ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μηνύματα για την Ημέρα της Γυναίκας

μηνύματα-για-την-ημέρα-της-γυναίκας-90574

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η Κεντρική Επιτροπή και η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ

Στα προβλήματα των γυναικών που ζητούν άμεση επίλυση, εστιάζεται η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στην ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

« Η κοινωνική συμμαχία θα αποτελέσει τον «κυματοθραύστη» της επιθετικότητας του κεφαλαίου: Όσο μεγαλώνει και δυναμώνει το τμήμα των μισθωτών, γυναικών και ανδρών, που αναπτύσσουν καθημερινά πρωτοπόρα δράση στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και υπηρεσίες, για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Όσο δυναμώνει η κοινή πάλη των εργαζομένων με τα αγωνιζόμενα, καταπιεζόμενα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, που πνίγονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ για την Ημέρα της Γυναίκας

Ανακοίνωση για τη χθεσινή μέρα της γυναίκας εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι: « Η άνοδος της γυναικείας συμμετοχής στο ταξικά προσανατολισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, στους αγροτικούς συλλόγους και τις ενώσεις αυτοαπασχολούμενων της πόλης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στις ανάλογες αγωνιστικές συσπειρώσεις στα σχολεία και τις σχολές θα αναζωογονήσει την εργατική, λαϊκή πάλη».

Παράλληλα η ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει «κάλεσμα συμπόρευσης στις γυναίκες που βιώνουν τα σημερινά αδιέξοδα, να μην παραδοθούν στην ηττοπάθεια, στη μοιρολατρία, στο συμβιβασμό, στη συνήθεια που καλλιεργείται στο έδαφος των συνθηκών εργασίας και ζωής, αλλά και από τους μηχανισμούς χειραγώγησης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος» όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου