ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Στο δρόμο προς το συνέδριο… 16-18 Μαρτίου

στο-δρόμο-προς-το-συνέδριο-16-18-μαρτίου-95045

Του Βασίλη Χαλαστάρα,

Υποψηφίου Συνέδρου Κίνημα Αλλαγής

Αντίθετα με τους πόθους ορισμένων, η κεντροαριστερή παράταξη είναι ζωντανή, είναι δυνατή, είναι παρούσα. Έχει αυτή τη στιγμή αρχηγό, και μετά το συνέδριο που θα γίνει στις 16-18 Μαρτίου, θα έχουμε μια πειστική πολιτική πρόταση για την ελληνική κοινωνία συνολικά και την ελληνική πολιτική ζωή. Είναι σημαντικό ότι ο χώρος βρίσκει τον βηματισμό του και πολλά στελέχη επανακάμπτουν και δυναμώνουν την παράταξη.

Ο κόσμος παρακολουθεί αμήχανα τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα να προσπαθούν να ξεπεράσουν τις εσωτερικές τους αντιφάσεις, τις δυσκολίες και τον διχαστικό λόγο με τον οποίο έχουν δηλητηριάσει την πολιτική ζωή. Είναι αυτό ακριβώς που δεν χρειαζόμαστε ως χώρα αυτή τη δύσκολη περίοδο και θεωρώ ότι η δικιά μας πρόταση θα απαντά στις ανάγκες. Εξάλλου ο δικός μας πολιτικός χώρος έχει ιστορική ευθύνη και χρέος να πάει τον τόπο μπροστά. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος φορέας που έχει πολλές φιλοδοξίες και αναλαμβάνει ένα μεγάλο στοίχημα. Δεν είναι εύκολο να συνενώσεις διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικές απόψεις και προτεραιότητες.

Όμως, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να πετύχει και για τον κοινωνικό χώρο που φιλοδοξούμε να εκφράσουμε αλλά και συνολικά για το πολιτικό μας σύστημα και τη χώρα. Το Κίνημα Αλλαγής για πρώτη φορά συγκεντρώνει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, όλους εμάς που πλέον έχουμε εξομαλύνει τις διαφορές των τελευταίων χρόνων, έχουμε μπει σε ένα διάλογο, έχουμε βρει κοινό τόπο και είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο στοίχημα που είναι η κοινωνική και πολιτική ανατροπή. Θεωρούμε ότι ο χώρος μας ουδέποτε έχασε τη δύναμή του. Πιστεύουμε ότι είμαστε πλειοψηφικό ρεύμα και αυτό αποτυπώνεται. Όλες οι ελπίδες του κόσμου διαψεύστηκαν. Η Ν.Δ δεν πείθει. Το βασικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι εκπροσωπούσε την ελπίδα. Αποδείχτηκε τελικά ότι η ελπίδα χάθηκε και ότι σοβαροί πολιτικοί φορείς με σχέδιο, θέληση, εμπειρία και γνώση μπορούμε να αποτελέσουμε μια σωστή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Η συμμέτοχη όλων είναι αυτή που μπορεί να φέρει τα διαφορετικά αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου