ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανακοίνωση από την παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία» για το ψήφισμα για το Σκοπιανό

ανακοίνωση-από-την-παράταξη-αριστερ-133772

Επικριτική ανακοίνωση, στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο με αφορμή το ψήφισμα για το Σκοπιανό, εκδόθηκε από την παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή». Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής: «Η δημιουργία κοινής επιτροπής στο περιφερειακό συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου με τη ΝΔ (Καλτσογιάννης), το ΠΑΣΟΚ (Λιακούλη), τους ΑΝΕΛ (Χρυσοβελώνη) και τη Χρυσή Αυγή (Ηλιόπουλος) για την έκδοση ψηφίσματος για το “Μακεδονικό” αποτελεί τη σφραγίδα της ενοποίησης όλων των δογμάτων στήριξης της αστικής πολιτικής. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο κοινωνικός πόλεμος που διεξάγεται εναντίων των λαϊκών στρωμάτων στη χώρας μας θα «εξαχθεί» ως πόλεμος ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στους γείτονές μας. Δε θα έχουμε ούτε εκείνοι ούτε εμείς να φάμε, άλλα θέλουν να μας μάθουν να τους μισούμε.

Ο κ. Αγοραστός έφτασε στο σημείο ουσιαστικά με την τοποθέτηση του στο περιφερειακό συμβούλιο να υπερασπίζεται και να στηρίζει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια. Φαίνεται μάλλον πως δεν τον ενόχλησε η επίθεση των ταγμάτων εφόδου στη Θεσσαλονίκη καθώς και η πυρπόληση κτιρίων. Αυτή τη φορά δεν προτρέπει για “σύνεση” και “χαμηλούς τόνους” όπως προτρέπει συχνά πυκνά σε μια σειρά αναμετρήσεων των φτωχών εναντίων των πλουσίων. Οι ταξικές δυνάμεις οφείλουν θαρρετά να υπερασπιστούν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού κάθε λαού, αλλά και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτικών πληθυσμών στην Ελλάδα που η καταγραφή τους περιορίζεται μόνο στις θρησκευτικές μειονότητες.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία καταψήφισε τα προτεινόμενα ψηφίσματα και τη συγκρότηση της επιτροπής διαχείρισής τους. Άμεσο καθήκον είναι η οικοδόμηση εργατικού – λαϊκού κινήματος και στη περιοχή μας ενάντια στην αστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, ο αγώνας ενάντια στην κυβέρνηση και την ΕΕ, ενάντια στη φασιστική απειλή και τον ρατσισμό. Παλεύουμε για την ενοποίηση των λαών στη βάση των ταξικών τους συμφερόντων για μια διεθνιστική εργατική λύση σε σύγκρουση και αποδέσμευση με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Κλιμακώνουμε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και τους αστικούς θεσμούς ως τον μόνο δρόμο για να ζήσουμε μια ελεύθερη και ειρηνική ζωή. Καλούμε το λαό να απομονώσει και να συγκρουστεί με τους διοργανωτές των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και με όσους τους δίνουν κάλυψη και να παλέψει για την ακύρωση τους. Καλούμε τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος να δώσουν την μάχη ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και την αστική πολιτική ως ένα αδιαίρετο συνεχές που πρέπει να ηττηθεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου