκαλιά.

Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να ομιλούμε για επιχειρείν, για ανάπτυξη, για παραγωγικότητα και να μην κάνουμε τίποτα, όταν από τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πληροφορούμαστε ότι 4 εκατ. φορολογούμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων και των τραπεζικών τους λογαριασμών. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια να ομιλούμε για τίποτα, όταν όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι στο βάραθρο … και αυτό μάλιστα ύστερα από μαγείρεμα, γιατί αλλιώς !!!

Συνηθίσαμε τα τελευταία χρόνια να πιστεύουμε ότι μπορούμε να τρεφόμαστε, λίγο-πολύ όλοι μας, από το κράτος και το κράτος (οι κυβερνώντες) να εκτρέφει με όπλο το δημόσιο χρήμα, την ψηφοθηρία, με έτερο όπλο την αναξιοκρατία, τη φαυλοκρατία και τη διαφθορά και βοηθό σε όλα την άκρατη γραφειοκρατία. Καταντήσαμε, με ίνδαλμα τον Μαδούρο (ξεχνώντας τη πείνα που μαστίζει τη χώρα που αυτός καταδυναστεύει) και τα εγκαταλειμμένα από τους ίδιους τους κουμουνιστές κρατικοδίαιτα συστήματα.

Έκαναν, οι μηδέποτε εργασθέντες κηφήνες, την ελληνική οικονομία μη ανταγωνιστική με καθιέρωση άδικων φόρων, τους οποίους οι Έλληνες αδυνατούμε να πληρώσουμε, μια και είμαστε όλοι οφειλέτες, με επικρεμάμενο κίνδυνο κατάσχεσης για τα … 4 εκατ. Ελλήνων φορολογούμενων, με ήδη κατασχεμένους λογαριασμούς και ακίνητα 1,2 εκατομμυρίων Ελλήνων.

Στην εποχή που ζούμε η εθνική οικονομία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους διεθνείς πλέον κανόνες σύγχρονης, ανοικτής οικονομίας, όπου επιβιώνουν και αναπτύσσονται οι ικανοί. Η κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα των συνδικαλιστών και όλων των άλλων βολεψάκιδων ανήκει στο χωρίς επιστροφή παρελθόν.

Υπάρχει λύση και είναι μια. Η προσέλκυση επενδυτών, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καθίδρυση δομών ανάπτυξης για αύξηση του ΑΕΠ.

Πρωταρχικά όμως σταματώντας τον εκφοβισμό των επενδυτών, λαμβάνοντας μέτρα, με κάθετη και σταθερή συνεχόμενη μείωση των φόρων και εγκατάλειψη της φορομπηχτικής αντίληψης, σε συνδυασμό με οριστική απαλλαγή από τον βραχνά της γραφειοκρατίας. Είμαστε ίσως η μόνη χώρα στον κόσμο που όταν ακούς για εκσυγχρονισμό, διπλοκουμπώνεσαι γιατί ξέρεις ότι αυτό τελικά σημαίνει αξεπέραστη γραφειοκρατία.

Δεν μπορώ να μην γράψω τελειώνοντας και για την ευθύνη μας για την παραπάνω σημερινή Ελληνική πραγματικότητα, ευθύνες οι οποίες οφείλονται στους κυβερνώντες, που εμείς εκλέγουμε. Μας υπόσχονται ανάπτυξη τη στιγμή που έχουμε προσλήψεις αργόσχολων από τους απίθανους κυβερνώντες και ληστρική φορολογία, για αντιμετώπιση των πληρωμών του κράτους, ενώ ο καθένας μας έχει χάσει το 90% του εισοδήματός του για φόρους και εισφορές και ο ελεύθερος επαγγελματίας, το 100% του εισοδήματος αν όχι και το 110 %.

Έχουμε, δυστυχώς, ιδιαίτερη αδυναμία τους πολιτικάντηδες κάθε απόχρωσης τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά οι σημερινές κουμμουνιστοδεξιές δομές της εξουσίας και οι ακολουθούμενες εξευτελιστικές πολιτικές, δεν έχουν κανένα προηγούμενο. Στους 40 μήνες της σημερινής εξουσίας διακυβέρνησης της χώρας αντί να είμαστε σε πρότυπα αναπτυξιακής οικονομικής πολιτικής, συνεχίζουμε να υπηρετούμε τη φαυλότητα στους φορείς του Δημόσιου τομέα, ανεχόμενοι αλληλοαντικρουόμενες δηλώσεις απίθανων ψευτών, πολιτικών απατεώνων.

Ας ξυπνήσουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου