ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η αρχή του τέλους τους, το Πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα!

η-αρχή-του-τέλους-τους-το-πολυνομοσχέδ-139548

Του Αθ. Παπαδημόπουλου,

Προέδρου Ε.Κ. Βόλου, Μέλους Δ.Σ τη ΓΣΕΕ

Με την πρόσφατη υπερψήφιση του Πολυνομοσχεδίου ντροπής, από βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι μάσκες έπεσαν! Ο κ. Τσίπρας περνά, πλέον, και με τη «βούλα» στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός, που από «προστάτης των φτωχών και των αδυνάτων» μετεξελίχθηκε, σε δύο μόλις χρόνια, στον χειρότερο κοινωνικό οδοστρωτήρα, που γνώρισε η χώρα ποτέ!

Και μπορεί μεν η μνημονιακή συγκαθεδρία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να είδε την (συγκυριακή) δύναμή της ν’ αυξάνεται κατά μία έδρα στη Βουλή, πάραυτα όμως διαπίστωσε ότι με τα τελευταία μνημονιακά της «ανδραγαθήματα» έχασε και τα τελευταία στηρίγματά της στην Κοινωνία!

Το κόψιμο και των τελευταίων Κοινωνικών Επιδομάτων, τα εργατοκτόνα Άρθρα του Πολυνομοσχεδίου που χτυπάνε την απεργία και τα εκ των υστέρων «ταξίματα» του Πρωθυπουργού, πως «θα άρει, δήθεν, τις αδικίες, ανακατανέμοντας επιδόματα φτώχειας σ’ αυτούς που ο ίδιος «κατακρεούργησε», δείχνουν ένα Πρωθυπουργό αμετανόητο και τρομαγμένο συνάμα!

Αμετανόητο, γιατί, ενώ διαπιστώνει την πλήρη απώλεια της κοινωνικής στήριξης και τη μη αναστρέψιμη κατιούσα που έχει πάρει το Κόμμα του, συνεχίζει να υποτάσσεται στις μνημονιακές αξιώσεις των βιομήχανων και των τραπεζιτών, αρπάζοντας μισθούς και σπίτια φτωχών και πετσοκόβοντας τα Κοινωνικά Επιδόματα. Τρομαγμένο δε γιατί αντιλαμβάνεται ότι το κυβερνητικό του τέλος ολοένα και πλησιάζει!

Ακριβώς δε γι αυτό και, σε μια τελευταία του κίνηση πολιτικής θρασυδειλίας, αποτολμά να ξανακοροϊδέψει τους Έλληνες, τάζοντάς τους νέα «οικονομικά δώρα» και «ουτοπικές εξόδους απ’ την μνημονιακή επιτήρηση»!

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας –αν όντως δεν έχει απωλέσει την αίσθηση της πραγματικότητας– επιχειρεί να επαναλάβει (ελαφρώς τροποποιώντας το) το αλησμόνητο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τη φορά αυτή για να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα. Πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του Πρωθυπουργού να ξαναβρεί τα χαμένα λαϊκά ερείσματα, που, μετά την υπογραφή που έβαλε στο τρίτο μνημόνιο και τα πρωτοφανούς σκληρότητας μέτρα του, κατέρρευσαν εντελώς.

Ξεχνά, όμως (και αυτό αποδεικνύει και την έλλειψη της πολιτικής του οξυδέρκειας) ότι οι αδύναμες τάξεις που χτύπησε και τα λαϊκά νοικοκυριά που καταδίκασε στη φτώχεια, είναι εκείνα που αποτελούν την ευρεία βάση του εκλογικού Σώματος! Δεν είναι ούτε οι βιομήχανοι, ούτε οι εφοπλιστές, ούτε φυσικά οι Τραπεζίτες που θα στηρίξουν τον κ. Τσίπρα (αν και όλοι αυτοί θα του χρώσταγαν μιαν ανταπόδοση για τα ανέλπιστα δώρα που τους έκανε, όπως το πετσόκομμα των μισθών και η περιστολή των απεργιών!), αλλά οι ημιαπασχολούμενοι εργαζόμενοι, οι πολύτεκνοι, η διαλυμένη μεσαία τάξη, που τόσο πολύ δεινοπάθησαν και δεινοπαθούν από την …υλοποίηση του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης τα δυο αυτά χρόνια!

Η υπερψήφιση, λοιπόν, του Πολυνομοσχεδίου-εκτρώματος στη Βουλή δεν ανοίγει μόνο τον δρόμο στο νέο κύμα περικοπών συντάξεων, φορολογικών αυξήσεων, αντεργατικών μέτρων. Ανοίγει και τον δρόμο για τη διαμόρφωση ενός ευρύτατου Κοινωνικού Μετώπου, που έχει τους ίδιους ακριβώς λόγους για να βιάζεται να ξεφορτωθεί τους μνημονιακούς του δυνάστες!

Όσα ταξίματα και αν τους κάνει ακόμη ο κ. Τσίπρας, τα θύματά του είναι, πλέον, πάρα πολλά, για να καταφέρει να εξιλεωθεί! Και αυτό μόνον όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα το συνειδητοποιήσει!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου