ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι κε Τσίπρα

ο-κόμπος-έφτασε-στο-χτένι-κε-τσίπρα-228004

Του Αγγελου Αγραφιώτη,

Mέλος της Γραμματείας του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

Η σημερινή εισβολή των προστατευόμενων τέκνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του «Ρουβίκωνα», στην καλύτερα (υποτίθεται) φυλασσόμενη στρατιωτική εγκατάσταση της χώρας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής που δείχνουμε όλοι καθημερινά στα φαινόμενα εγκληματικότητας και βίας, τα οποία λαμβάνουν χώρα σε κάθε τόπο, σε κάθε γειτονιά υπό τη «διακριτική» παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

Είναι πλέον φανερό ότι ο κος Τόσκας δεν είναι κατάλληλος για τη θέση που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός και οφείλει να παραιτηθεί πριν ο τόπος παραδοθεί ολοκληρωτικά στην ανομία.

Σε καμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου δε θα τολμούσε και δε θα κατάφερνε μία ομάδα ιδεοληπτικών και αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, να εισέλθει στο Πεντάγωνο, φτάνοντας μάλιστα μέχρι το γραφείο του Υπουργού.

Σε μία χώρα που θρηνεί 16 νεκρούς ανθρώπους από την ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, ο κος Τόσκας στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ότι η Ελλάδα είναι ο τόπος του απόλυτου μπάχαλου.

Μόλις προχθές, το Πολυτεχνείο, ένα ιστορικό κτίριο με έντονο συμβολισμό για τη Δημοκρατία μας, κατελήφθη από… “εισαγόμενες” και εγχώριες συμμορίες αναρχικών, με στόχο να μην επιτρέψουν στα κοινοβουλευτικά κόμματα και στους απλούς πολίτες να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς αγωνιστές.

Είναι πλέον φανερό, ότι η Ελλάδα αποτελεί ένα τόπο πειραματισμού και εκπαίδευσης των απανταχού παραβατικών τύπων που ασελγούν σε βάρος της δημοκρατικής ανοχής.

Με θλίψη διαπιστώνουμε καθημερινά -και αυτό είναι μία αίσθηση που έχουν πλέον όλοι- ότι η Ελλάδα δεν είναι μία ασφαλής χώρα, παρά τις εκ του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κου Τσίπρα.

Τα παραποιημένα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δημιουργήσει πλαστές εντυπώσεις στο ακροατήριο του, δεν πρόκειται να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα.

Η αίσθηση του φόβου, σαν ένα σύννεφο απλώνεται σε όλη τη χώρα, από άκρη σε άκρη. Ούτε η Μαγνησία αποτελεί εξαίρεση και αυτό διαπιστώνεται στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο.

Ο ρόλος της οργανωμένης Πολιτείας είναι να διαφυλάττει την ελευθερία κάθε ατόμου και η προσωπική ασφάλεια αποτελεί ένα βασικό και θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα του ανθρώπου, το οποίο του εξασφαλίζει τη δυνατότητα της ελεύθερης δράσης.

Θα πρέπει να το κατανοήσουμε όλοι. Ελευθερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει. Οικονομική πρόοδος και ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει.

Η σημερινή Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στις ιδεοληψίες της και στη διαχειριστική της ανεπάρκεια οδηγεί καθημερινά σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά σε επίπεδο Θεσσαλίας:

Απάτες: Το 2014 τελέστηκαν 58 απάτες, ενώ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα έτη 2015, 2016 και 2017 σημειώθηκε μεσοσταθμική αύξηση πάνω από 30%.

Κλοπές – Διαρρήξεις: Το 2016 σημειώθηκαν 402 περιστατικά, ενώ το 2017 (Α εξάμηνο) 468 περιστατικά.

Τα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα εκτινάχθηκαν από 272 το 2015 σε 357 το 2016.

Ναρκωτικά: Οι υποθέσεις ναρκωτικών αυξήθηκαν κατά 15% από το 2015 στο 2016.

Σεξουαλική εκμετάλλευση: Εδώ τα στοιχεία συγκλονίζουν, αφού σημειώθηκε αύξηση 500% το 2016 συγκριτικά με το 2015.

Όσο και αν ο κος Τσίπρας διακαώς προσπαθεί να καλύψει τον Υπουργό του, τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. πάντα θα τον διαψεύδουν και θα τον εκθέτουν.

Ο κος Τσίπρας προσπάθησε να μας κοροϊδέψει με τις δηλώσεις του, ότι «θέλει μια σύγχρονη αστυνομία», τη στιγμή που γνωρίζει πρώτος απ όλους την κατάσταση που η ΕΛ.ΑΣ έχει περιέλθει, εξαιτίας της ανερμάτιστης πολιτικής του, η οποία έχει καταστήσει μείζον πρόβλημα την απουσία συγκροτημένης στρατηγικής για τη δημόσια ασφάλεια, αλλά και την αδυναμία της Κυβέρνησης να εφαρμόσει μία συγκροτημένη και αποδοτική αντεγκληματική πολιτική ενάντια στη μικροεγκληματικότητα και το οργανωμένο έγκλημα, στο μεταναστευτικό και στο Σωφρονιστικό Σύστημα.

Και την ευθύνη πλέον δεν την έχει μόνο ο κος Τόσκας, αλλά τη φέρει κυρίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν τολμά να συγκρουστεί με πρακτικές που δυσφημούν τη χώρα μας και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιστώντας τους αστυνομικούς κινητούς στόχους των τρομοκρατών, δίχως το κράτος να μπορεί να τους παράσχει την απαραίτητη εκπαίδευση και νομική προστασία, ώστε να ασκούν απερίσπαστοι και επαγγελματικά τα καθήκοντά τους, για το καλό της ελληνικής κοινωνίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου