ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Το Κίνημα Αλλαγής μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις

το-κίνημα-αλλαγής-μπροστά-στις-μεγάλε-87748

Της Κερασίας Μπαρτζιώκα

Το Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται στην τελική ευθεία για το Ιδρυτικό του Συνέδριο.

Το συνέδριο μας σηματοδοτεί τη νέα αρχή για τη νέα παράταξη και αποτελεί τη νέα ελπίδα για τον λαό μας.

Η αγωνία όλων μας είναι να συμβάλουμε με όσες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, ώστε το συνέδριο να εκτοξεύσει την προοδευτική παράταξη και να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για πραγματική αλλαγή.

Έχει έρθει η ώρα να προχωρήσουμε μπροστά, πιστοί όμως στις αρχές και τις αξίες του κινήματός μας. Να αφήσουμε πίσω κάθε τοξικό στοιχείο που λοιδόρησε και κατηγόρησε με ύβρεις το ΠΑΣΟΚ επειδή κράτησε όρθια τη χώρα.

Το Κίνημα Αλλαγής με όλους του τις δυνάμεις στοχεύει σε μεγάλες θετικές ανατροπές στην πολιτική ζωή της χώρας. Αυτό θα γίνει με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που θα διατυπωθεί από το συνέδριό μας, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της Ελλάδας. Το Κίνημα Αλλαγής, η δημοκρατική παράταξη, αρθρώνει μια ενιαία και ισχυρή φωνή που θα προσφέρει διεξόδους και θα προτείνει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα και τις εθνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τις παθογένειες που μας έφεραν ένα βήμα πριν την εθνική καταστροφή. Το Κίνημα Αλλαγής με ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, με βαθιές προοδευτικές αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις οφείλει πρωτίστως σε αυτούς τους 211.000 δημοκρατικούς πολίτες που ψήφισαν για την εκλογή Προέδρου και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, να απαντήσει στο ερώτημα πώς η χώρα με σταθερό βηματισμό θα βγει από την κρίση και πως θα σταματήσει την περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλά για καθαρή έξοδο από το μνημόνιο αλλά καθαρή έξοδος δεν μπορεί να υπάρξει όσο τα παιδιά μας εγκαταλείπουν την πατρίδα και φεύγουν στο εξωτερικό. Όσο δεν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, δεν παράγεται νέος πλούτος, δεν δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας σε αυτούς που αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους αλλά δεν τα καταφέρνουν. Γιατί τελειώνει μεν το μνημόνιο, έχουμε, όμως ήδη αποδεχτεί ουσιαστικά νέο πρόγραμμα με δυσβάσταχτους και επώδυνους όρους. Κόφτη και μειώσεις στις συντάξεις ενώ η χώρα να είναι υπονομευμένη μέχρι το 2022 και σε ότι αφορά στο χρέος και τα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξής μας και θα συμμετέχω στις εργασίες του ως σύνεδρος. Η δημοκρατική παράταξη οφείλει να είναι παρούσα στις εξελίξεις, να δώσει φωνή στους μη προνομιούχους, σε όσους χτύπησε η κρίση, στις δυνάμεις της παραγωγής και σε όλους εκείνους που θέλουν μια Ελλάδα ισχυρή.

Μάθαμε να αγωνιζόμαστε μέσα από το κίνημά μας και να δίνουμε καθαρές μάχες. Κληθήκαμε τότε να κρατήσουμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ καλούμαστε και τώρα για πραγματική αλλαγή, όπως λέει η πρόεδρός μας Φώφη Γεννηματά. Ο στόχος για το Κίνημα Αλλαγής μετά το Συνέδριο είναι η αγωνία και η θέληση των συντρόφων να συμβάλουν στην πλήρη ανατροπή, της πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από τη χώρα μας. Είναι ανάγκη να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Πέρα από τα διαδικαστικά θέματα του συνεδρίου και στο πως θα εκφραστούν όλες αυτές οι δυνάμεις που συγκροτούν σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, η ουσία του συνεδρίου μας είναι το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα την επομένη των εκλογών. Τι απαντήσεις δίνουμε στα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας με ελπίδα και προοπτική για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού ρεύματος αλλαγής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου