ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η ευκαιρία του Αλμυρού

η-ευκαιρία-του-αλμυρού-202550

Του Κώστα Πανταζώνα, Πρόεδρου Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Υποψήφιου επιμελητηριακού συμβούλου στο Εμπορικό Τμήμα με τον Συνδυασμό «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση»

Κάθε εκλογική διαδικασία έχει τη δική της ξεχωριστή αξία, καθώς αναδεικνύει τη δημοκρατία σαν τρόπο σκέψης και δράσης. Πολύ περισσότερο, οι εκλογές σε σωματεία και ενώσεις, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα, αφού εξασφαλίζουν τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά στη βάση της κοινωνίας.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης και επιμελητηριακών συμβούλων στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Έχει μεγάλη σημασία όλοι οι συνάδελφοι να προσέλθουν μαζικά στη διαδικασία, και με τη συμμετοχή τους να εξασφαλίσουν τόσο την πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των συναδέλφων τους στα όργανα διοίκησης, όσο και να ενισχύσουν τον θεσμό του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Είναι εξάλλου γνωστό πως οι ενώσεις που επιβεβαιώνονται μέσα από τη συμμετοχή των μελών τους στην ανάδειξη των οργάνων τους, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν.

Από την πλευρά μου, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους μου να πάρουν μέρος σ’ αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα σ’ αυτούς που προέρχονται από την περιοχή του Αλμυρού και ανήκουν στην Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού.

Ο εμπορικός, βιοτεχνικός και επαγγελματικός κόσμος του Αλμυρού, έχει δοκιμαστεί σκληρά όλα τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης, και έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης λόγω της πολιτικής ατολμίας, της ευθυνοφοβίας και της αδιαφορίας για τα κοινά.

Πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και πολλά φυσικά πλεονεκτήματα του τόπου μας παραμένουν αναξιοποίητα, καθώς κι εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε καταλάβει πόσο πολύ μπορούμε να βοηθήσουμε με τη συμμετοχή και τη δράση μας στο να αναπτυχθεί η περιοχή μας και να παραχθεί επιπλέον κατά κεφαλήν εισόδημα σε κάθε τομέα επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η περιοχή μας -για παράδειγμα-είναι προικισμένη σε φυσικό πλούτο και ομορφιές, πλούσια σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που παράγονται από ανεξάρτητους παραγωγούς ή Ενώσεις παραγωγών. Μπορούν και πρέπει αυτά τα προϊόντα να παράξουν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία και πλούτο στην περιοχή με τη δημιουργία λιανικής γραμμής εμπορίου, μέσα από την τυποποίησή τους στον τόπο μας και την αποστολή τους ως συσκευασμένα πλέον προϊόντα με ετικέτα στις αγορές, είτε μιλάμε για το ελαιόλαδο και τις ελιές, είτε για τα αρωματικά φυτά και τα άλλα κτηνοτροφικά προϊόντα της Όθρυος. Κι αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς τομείς στους οποίους μπορεί να βοηθήσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας τους ντόπιους παραγωγούς.

Ανάλογες κινήσεις προβολής και ανάπτυξης της περιοχής μας με συντονισμό και προγραμματισμό δράσεων, θα μπορούσαν να γίνουν (εκτός από την πρωτογενή παραγωγή) και στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της μεταποίησης ή των υπηρεσιών. Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει ισχυρό Επιμελητήριο Μαγνησίας και, το κυριότερο, ισχυρή αναλογική εκπροσώπηση της περιοχής μας στα όργανά του με Αλμυριώτες εμπόρους, επαγγελματίες, βιοτέχνες.

Είναι σίγουρο πως ο καθένας και η καθεμιά μας, αν το θελήσει, θα μπορέσει να βρει στο παρελθόν αρκετές αφορμές (ή και αιτίες) παραπόνων σχετικές με τη στάση του Επιμελητηρίου απέναντι στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Είναι όμως άλλο τόσο σίγουρο, πως θα βρει άλλες τόσες περιπτώσεις στις οποίες θα αναγνωρίσει και ο ίδιος πως δεν έκανε αυτό που μπορούσε ώστε να δώσει με τη συμμετοχή του τη δύναμη στο Επιμελητήριο να συμβάλλει πιο καθοριστικά στην επίλυση κάποιων προβλημάτων του και στη βελτίωση των συνθηκών μέσα στις οποίες δραστηριοποιείται επαγγελματικά.

Έχω την τιμή να είμαι υποψήφιος επιμελητηριακός σύμβουλος στο Εμπορικό Τμήμα με το ψηφοδέλτιο «Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση», και με επικεφαλής τον Τέλη Μπασδάνη, με τον οποίο είχαμε και έχουμε πάντα μια άριστη συνεργασία. Άλλοι συνάδελφοι Αλμυριώτες, είναι υποψήφιοι σε όλα σχεδόν τα Τμήματα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, και όλοι μαζί ζητάμε να μας εμπιστευτείτε με την ψήφο σας για να είναι ισχυρή η εκπροσώπηση και η παρουσία της περιοχής μας στη νέα Διοίκηση του Επιμελητηρίου, για να πάρει ο Αλμυρός το μερίδιο που του αναλογεί στην ανάπτυξη.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Για πρώτη φορά υπήρξε στον Αλμυρό κάλπη για τις Επιμελητηριακές εκλογές. Μπορούμε όμως να ψηφίσουμε και στον Βόλο, όσοι βρεθούμε εκεί, σήμερα Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, Δημητριάδος 176.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Αυτή τη φορά, δεν αφήνουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη!!

Στέλνουμε στα νέα όργανα του Επιμελητηρίου όσους περισσότερους μπορούμε Αλμυριώτες!!!

Δυναμώνουμε τη φωνή και την παρουσία μας στα όργανα διοίκησης, για να έχουμε σοβαρό και στιβαρό λόγο στη χάραξη των πολιτικών που θα βάλουν τον Αλμυρό στο γρανάζι της ανάπτυξης και της εξέλιξης και θα μας βοηθήσουν να διεκδικήσουμε μια καλύτερη επαγγελματική ζωή, μια καλύτερη κοινωνία και οικονομία στον τόπο μας, για μας και τα παιδιά μας.

Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου